Suomalaisen musiikin päivän konsertti kunnioittaa Sibeliuksen ja muiden suomalaisten säveltäjien perintöä

Suomalaisen musiikin päivänä ja Jean Sibeliuksen syntymäpäivänä 8.12. Järvenpää-talolla soivat suomalaiset sävelet Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston konsertissa.

Jean Sibelius pianon ääressä. Kuva: Foto Roos / Helsingin kaupunginmuseo.

Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston, Lions Club Järvenpää/Jean Sibeliuksen sekä Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden yhteistyönä järjestämässä Suomalaisen musiikin päivän konsertissa soi Jean Sibeliuksen ja muiden suomalaisten säveltäjien musiikki musiikkiopiston oppilaiden esittämänä perjantaina 8.12. klo 18.30 alkaen. Juhani Aho-salissa järjestettävä tilaisuus toteutetaan Sibeliuksen syntymäpäivän ja suomalaisen musiikin päivän kunniaksi.

Konsertin taustalla esitetään Järvenpään Opiston aikuisten taiteen perusopetuksen ryhmän videoteos, jota on työstetty Sibeliusta kuunnellen. Inspiraatiota videoon on haettu myös museovierailulla Amos Rexin Ryoji Ikedan näyttelyyn. Videota tehdessä on pohdittu kuvan ja äänen välistä vuorovaikutusta.

Konsertissa jaetaan myös Meidän Festivaalia järjestävän Järvenpään Sibelius-seura ry:n Sibelius-stipendi, joka myönnetään musiikkiopintojen tueksi motivoituneelle ja musiikkialalle tähtäävälle järvenpääläiselle alle 25-vuotiaalle musiikinopiskelijalle.

Ennen konserttia kansallissäveltäjän muistoa kunnioitetaan Lions Club Järvenpää/Jean Sibeliuksen organisoimalla perinteikkäällä soihtukulkueella, joka lähtee Sibeliuksenkadun ja Postikadun risteyksestä klo 17.15 Sibelius-patsaalle. Patsaan luona alkaa noin klo 17.30 tilaisuus, jossa kukkatervehdysten ohella kuullaan Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston rehtorin Sauli Tynin puheenvuoro ja Järvenpään Mieslaulajien kuoromusiikkia.

Konsertin kesto on noin tunti. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä, ei ennakkovarauksia. Koko ohjelmaan on vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Heidi Jäntti
kulttuurituottaja
Yleiset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Hyvinvoinnin palvelualue
puh. 040 315 2201
heidi.jantti(at)jarvenpaa.fi

Jaa juttu: