Uudet nettisivut monipuolistavat Järvenpään kaupungin viestintää

Järvenpään kaupungin uudet nettisivut on avattu tänään 17. marraskuuta osoitteessa jarvenpaa.fi. Sivut on toteutettu yhteistyössä Valu Digital Oy:n kanssa tietoturvalliselle Headup-alustalle, joka hyödyntää sisällöntuotantoon WordPressiä. Visuaalisen ilmeen on suunnitellut Ohoi Creative Oy. Uudet nettisivut ovat lain mukaisesti saavutettavat ja niille on tehty ulkopuolisen toteuttajan saavutettavuusauditointi ennen julkaisua.

– Uudet nettisivumme ovat paitsi tietoturvalliset, saavutettavat ja visuaaliselta ilmeeltään raikkaat, myös entistä käyttäjäystävällisemmät, viestintäjohtaja Heli Vastamäki iloitsee.

Sivuja rakennettaessa on kiinnitetty erityistä huomiota palvelujen löydettävyyteen. Sivuston hakutoiminto kattaa myös Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän nettisivut eli samalla haulla voi hakea molemmilta sivustoilta.

Samaan aikaan pääsivuston jarvenpaa.fi kanssa on julkaistu samalla teknisellä alustalla kolme kaupungin erillissivustoa: museot (jarvenpaantaidemuseo.fi), Järvenpään Opisto (jarvenpaanopisto.fi) ja Järvenpään Vesi (jarvenpaanvesi.fi).

Sivut ovat avausvaiheessa lähes täysin suomenkieliset, mutta laaja englanninkielinen versio avataan vuoden 2020 loppuun mennessä. Lähiaikoina sivuille saadaan käyttöön myös chatbot-palvelu Kunta-Kati.


Nettisivut ovat nyt myös Järvenpäämedia

Uudet nettisivut mahdollistavat kaupungin viestinnän monipuolistamisen: uutisten ja tiedotteiden rinnalle on tuotu tarinat ja blogit. Tarinoissa esitellään Järvenpäähenkilöitä, kaupungin työntekijöitä (Järvenpääduunissa), yrityksiä ja yhdistyksiä (Järvenpääkumppani) ja järvenpääläistä elämänmenoa (Järvenpääelämää). Blogeissa pääsevät ääneen niin kaupunkilaiset, kaupungin työntekijät kuin päättäjätkin. Järvenpäämedian sisältöä levitetään monikanavaisesti somessa ja keskustelut käydään somekanavissa.

– Luvassa on entistä enemmän liikkuvaa kuvaa livestriiminä ja tallenteina. Lisäksi saamme ennen pitkää käyntiin myös Järvenpääpuhe-podcastin tuotannon, Heli Vastamäki kertoo.

– Tarkoituksena on lisätä järvenpääläisen yhteisöllisyyttä ja kaupungin toiminnan avoimuutta sekä nostaa esiin positiivista tekemistä kaupungissamme. Nettisivut ja Järvenpäämedia ilmentävät kaupungin uusittua brändiä ja ovat viestintämme kotipesä.

Uutuutena nettisivuille on tuotu mahdollisuus tilata viikoittainen uutiskirje kaupungin uusimmista uutisista, tarinoista ja blogijulkaisuista.

Uudet nettisivut ja Järvenpäämedia ovat vielä kehitysvaiheessa, joten kaikki palaute on tervetullutta. Palautetta voi lähettää osoitteeseen viestinta@jarvenpaa.fi.

Jaa juttu: