Paikalliset yrittäjät kerääntyivät Yrittäjän päivänä Järvenpää-talolle hakemaan inspiraatiota omaan työhönsä

Yrittäjän päivän tilaisuudessa kuultiin The Other Danish Guy -alusvaatebrändin perustaja, Kontulan Oluttehtaan osakkaan ja monitoimiyrittäjä Matti Pesosen ja ONIT Sportin toimitusjohtaja, psykoterapeutti ja startup-yrittäjä Laura Andelinin puheenvuorot. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa jutun lopusta.

Järvenpää-talolla järjestettiin tiistaina 5.9.2023 Yrittäjän päivän tilaisuus, jossa paikalliset yrittäjät pääsivät kuuntelemaan ajatuksia herättäviä yritystarinoita- ja puheita sekä verkostoitumaan keskenään. Tilaisuuden järjestämisestä vastasivat Business Järvenpää ja Järvenpään Yrittäjät.

Kaupunginjohtaja Iiris Laukkanen toivotti yrittäjät tervetulleeksi tilaisuuteen. Kuva: Ari Minadis.

Tilaisuuden avajaissanat lausui kaupunginjohtaja Iiris Laukkanen, joka antoi paikallisille yrittäjille tunnustusta saavutuksistaan.

– Luulen teidän olevan porukka, joka ei pitkään nauti ongelmista, vaan lähdette kehittämään niihin ratkaisuita. Palveluiden ja verotulojen lisäksi tuotte oman lisäänne kaupungin yhteisöön ja luotte kaupungin kulttuuria. Järvenpäästä on samalla helppo ponnistaa ja täällä metropolialueen pohjoisessa keskuksessa luomme kasvua koko Suomelle.

Menestyksen avaimet

Yrittämisen monitoimimies Matti Pesonen kertoi yritysbrändien taustaa, joissa hän on saanut ollut mukana. Kuva: Ari Minadis.

Yrittäjän päivän tilaisuuden keynote-puheenvuoron piti The Other Danish Guy -alusvaatebrändin perustaja, Kontulan Oluttehtaan osakas ja monitoimiyrittäjä Matti Pesonen.

Pesonen toi puheenvuorossaan esiin omaa yritysfilosofiaansa ja kertasi omaa historiaansa yrittäjyyden parissa. Lisäksi hän kertoi yhteistyössä yrityskumppaniensa kanssa lanseeraaman Keijo-oluen, Betonii-lonkeron ja Käyrä-grillimakkaran sekä muiden yritystensä yritystarinaa, joissa hän on saanut olla mukana.

Pesonen muistutti kaiken olevan yrittämisessä myymistä.

– Tuotteessa tai palvelussa ei välttämättä tarvitse olla uutta innovaatiota, vaan se voidaan tehdä kiinnostavaksi muutenkin.

ONIT Sportin startup-yrittäjä Laura Andelin pitämässä puheenvuoroaan. Kuva: Ari Minadis.

ONIT Sportin toimitusjohtaja, psykoterapeutti ja startup-yrittäjä Laura Andelin kertoi myös kasvustaan yrittäjäksi. Andelin työskentelee lasten ja nuorten mielen taitojen vahvistamisen parissa, ja hän muistuttaakin monipuolisten mielen taitojen olevan tulevaisuuden tärkein pääoma.

Samalla Andelin jakoi ajatuksiaan yrittämisestä.

– Riippumatta toimialasta tai tuotteesta, yrittäjä matkallaan kohtaa hyvin samankaltaisia ilmiöitä. Onnistumisia voi olla huomattavasti vähemmän kuin epäonnistumisia. Tarvitaan hyvät epäonnistumisen taidot, loistavat verkostot, vahvaa intohimoa, hulluutta, huumoria ja paloa omaa työhön, Andelin muistuttaa.

Yhdessä tekemisen meininkiä ja uutta toimintatapaa tehdä asioita

Business Järvenpään yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo esitteli uutta Yritys- ja elinkeino-ohjelman 2023–2030 pohjalta käynnistettyä Business Unusual konseptia ja toimintamallia. Se kuvastaa rohkeaa ja käytännönläheistä tapaa toimia, joka käsittää laajan ja monipuolisen yhteistyön niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin.

– Tarvitsemme myös yrityksiä ja sidosryhmiä mukaan tekemiseen. Kasvamme nopeasti, meillä on kaupungissa business mindset ja sijaintimme Järvenpäässä on loistava. Kaupungissa pyörii nyt myös neljä kasvuverkostoa, joita ovat elintarvikeala, kauppa ja palvelut, kiinteistö- ja rakentamisala sekä teollisuus. Tästä kaikesta muodostuu Business Unusual – brändimme ja tapamme toimia.

Business Unusual on Business Järvenpään uusi konsepti ja toimintamalli.

Järvenpään Yrittäjien puheenjohtaja Roope Lehtoranta kannusti yrittäjiä rohkeasti tekemään omaa juttuaan sekä välttämään turhaa vaatimattomuutta ja nöyristelyä.

– Meillä on yhtä paljon yrittäjätarinoita Järvenpäässä kuin yrittäjiä. Kerro tarinaa siitä, mikä on sinut saanut lähtemään yrittäjäksi ja minkälaisia asiakkaita olet palvellut, Lehtoranta muistutti puheenvuorossaan.

Terveisensä ruudun välityksellä välitti myös Järvenpään Kukkatalon floristimestari, Suomea Kukkasidonnan MM-kisoissa edustava Saija Sitolahti.

– Järvenpääläiset yrittäjät ovat tekijöitä.

Tilaisuuden yhteenvedon piti kaupungin kaupunkikehitysjohtaja, vt. yritys- ja elinkeinopalvelujohtaja Harri Palviainen.

–  On mahtavaa, että meillä on Järvenpäässä yrittäjiä, jotka näkevät erilaisia mahdollisuuksia. Päivän esityksestä jäi parhaiten mieleen viisi t:tä, joita ovat tunteet, tuotteistus ja brändi, toistot, tuuri ja tiimi. Olemme samaa tiimiä, tuemme toisiamme ja mahdollistamme toistemme onnistumiset ja opimme mahdollisista epäonnistumisista.

Katso Yrittäjän päivän tilaisuuden tallenne Järvenpään videopalvelu Quickchannelista. Voit valita kappalelistasta mieleisesi esityksen, johon pääset suoraan otsikkoa napsauttamalla. Yrittäjän päivän tilaisuus 5.9.2023.

Katso myös Yritys- ja elinkeino-ohjelman lyhytvideo, aiheena kasvu:

Jaa juttu: