Maskit käyttöön myös alaluokilla, yläkoululaiset vuorotellen lähiopetukseen

6.4. annetun Keusoten ja HUSin maskisuositusten mukaisesti Järvenpään perusopetuksessa otetaan kertakäyttömaskit käyttöön myös perusopetuksen alimmilla luokilla ja iltapäivätoiminnassa. Tähän saakka maskeja on käytetty lähiopetuksessa 6. – 9. luokilla. Myös kouluilla olevat esikoululaiset käyttävät maskeja tilanteissa, joissa kohdataan muita koululaisia.

Maskien käyttö aloitetaan, kun kouluille on saatu hankittua niitä riittävästi. Maskit jaetaan oppilaille ja käyttöä opastetaan sekä valvotaan. Oppilaat voivat käyttää myös kotoa tuotuja maskeja. Oppituntien lisäksi maskia voi käyttää myös välitunneilla.

Keusote on 7.4. päättänyt yläkoulujen opiskelun jatkumisesta etä- ja lähiopetuksen hybridimallilla. Koululla saa olla lähiopetuksessa kerrallaan kaksi yläkoulun ikäluokkaa, mutta ensimmäisellä hybridiviikolla vain yksi.

Järvenpäässä hybridimallia toteutetaan siten, että 12.4. lähiopetukseen palaavat perusopetuksen 9. luokan oppilaat. 19.4. alkaen 7. ja 8. luokat vuorottelevat etä- ja lähiopetuksessa. Yhdeksäsluokkalaiset ovat eniten lähiopetuksessa heidän jatko-opintomahdollisuuksiensa turvaamiseksi mahdollisimman hyvin.

  • 12.4. – 18.4. lähiopetuksessa 9. luokat
  • 19.4. – 25.4. lähiopetuksessa 9. ja 7. luokat
  • 26.4. – 2.5. lähiopetuksessa 9. luokat ja 8. luokat
  • 3.5. – 9.5. lähiopetuksessa 9. ja 7. luokat
  • Lähiopetuksessa ovat lisäksi erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaat.

Koulut tiedottavat koulu- ja luokkakohtaisista järjestelyistä tarkemmin.

Päätökset perustuvat koronatilanteen arviontiin ja ovat voimassa 12.4-9.5.2021 tai kunnes asiasta päätetään toisin. Tavoitteena on minimoida korona-altistumiset ja -tartunnat sekä varmistaa oppilaiden ja henkilöstön turvalliset olosuhteet mahdollistaen kuitenkin lähiopetukseen osallistuminen. Koronan taltuttamiseksi tarvitaan meidän kaikkien yhteistyötä.

Jaa juttu: