Matkahuollon lipputuotteet uudistuvat, vanhat matkakortit vaihdettava uusiin

Järvenpään paikallisessa ja seudullisessa bussiliikenteessä otetaan vuoden 2021 alussa käyttöön tunnistepohjaiset lipputuotteet ja matkakortit. Tämän myötä lipputuotteet uudistuvat ja vanha matkakorttikin on vaihdettava uuteen tunnistepohjaiseen matkakorttiin. Vanhoja matkakortteja ei vuodenvaihteen jälkeen voi enää ladata, mutta vanhalle kortille jääneet matkat pystyy käyttämään loppuun vuoden vaihtumisen jälkeenkin. Uudet lipputuotteet tulevat myyntiin 1.1.2021.

Järvenpäähän tulevat muutoksen myötä saataville myös nettiliput, joita voi ostaa Matkahuollon mobiilisovelluksilla. Nettilippujen aikataulu on vielä avoin, eivätkä ne ole välttämättä saatavilla välittömästi vuoden 2021 alussa.

Järvenpään uudet lipputuotteet ovat:

Lipun nimiVoimassaHintaKelpoisuus
Järvenpään kuukausilippu30 pv35 €Järvenpään kaupungin sisäisiin matkoihin
Järvenpään kuukausilippu junaliitynnällä30 pv10 €Järvenpään kaupungin sisäisiin matkoihin. Vaatii voimassa olevan VR:n lähiliikenteen kausilipun.
Järvenpään kuukausilippu Tuusula-yhteydellä30 pv45 €Järvenpään kaupungin sisäisiin matkoihin sekä Järvenpään ja Tuusulan välisiin matkoihin.

Uudet seudulliset lipputuotteet ovat:

Lipun nimiVoimassaKm porrasHinta
Uudenmaan ja Hämeen kausilippu30 pv
12 km
25 km
40 km

65 €
80 €
95 €
Uudenmaan ja Hämeen sarjalippu30 matkaa/60 pv12 km
25 km
40 km
70 €
85 €
99 €
Uudenmaan ja Hämeen
sarjalippu
10 matkaa/60 pv12 km
25 km
40 km
25 €
30 €
35 €
Mäntsälä-Helsinki-lippu44 mtk/90 pv60 km199 €

Uudenmaan ja Hämeen kausilippu ja sarjalippu ovat kelpoisia seuraavissa kunnissa: Askola, Hausjärvi, Hyvinkää, Janakkala, Järvenpää, Lapinjärvi, Loppi, Loviisa, Mäntsälä, Myrskylä, Nurmijärvi, Pornainen, Pukkila, Riihimäki ja Tuusula

Mäntsälä-Helsinki -lippu on kelpoinen Mäntsälä-Helsinki välillä.

Näiden lisäksi Järvenpään sisäisen liikenteen busseihin voi jatkossakin ostaa kertalippuja, joiden hinnat ovat aikuisille 2 € ja 7-12 -vuotiaille lapsille 1 €. Lisäksi lasta vaunuissa tai rattaissa kuljettava aikuinen henkilö saa matkustaa maksutta.

Toimi näin, jos matkustat kaupunki- ja seutulipuilla

  1. Käytä nykyisellä matkakortillasi oleva kaupunki- ja seutulippu loppuun lipun voimassaoloaikana.
  2. Tämän jälkeen. Tule vaihtamaan lippusi ja matkakorttisi Matkahuoltoon. Uudesta matkakortista veloitetaan matkakorttimaksu 6,50 €, jos vanha matkakortti on yli 9 kk vanha. Voit myös tilata uuden lipun ja matkakortin osoitteesta https://kauppa.matkahuolto.fi/. Verkkokaupasta tilatusta matkakortista peritään matkakorttimaksu 6,50 €, mutta ei muita lähetys- tai toimitusmaksuja.
  3. Huomioithan, että vanhaa matkakorttia ei voi enää ladata 31.12.2020 jälkeen.
  4. Ensimmäisen oston jälkeen uuden matkakortin voi lisäladata Matkahuollon toimipisteissä, R-kioskeilla, useimmissa busseissa ja älypuhelimen Matkahuolto Bussiliput-sovelluksella, jos käytössä on Android-puhelin, jossa on NFC-lukuominaisuus.

Lisätietoja:

www.matkahuolto.fi/uusimatkakortti

https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/reitit-ja-liput-sovellus-bussiliput-sovellus-ja-reittiopas

Jaa juttu: