Nykytanssin huipulle kuuluvan koreografin esitys vierailee Järvenpää-talolla 6.2.

Zodiak – Uuden tanssin keskus vierailee Järvenpää-talolla tiistaina 6.2. klo 19 Something like this -nykytanssiesityksellään. Palkittu koreografi Sonya Lindforsin ottaa teoksessaan kantaa yhteisöllisyyden ja moninaisten tarinoiden puolesta katutanssin ja hip hopin keinoin.

Tanssi
Something like this -tanssiteoksessa esiintyvät Akim Bakhtaoui, Linda Ilves, Ramona Panula ja Sophia Wekesa. Kuva: Tuukka Ervasti

Something like this on nykytanssiesitys, joka tarkastelee näyttämön ja samalla hip hop -kulttuurin mahdollisuutta toimia alustana moninaisten tarinoiden kertomiselle, tilan haltuun ottamiselle, voimaantumiselle ja yhteisöllisyydelle. Suomalaisten koreografien kärkeen nousseen Sonya Lindforsin ja hänen työryhmänsä teoksessa neljä katutanssitaustaista esiintyjää kohtaavat näyttämöllä. Yksinkertaisesta lähtökohdasta rakentuu rikas kokonaisuus, jossa kohtaukset rakentuvat katsojien silmien edessä. Erilaisista taustoista tulevat esiintyjät tanssivat, kertovat tarinoita ja pitävät hauskaa – yhdessä.

Something like this tekee näyttämöstä tanssilattian, jossa erilaiset tarinat, identiteetit ja tekemisen tavat voivat kohdata ja jossa on tilaa monenlaisille tarinoille. Teos kysyy yhdessä katsojien kanssa: Miten esitys tulisi katsoa tai kokea, miten tanssi tai liike siirtyy kehosta toiseen, millaisia asioita tanssilla tai liikkeellä voi kertoa? Millainen on yhteisöllinen dramaturgia?

Teoksessa esiintyvät katutanssilajien monitaitaja sekä nykytanssin ammattilainen Akim Bakhtaoui, katutanssija-muusikko Linda Ilves, Ramona Panula – yksi Suomen menestyneimmistä breakdance-tanssijoista sekä niin dj:nä kuin dancehall-tanssityylin opettajana ja esiintyjänä toimiva Sophia Wekesa. Sonya Lindfors on kamerunilais-suomalainen koreografi, jonka monet kantaaottavat työt ovat tutkineet taiteen ja näyttämön mahdollisuuksia haastaa vallitsevia puhetapoja ja valtarakenteita.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Zodiak – Uuden tanssin keskus ja Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut. Esitys on osa Zodiak-nuoret-hanketta, joka toteutetaan Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella.

Esityksessä lähestytään katutanssin ja hip hop -kulttuurin kautta tärkeitä aiheita, muun muassa yhteisöllisyyttä. Kuva: Tuukka Ervasti

Zodiak: Something like this

ti 6.2.2024 klo 19 Sibelius-sali, Järvenpää-talo (Hallintokatu 4, Järvenpää)
Liput: 15 € / 9, 90 € / Kaikukortti
Järvenpää-talon lippumyymälästä, muista Lippu.fin myyntipisteistä tai Lippu.fi-verkkokaupasta (alk. +1,5 €) sekä ovelta tuntia ennen tapahtumaa.
Kesto: noin 55 min, ei väliaikaa.

Lisätietoja:
Heidi Jäntti
kulttuurituottaja
Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Hyvinvoinnin palvelualue
puh. 040 315 2201
heidi.jantti(at)jarvenpaa.fi

Jaa juttu: