Lepola IV -alueen rakentaminen käynnistynyt Varten korttelissa

Eteläinen Järvenpää kasvaa ja kehittyy. Lepola IV -alueen rakentaminen käynnistyi loppusyksystä, kun Varte Oy aloitti rakentamisen uudelle asuinalueelle.

Väärävarsi Lepola IV-alueella. Havainnekuva: Varte Oy.

Varte rakennuttaa Heinähännän ja Väärävarren väliin sijoittuvan korttelin, johon tulee yhteensä 133 asuntoa. Maarakennustyöt alkoivat lokakuussa ja ensimmäisen talon perustukset valettiin marraskuun puolivälissä.

– Asuinalue on jatkumoa aikaisempien Lepolan alueiden rakentamiselle ja keskeinen osa eteläisen Järvenpään kehittymistä. Sijainti Ainolan seisakkeen välittömässä läheisyydessä ja viehättävä miljöö tarjoavat ihanteelliset puitteet asumiselle, kertoo hankkeen projektipäällikkö Salla Niemelä Järvenpään kaupungilta.

Varten kortteli muodostuu neljästä talosta. A-kruunu toteuttaa kohteista kaksi, joissa on kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja. Toinen puolikas on vapaarahoitteista vuokratuotantoa Icecapital Housing Fund V Ky:lle.

– Lepolan alue on merkittävä osa tuotantoamme ja sijoittajayhteistyötämme. Myös yhteistyö Järvenpään kanssa on ollut todella joustavaa, jonka ansiosta hanke saatiin nopeasti liikkeelle, kiittelee Varten projektipäällikkö Timo Husso.

– Asukkaat arvostavat Lepolan alueen sijaintia hyvien palveluiden ja kulkuyhteyksien äärellä sekä rauhallista miljöötä. Myös tarjoamamme kohtuuhintainen vuokra on yhä tärkeämpi tekijä asunnon valinnassa, kertoo A-Kruunu Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Lepola IV -alueen kehittämisestä järjestettiin vuonna 2018 tontinluovutus- ja suunnittelukilpailu. Neljä toimijaa vastaa toteutuksesta ja yhteensä alueelle rakentuu noin 600 asuntoa. Alueelle tulee niin omistusasumista kuin myös vuokrakoteja. Alueen koilliskulmaan sijoittuu 18 omakotitonttia, jotka luovutettiin syksyllä yksityisille rakentajille tarjouskilpailuun perustuen.

Lisätietoja:

Salla Niemelä, projektipäällikkö, Järvenpään kaupunki, puh. 040 315 2344, salla.niemela@jarvenpaa.fi

Timo Husso, projektipäällikkö, Varte Oy, puh. 050 593 0058, timo.husso@varte.fi

Varte Oy Varte-konserni on yli 25 vuotta toiminut perheyritys, jonka toiminta keskittyy pääkaupunkiseudulle ja Lahteen. Varte tekee niin asuin- kuin toimitilarakentamista ja on erikoistunut niin uudis- kuin korjausrakentamiseen. Varte-konsernin liikevaihto 30.9.2020 päättyvällä tilikaudella on reilut 100 miljoonaa euroa. Varten itse kehittämät ja rakennuttamat hankkeet muodostavat valtaosan vuoden 2020–2021 liikevaihdosta.

ICECAPITAL Housing Fund V Ky on 2019 perustettu kiinteistöpääomarahasto. Rahaston tavoitteellinen kokonaissijoituskapasiteetti on noin 440 miljoonaa euroa. Rahasto sijoittaa varansa vapaarahoitteisiin asuntoihin, jotka sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa.

A-Kruunu Oy A-Kruunu on valtion erityistehtäväyhtiö, joka rakennuttaa ja omistaa kohtuuhintai-sia vuokra-asuntoja Helsingin seudulla ja muilla suurimmilla kaupunkiseuduilla. A-Kruunulla on vuoden 2021 alussa valmiita asuntoja omistuksessaan 1 455. Yhtiön tehtävänä on myös edistää puurakentamista, asumisen innovaatioita, kiertotaloutta ja vähähiilisyyttä.

Jaa juttu: