Tapiola Sinfonietta tutustuttaa teosharvinaisuuksiin 29.2. Järvenpää-talolla

Tapiola Sinfonietta esittää torstaina 29.2. Järvenpää-talon vierailullaan kaksi teosharvinaisuutta: Louise Farrencin varhaisromantiikan ajan Nonetton ja Ferdinand Riesin viidennen sinfonian. Orkesteria johtaa kapellimestari Janne Nisonen.

Janne Nisonen johtaa Järvenpää-talon konsertin. Kuva: Ulla Nikula

Järvenpäässä useita kertoja jo aiemmin konsertoinut Tapiola Sinfonietta esittelee järvenpääläisyleisölle tällä kertaa kaksi harvemmin kuultua klassisen musiikin helmeä. Lahjakkaan pianistin ja kyvykkään säveltäjän Louise Farrencin (1804–1875) puolituntinen Nonetto Es-duuri jousille ja puhaltimille op. 38 on auvoista varhaisromantiikkaa, jossa loistaa ranskalainen puhallinkulttuuri. Teos oli ilmestyessään arvostelumenestys, vaikka miespuoliset kriitikot kiinnittivät huomiota enemmän naissäveltäjän teoksen “ilahduttavaan keveyteen” kuin sinfoniseen painokkuuteen.

Konsertin toinen helmi on Beethovenin oppilaisiin kuuluneen Ferdinand Ries (1784–1838) teos Sinfonia nro 5 d-molli op. 112. Ries laukaisee sävellyksen liikkeelle Beethovenin Kohtalo- ja Eroica-sinfonioita muistuttavin elein, mutta pystyttää niiden pohjalle aivan oman persoonallisen draamansa.

Janne Nisonen on yksi Suomen monipuolisimmista ja kysytyimmistä muusikoista. Nisosen ura on kulkenut viulunsoitonopiskelijasta kamarimuusikoksi ja konserttimestarista kapellimestariksi. Nykyään Nisonen tunnetaan erityisesti klassisen ja varhaisromanttisen musiikin tyylikkäänä esittäjänä sekä uuden musiikin rohkeana esilletuojana. Hän on toiminut Tapiola Sinfoniettan 1. konserttimestarina vuodesta 2007 lähtien.

Espoon kaupunginorkesterina toimiva Tapiola Sinfonietta on vuonna 1987 perustettu 44 soittajan dynaaminen kokoonpano, jonka raikkaat ja vivahteikkaat tulkinnat saavat kiitosta aikakaudesta ja tyylisuunnasta riippumatta. Orkesteri esiintyy usein ilman kapellimestaria, mikä kuuluu kamarimusiikillisena yhteissoittona, jossa jokaisella muusikolla on ratkaiseva rooli.

Tapiola Sinfonietta matkaa Espoosta vierailulle Järvenpäähän. Kuva: Olli Häkämies

Tapiola Sinfoniettan aarteita

To 29.2.2024 klo 19 Sibelius-sali, Järvenpää-talo (Hallintokatu 4, Järvenpää)
Liput: 25 € / 22 € / 16 € / Kaikukortti
Järvenpää-talon lippumyymälästä, muista Lippu.fin myyntipisteistä tai Lippu.fi-verkkokaupasta (alk. + 1,5 €) sekä ovelta tuntia ennen tapahtumaa.
Kesto: noin 1 tunti 30 min, sisältäen väliajan.

Lisätietoja:
Heidi Jäntti
kulttuurituottaja
Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Hyvinvoinnin palvelualue
puh. 040 315 2201
heidi.jantti(at)jarvenpaa.fi

Jaa juttu: