Lasten ja nuorten vaikuttajapäivä Järvenpäässä 20.11.2023

Lapset ja nuoret kohtaavat päättäjiä ja viranhaltijoita Järvenpään ensimmäisessä vaikuttajapäivässä.

Järvenpään Nuorisovaltuusto (NuVa) ja Seurakunnan Vaikuttajanuoret (SeVaiNu) järjestävät Nuorten Vaikuttajapäivän Järvenpään Bulevardi-korttelissa 20. marraskuuta kello 14-16.

Nuorisovaltuuston ja Vaikuttajanuorten vetämässä työpajassa käsitellään lapsia ja nuoria koskettavia teemoja ja kaupungin yhteisiä asioita kuten ympäristö, vapaa-aika tai koulu, luonto, lähiliikunta sekä vaikka sosiaalinen media ja turvallisuus. Vaikuttajapäivässä nousee esille niitä aiheita, joihin lapset ja nuoret toivovat parannusta tai muutosta.

Työpajan jälkeisessä paneelissa lapset ja nuoret pääsevät harjoittelemaan vaikuttamista käytännössä kansanedustaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eemeli Peltosen, hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Seán McLoughlinin, valtuutettu ja yhteisömanageri Katja Revon, hyvinvoinnin palvelualuejohtaja Kristiina Sootsin, opetusjohtaja Arja Korhosen ja nuorisopäällikkö Anu Puron kanssa. Osallistujina ovat Anttilan, Koivusaaren, Mankalan, Saunakallion, Kinnarin, Kartanon ja Järvenpään yhteiskoulun koulut ja lukio.

Vaikuttava toiminta tärkeää lapsille ja nuorille

Lasten oikeuksien päivässä on tietoa vaikuttamisesta koulussa, vapaa-ajalla ja politiikassa. Ennen vaikuttajien iltapäivää Eemeli Peltonen ja Katja Repo vierailevat ysiluokkalaisten luona Kellokosken koululla ja Kartanon koululla. Oppitunnin aikana käydään läpi nuorten vaikuttamismahdollisuuksia ja kansanedustaja Eemeli Peltonen kertoo omasta vaikuttamisen polustaan oppilaskunnan jäsenestä kansanedustajaksi. Tavoitteena on rohkaista nuoria oivaltamana mahdollisuuksia vaikuttaa.

Vaikuttava toiminta on tärkeää kaikenikäisille, mutta erityisesti lapsille ja nuorille. Vaikuttamalla omaan elämäänsä lapset ja nuoret oppivat vaikuttamaan myös yhteiskuntaan.

Lisätietoja

  • Noora Salo, vastaava nuorisotyöntekijä, nuorisovaltuuston ohjaaja, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi, p. 040 315 3835
  • Järvenpään Nuorisovaltuusto & Seurakunnan Vaikuttajanuoret

Jaa juttu: