Omaishoitajien jaksamista tuetaan Järvenpäässä maksuttomilla uinti- ja kuntosalikäynneillä

Järvenpääläiset omaishoitajat saavat 1.10. alkaen yhden maksuttoman kymmenen kerran yhdistelmärannekkeen Järvenpään uimahalliin vuodessa. Ranneke oikeuttaa kymmeneen uinti- ja kuntosalikäyntiin vuoden aikana.

Omaishoitajat voivat hakea yhdistelmärannekkeen uimahallin kassalta 1.10.2023 alkaen. Uimahallin kassalla omaishoidon tukea saavien henkilöiden on todistettava henkilöllisyytensä ja esitettävä enintään kolme kuukautta vanha palkkalaskelma omaishoitajuudesta.

Järvenpääläisiä omaishoidon tuen saajia on tällä hetkellä yhteensä 244 henkilöä. Omaishoitajat tekevät tärkeää työtä, ja Järvenpään kaupunki haluaa maksuttomalla uinti- ja kuntosalimahdollisuudella tukea omaishoitajien jaksamista arjessa. Liikunta on yksi tärkeimmistä keinoista pitää huolta omasta hyvinvoinnista. Pienikin liikunnan lisääminen arkeen lisää terveyttä ja virkistystä niin keholle kuin mielelle.

Järvenpääläisten omaishoitajien ilmaisesta pääsystä uimahalliin ja uimahallin kuntosalille tehtiin valtuustoaloite (Satu Haaparanta ja 36 valtuutettua) kaupunginvaltuuston 13.2.2023 kokouksessa. Hyvinvointilautakunta vastasi aloitteeseen ja hyväksyi omalta osaltaan yhdistelmärannekkeen myöntämisen omaishoitajille 23.8.2023 kokouksessaan. Kulttuurijohtaja on tehnyt asiasta viranhaltijapäätöksen.

Lisätietoja: kulttuurijohtaja Pirre Raijas, puh. 040 315 2244, pirre.raijas@jarvenpaa.fi sekä yhdistelmärannekkeista uimahallin palvelupiste, puh. (09) 2719 2510.

Jaa juttu: