Uudistunut Järvenpää-talon Juhani Aho -sali herää kevääseen Kolmisointu-jazzklubien voimin

Sibafestin logo
Kolmisointu-jazzklubit ovat osa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Sibafestiä.

Kolmisointu-jazzklubeilla nautitaan jazztunnelmista Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzopiskelijoiden ja heidän huippuopettajiensa johdolla. Kevään aikana juuri muodonmuutoksen kokeneessa, black box -tilaksi muuntuvassa Järvenpää-talon Juhani Aho -salissa pidetään kaksi rentoa torstaista klubi-iltaa: 7.4. ja 5.5. klo 19 alkaen. Ensimmäisessä klubissa oppilasyhtyeitään vetävät jazzkonkarit Timo Lassy, Kari Ikonen ja Jari Perkiömäki.

Ensimmäisessä jazzklubissa 7.4. luvassa on kolme erilaista Sibelius-Akatemian Sibis Jazz Ensembles -kokoonpanoa, jotka koostuvat monille tutuista jazzkonkarinimistä ja heidän oppilaistaan. Kari Ikosen (koskettimet) oppilasyhtyeessä soittavat Juho Valjakka, piano; Jesse Vilhomaa, saksofoni; Casimir Ekman, saksofoni; Lassi Friman, kitara; Antti Ahoniemi, basso ja Moses Kuloniemi, rummut.

Jazztähti Timo Lassyn (tenorisaksofoni) oppilasyhtyeessä ovat mukana Rafa Postel, trumpetti; Simon Bremen, alttosaksofoni, Peti Gyarfas, piano; Hector Lepe, kitara; Tuomas Talvi, basso; Arttu Huopainen, rummut ja Gvanca Japaridze, laulu. Sibajazz Saxophone QuartetinJari Perkiömäen, Ilmari Rönkän, Jesse Vilhomaan ja Casimir Ekmanin – ohjelmistossa on muun muassa Pat Methenyn ja Mike Mowerin sävellyksiä sekä Miami Sax Quartetin tuotantoa.

Järvenpää-talon saleista pienempi Juhani Aho on alkukevään aikana uudistunut aikaisempaa muunneltavammaksi tilaksi, josta saa tarpeen mukaan muokattua intiimin black box -tunnelmaisen salin. Se on saatu akustiikkaverhoilla palvelemaan entistä laajemmin etenkin erilaisten musiikkitapahtumien pitämistä. Samalla salin valotekniikkaa on uudistettu tukemaan paremmin moninaisia tapahtumia ja tilaisuuksia.

Järjestyksessään toisen, torstaina 5.5. odottavan, Kolmisointu-jazzklubin esiintyvät on julkistettu: Juhani Aho -salin lavalle nousevat Mikko Helevän ja Jari Perkiömäen luotsaamat yhtyeet.

Jazzklubit ovat osa Sibafestiä ja Kolmisointusopimusta

Jazzklubit ovat osa Sibafestiä. Yhdeksättä kertaa järjestettävä Sibafest on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian joka toinen vuosi järjestettävä päätapahtuma, joka esittelee Sibelius-Akatemian kansainvälisesti korkeatasoista konserttitoimintaa. Aiemmin viikon mittaisena festivaalina tunnettu Sibafest vie kevään 2022 ajan musiikin iloa kiertuemuodossa kaikille niille paikkakunnille, joissa Sibelius-Akatemia toimii. Järvenpään jazzklubit ovat osa Järvenpään kaupungin Kolmisointu-yhteistyötä Sibelius-Akatemian ja sen kampuksena toimivan Kallio-Kuninkalan omistavan Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiön kanssa.

Kolmisointu-jazzklubi I

To 7.4.2022 klo 19 Juhani Aho -sali, Järvenpää-talo (Hallintokatu 4, Järvenpää)
Liput: 15 / 10 € Järvenpää-talon lipunmyynnistä, muista Lippupisteen pisteistä, Lippu.fi-verkkopalvelusta sekä ovelta tuntia ennen tapahtumaa.
Tapahtuman kesto: noin 2 tuntia 30 min, sisältäen väliajan.

Lisätiedot: Heidi Jäntti, kulttuurituottaja, heidi.jantti(at)jarvenpaa.fi, puh. 040 315 2201

Jaa juttu: