Tutustu Järvenpään veistoksiin ja kulttuurikohteisiin Taidekierros Järvenpäässä -sivustolla

Tervetuloa Järvenpään keskusta-alueen veistosten ja kulttuurikohteiden pariin! Olemme julkaisseet syyslomalaisten ja muiden iloksi Taidekierros Järvenpäässä -sivuston. Taidekierros Järvenpäässä -sivuston kartat ja valokuvat ohjaavat löytämään ulkona sijaitsevat taideteokset kertoen niistä kiinnostavaa lisätietoa. Osaan teoksista liittyy pedagogista sisältöä yhdessä lasten kanssa tehtäväksi.

Sivusto toimii apunasi oman taidereittisi suunnittelussa. Sieltä löydät kiinnostavia tarinoita ja tietoiskuja paikan päällä tai kotioloissa tutustuttavaksi.

Tänä syksynä Järvenpään kaupungin julkista taidekokoelmaa pääsee näkemään myös Järvenpään taidemuseon Kytketty kaupunki, kätketty taide -näyttelyssä. Näyttely on osa kaupungin 70-vuotisjuhlavuotta.

– Tämä upean uusi Taidekierros Järvenpäässä -sivusto nivoo erinomaisesti yhteen syksyn näyttelyn ”Kätketty taide” -osuuden. Kannattaa tulla ensin taidemuseon näyttelyyn tutustumaan Järvenpään historiaan ja julkisen taidekokoelman helmiin. Sitten onkin hyvä jatkaa reippailua syyssäässä ulkona sijaitsevien taideteosten luo, kertoo näyttelyn kuraattori Leena Kauppinen.

Taidekierros Järvenpäässä -sivusto on selattavissa eri laitteilla osoitteessa: https://taidekierros.jarvenpaa.fi/. Taidekierros-sivuston ovat toteuttaneet yhteistyössä kaupungin museopalvelut ja maankäyttö- ja karttapalvelut.

Lisätietoja: kokoelma-amanuenssi Leena Kauppinen, museopalvelut, leena.kauppinen@jarvenpaa.fi, puh. 040 315 2836 tai erityisasiantuntija Anuliina Hietamies, maankäyttö- ja karttapalvelut, anuliina.hietamies@jarvenpaa.fi, puh. 040 315 3859

Jean Sibeliuksen patsas
Kolmisointu, Pikku-Kalle, Joutsenet, Sibeliuksen patsas… tuttuja katukuvassa, mutta tiedätkö niistä enemmän? Lähdepä Taidekierrokselle Järvenpäähän!
Jaa juttu: