Poikkeuksellinen esitystapahtuma Kuplat-Juhlat Järvenpääjuhlilla

Kuplat-Juhlat on maaginen esityksen, konsertin sekä juhlien välimaastossa syntyvä monitaiteellinen spektaakkeli. Esitys nähdään Järvenpääjuhlilla lauantaina 20.8.2022 Järvenpää-talossa. Kesän aikana esitys nähdään myös Jyväskylän Kesä -festivaalilla 9.7. Kulttuuritalo Villa Ranassa.

Kuplat-Juhlissa 16-henkinen eri taiteenaloja edustava työryhmä ottaa Järvenpää-talon käyttöönsä kokonaisvaltaisesti myös näyttämötilojen ulkopuolelta: porraskäytäviä ja yllättäviä nurkkauksia myöten. Yleisö voi kokea omaehtoisesti alati muuttuvan esitystapahtuman, jossa katsoja saa liikkua vapaasti, tulla ja mennä tilassa, poistua paikalta ja saapua uudelleen. Esityskokemus on jokaiselle katsojalle uniikki ja muotoutuu sen mukaan, millaisia valintoja katsoja illan aikana tekee.

Kuplat-Juhlat on 8 tunnin kokonaisuus, joka sisältää tanssia, sirkusnumeroita, musiikkia, piirtämistä, yllätyksiä, radiolähetyksen sekä lempeästi osallistavia vapaaehtoisia osuuksia. Tapahtuma alkaa kaikenikäisille sopivalla perheosiolla klo 17.00–19.00 jatkuen siitä klo 01.00 saakka aikuisille suunnattuna juhlana. Ravintola on koko illan auki, joten Kuplat-Juhlat yleisö voi nauttia virvokkeista ja muista ravintolan palveluista. Juhlat voivatkin olla koko illan kestävä piknik tai lyhyempi visiitti alueella. Yleisön jäsenet voivat itse määrittää juhliensa keston.

Aiemmin Hangossa kolmena eri vuonna koettu esitystapahtuma toteutetaan vuonna 2022 yhteistyössä Kuplat-Juhlat -työryhmän, Tanssiryhmä Off/Balancen ja nykysirkusryhmä Agit-Cirkin kanssa. Tapahtuman kokonaissuunnittelijoina toimivat laajasti mainetta niittäneet äänisuunnittelija Tuomas Norvio ja koreografi Sari Palmgren. Nimekkäistä ammattitaiteilijoista koostuvassa esiintyjäjoukossa ovat mukana tanssijat Elina Häyrynen (Off/Balance), Terhi Kuokkanen (Off/Balance), Satu Rekola, Sari Palmgren, Anni Rissanen ja Johanna Ikola sekä näyttelijä Jukka Peltola. Agit-Cirk nykysirkusryhmästä mukana ovat Jenni Lehtinen, Sasu Peistola, Marjo Ylikorva, Vilhelmiina Sinervo ja Sakari Männistö. Tilasuunnittelusta vastaa Joonas Tikkanen. Muusikkoina ovat Tuomas Norvion lisäksi harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen sekä lyömäsoittaja Juuso Hannukainen.

Esitystapahtuman lisäksi Kuplat-Juhlat on foorumi, joka kehittää muusikoiden, tanssi- ja sirkustaiteilijoiden yhteistyötä ja vuorovaikutusta sekä luo uusia yhteyksiä näiden taidemuotojen välille. Kuplat-Juhlat työryhmä pyrkii luomaan ekologisesti ja sosiaalisesti kestävällä pohjalla toimivan yhteisön, jonka arvoihin kuuluu mm. tasavertaisuus. Kuplalla ei ole etupuolta, eikä takapuolta, se on tilassa viilettävä pyörivä tasavertainen elementti.

Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto, Järvenpään kaupunki ja Jyväskylän kaupunki.

Kuva: Tomi Parkkonen.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Puhelinhaastattelu on mahdollista sopia Off/Balancen taiteellisten johtajien Elina Häyrysen ja Terhi
Kuokkasen kanssa ja/tai koreografi Sari Palmgrenin ja äänisuunnittelija Tuomas Norvion kanssa.

Yhteydenotot Off/Balancen kautta:

Elina Häyrynen
Taiteellinen johtaja, Tanssiryhmä Off/Balance Puh: 040 709 3522
S-posti: info@offbalance.fi

www.offbalance.fi
https://www.facebook.com/OffSlashBalance
https://www.instagram.com/offslashbalance

Lisätietoja Järvenpääjuhlasta:
Facebook-tapahtuma Järvenpääjuhla 2022
Järvenpään tapahtumakalenteri Järvenpääjuhla 2022

Jaa juttu: