Päiväkoti Iso-Antin kiinteistöstä luovutaan vuoden 2023 aikana

Päiväkoti Iso-Antin kiinteistöstä luovutaan vuoden 2023 aikana rakennuksen teknisen kunnon vuoksi. Lapset ja henkilöstö siirtyvät kiinteistöstä luopumisen jälkeen kaupungin muihin päiväkoteihin. Henkilöstö ja huoltajat ovat saaneet kutsut keskustelutilaisuuksiin, jotka järjestetään asiasta viikolla 38.  

Päiväkodin rakennustekninen kunto ja käyttöä turvaavien korjausten tarve on ollut kaupungin ja Mestaritoiminnan tarkastelussa alkusyksyn 2023 aikana. Palveluverkkosuunnitelmassa päiväkodin käytöstä luopuminen on suunniteltu vuodelle 2026. Palveluverkon kiinteistöjen terveellisyyden, turvallisuuden ja taloudellisen tarkastelun tuloksena Iso-Antin päiväkotikiinteistöstä on kuitenkin päätetty luopua suunniteltua aikaisemmin, vuoden 2023 aikana.  

Rakennuksen kuntoluokka on välttävä ja muun muassa talotekniikka on monilta osin teknisen elinkaarensa päässä. Kesän ja syksyn 2023 aikana päiväkodin käyttövesiputkistossa on ilmennyt useampia pistesyöpymiä. Rakennuksen käyttöiän jatkamisessa korjaustoimenpiteillä nähtiin isoja riskejä, sillä vaadittavan korjaustyön laajuus ja siihen liittyvä kustannusarviointi on vaikeasti ennustettavissa. Riski toiminnan äkilliseen siirtämiseen muihin kaupungin kiinteistöihin olisi olemassa. Kiinteistöstä luopuminen vuoden 2023 aikana mahdollistaa suunnitellun muutoksen henkilöstölle sekä lapsille ja huoltajille.   

Lasten varhaiskasvatus Järvenpään kaupungin päiväkodeissa jatkuu, ja huoltajille järjestetään asiasta keskustelutilaisuus päiväkodin johtajan vetämänä torstaina 21.9. Myös kaikkien työntekijöiden työsuhde tulee jatkumaan entisellään ja henkilöstölle järjestetään kuulemistilaisuus aiheeseen liittyen maanantaina 18.9. Järvenpään opetus- ja kasvatuslautakunta antaa lausuntonsa Iso-Antin suunnitelmaan liittyen osana investointiohjelmaa 2024–2033 kokouksessaan 19.9.2023. 

Lisätietoja: 

Ulla Lehtonen, varhaiskasvatusjohtaja 

ulla.lehtonen@jarvenpaa.fi 

Kirsi Pietikäinen, päiväkodin johtaja, Iso-Antin päiväkoti 

kirsi.pietikäinen@jarvenpaa.fi 

Jaa juttu: