Teknisen työn opetustilojen vesivahinko Kartanon koululla –muutoksia koulun sekä Järvenpään Opiston opetusjärjestelyihin

Kartanon koulun teknisen työn opetustiloissa, jotka sijaitsevat muista opetustiloista erillisessä rakennuksessa, on tapahtunut mittava vesivahinko 16.–17.7.2023 välisenä aikana. Lämpimän käyttövesiputken halkeamisesta aiheutunut vuoto on kastellut tilojen rakenteita. Myös tilojen koneet ja laitteet ovat kärsineet niin veden kuin kosteuden aiheuttamia vahinkoja. Vahingon laajuudesta johtuen tiloja ei pystytä ottamaan käyttöön kouluvuoden alkaessa.

Väistötilajärjestelyjen selvitys on aloitettu heti tapahtuneen jälkeen. Pienempien oppilaiden (3.–6.-lk) opetusjärjestelyt järjestetään koulun tiloihin. Vanhempien oppilaiden kohdalla opetuksessa hyödynnetään aluksi koulun muita tiloja sekä myöhemmässä vaiheessa lähikoulujen tiloja. Tilanne aiheuttaa lisäksi kurssijärjestelyiden muutoksia niiden Järvenpään Opiston kurssien kohdalla, jotka on ollut tarkoituksena toteuttaa Kartanon koulun teknisen työn ja keramiikan opetustiloissa. Kursseille pyritään löytämään korvaavat tilat mahdollisimman pian, mutta vesivahingon aiheuttamat muutokset saattavat viivästyttää joidenkin kurssien alkua. Opisto tiedottaa opiskelijoita muutoksista kurssikohtaisesti tekstiviesteillä ja sähköposteilla. Kursseille voi kuitenkin ilmoittautua normaalisti. Lisätietoa Järvenpään Opiston omassa tiedotteessa.

Vakuutusyhtiön yhteistyökumppani on suorittanut pintakosteuskartoitukset sekä tilojen haitta-ainekartoitukset vesivahingon kärsineessä rakennuksessa. Seuraavaksi vahinkosaneerauksesta vastaava yritys tekee tarvittavat pintojen purkutyöt ja rakenteiden tarkemmat kosteuskartoitukset. Vasta tämän jälkeen pystytään arvioimaan vahingon laajuutta ja tarvittavia korjaustoimenpiteitä sekä niiden kestoa. Terveysviranomaista on tiedotettu tapahtuneesta.

Lisätietoja:

Petteri Roiha, Kartanon koulun rehtori

040 315 2332

petteri.roiha@jarvenpaa.fi

Jonna Käsmä, Järvenpään Opiston vt. rehtori

040 315 2283

jonna.kasma@jarvenpaa.fi

Jaa juttu: