Osallistu ja vaikuta: Yleisötilaisuuksia ja työpajoja Järvenpään kaupungin alkusyksyssä

Järvenpään kaupunki järjestää asukas- ja yleisötilaisuuksia taajaan tänä syksynä. Varsinkin elokuun aikaiset tilaisuudet pidetään verkossa, mutta myös muihin tilaisuuksiin tarjotaan mahdollisuus osallistua tai seurata etänä. Muutokset tilaisuuksien ajankohtiin ovat mahdollisia. Tässä koosteessa on tilaisuudet, jotka ovat tiedossa 12.8. mennessä.  

Tervetuloa kehittämään Järvenpäätä! 

Yleisötilaisuuskeskustan katusuunnitelmista pidetään verkkotilaisuutena 31.8.2021 klo 17-18.   

Suunnitelmarajaus on Mannilantie välillä Sibeliuksenkatu-Helsingintie, Sibeliuksenkatu välillä Ahomaanraitti-Mannilantie ja Ahomaanraitti, ja tilaisuudessa tutustuaan katujen ja kävelykadun suunnitelmiin. Katusuunnitelma on nähtävillä 25.8.-8.9. Tänä aikana voit lausua suunnitelmasta mielipiteen.

Tule tapaamaan poliisia ja hyvinvoinnin tekijöitä Jamppaan torstaina 19.8. klo 10-11.30 

Tule kysymään ja keskustelemaan hyvinvoinnista, yhteisöllisyydestä ja kaupungin palveluista. Ja jos mieltäsi askarruttaa jokin turvallisuusasia, nyt on mainio mahdollisuus tulla keskustelemaan siitä suoraan poliisin kanssa. 

Nuoret ja päättäjät kohtaavat yhteisellä foorumilla 8.9. klo 17-19 

Nuorisovaltuusto kutsuu Järvenpään kaupungin johtajia ja päättäjiä yhteiseen keskustelutilaisuuteen. Aiheena ovat muun muassa kaupungin talous sekä nuorten hyvinvointi ja turvallisuus. Tilaisuus on kaikille avoin ja se myös striimataan verkossa. Paikka ilmoitetaan myöhemmin. 

Järvenpään Yhteiskoulun infoilta syyskuussa 22.9. klo 18-19.30

Järvenpään Yhteiskoulu (JYK-hanke) etenee rakennustöiden aloittamiseen syyskuun puolivälissä. Hankkeen etenemistä esitellään verkkotilaisuudessa keskiviikkona 22.9. Sitä ennen nykyisten ja tulevien koululaisten huoltajilta kysytään, mikä hankkeessa kiinnostaa, ja mihin haluaisi osallistua. 

Osallistu verkkotilaisuuteen tästä.

Kotoutumisohjelmaa työstetään yhdessä 7. ja 14.9. 

Järvenpään kaupungin maahanmuuttajapalvelut työstää päätöksentekoon uutta kotoutumisohjelmaa vuosille 2021-2023. Kaksi syyskuista iltaa on varattu työpajailloiksi, jolloin pääset vaikuttamaan siihen, miten parhaiten tuemme maahan muuttajaa kotoutumaan Järvenpäähän. 

Opetuksen ja kasvatuksen ja hyvinvoinnin palveluverkot 

Kaupungissa on meneillään syksyn aikana kaksikin palveluverkkosuunnitelmaa. Näitä kaupunkilaiset pääsevät kommentoimaan muun muassa kyselyssä. Palveluverkkosuunnitelman valmisteluun kootaan myös kuntalaisraati, johon hakuaika alkaa syyskuussa. Kuntalaisraati pidetään intensiivityöskentelynä 15. ja 16.10. Raati tutustuu palveluverkkosuunnitelmiin ja raadin julkilausuma huomioidaan myös päätösesityksessä. Lisäksi hyvinvoinnin suunnitelmassa huomioidaan erityisesti vaikuttamistoimielinten ja ennaltaehkäisevää työtä tekevien ja hyvinvoinnin palveluja käyttävien kanssa tekeminen. Opetuksen ja kasvatuksen palveluverkko osallistaa erityisesti oppilaita ja huoltajia. Palveluverkkoja käsitellään myös henkilöstön kanssa. 

Lisätietoja: 

Ristinummen nimistökilpailu ja visiosuunnittelu 

Kesän 2021 aikana on ollut avoinna kysely liittyen Ristinummen nimistöön ja lisäksi paikalliset aktiiviset asukkaat ja kaupungin museo on kerännyt historiallista aineistoa. Tästä materiaalista työstetään ehdotuksia, joista kaikki järvenpääläiset pääsevät syksyn aikana äänestämään suosikkejaan. 

Yleiskaava 2040 sai lainvoiman kesäkuussa ja sen myötä alkaa myös Ristinummelle osoitettujen aluevarausten yleissuunnittelu. Asukkaita tullaan ottamaan mukaan alueen ideointiin. Sekä nimistöäänestyksen että yleissuunnittelun etenemisestä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin. 

Lokakuu on ikäkuu 

Lokakuu aloittaa myös eläkeläisneuvoston ja monen muun toimijan yhteistyössä tekemät Ikäviikot, jotka pidetään nyt kolmatta kertaa. Ikäviikoilla hyvinvoinnin ja osallisuuden tilaisuuksia on useita, ja ne sopivat ikäihmisten lisäksi monesti myös muille kohderyhmille. Ikäviikkojen ohjelmasta julkaistaan esite. 

Tulossa myös: 

Järvenpään kaupungin kulttuurisuunnitelmaa työstetään yhdessä myöhemmin syksyn aikana. Lisätietoja kulttuurituottaja Heidi Jäntti, p. 040 315 2201, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi 

Hyvä kasvaa Järvepäässä -asukkaiden aloitteesta 

Ristinummi 

Hyvä kasvaa Ristinummella on toimintaryhmä, joka luo asukkaille tutustumisen ja yhteisöllisyyden paikkoja. Toiminta aktivoitui keväällä sattuneen liikenneonnettomuuden seurauksena liikenneturvallisuusaiheiseksi asukastilaisuudeksi. Yhteistyö kaupungin ja Väyläviraston kanssa jatkuu, sillä tulevina vuosina (2021-2026) asukkaiden arjen mullistavat pääradan lisäraiteiden rakentaminen ja Ainolan keskuksen rakentuminen Ristinummen pohjoiseen kylkeen kiinni. Rakentamisen aikana turvalliset kulkureitit ja arjen sujuvuus ja rakentamiseen liittyvä melu ja liikenne koskettavat kaikkia asukkaita. 

Kyrölä 

Hyvä kasvaa Järvenpäässä -liikkeen historiaryhmä julkaisee syyskuussa kirjan Kyrölän asukkaiden kuvista ja muistoista. Tavoitteena on juurruttaa asukkaat paremmin nykyiseen asuinpaikkaansa. Tekstiä on kertynyt yli 100 liuskaa ja kuviakin noin 50. Entisten nuorten kirjoitusten lisäksi julkaisussa on alueen maankäytön ja maiseman historiaa. Tulossa on arvokas kokoelma iloisia, hauskoja, jännittäviä ja surullisiakin tarinoita ajalta, joka näyttäytyy niin kovin erilaisena kuin tämän päivän Järvenpää. Yhteys: tuula.lind@kotiportti.fi ja eevamariastarck@gmail.com 

  • Lisätiedot ja muutokset: Pilvi Kallio-Meriläinen, osallisuuden erityisasiantuntija, p. 040 315 3737 
Jaa juttu: