Villa Kokkosessa soi kaikuja Paavo Heinisen maailmasta lauantaina 24.9.

Villa Kokkosen toukokuusta syyskuun loppuun jatkuneen pop up -aukiolon viimeisenä lauantaina 24.9. klo 15 kuullaan Villa Kokkonen soi: Kaikuja Paavo Heinisen maailmasta -konsertti, joka on kunnianosoitus järvenpääläiselle säveltäjälle, pianistille ja Sibelius-Akatemian pitkäaikaiselle professorille, Paavo Heiniselle.

Pianisti Ilmo Ranta esiintyy konsertissa. Kuva: Heikki Tuuli

Alkuvuodesta menehtyneen Paavo Heinisen (1938–2022) kunniaksi kootussa ohjelmassa kuullaan lomittain Heinisen omia pianosävellyksiä vuosilta 1962–2020 ja lyhyitä teoksia joiltakin hänen suosikkisäveltäjistään: Gabriel Fauré, Hans Werner Henze, Aarre Merikanto, Nikos Skalkottas, Karol Szymanowski ja Fartein Valen. Näitä säveltäjiä Heininen itse aikanaan ehdotti yhdistettäväksi ohjelmiin oman musiikkinsa kanssa. Teokset esittää pianisti Ilmo Ranta, joka on myös suunnitellut konsertin ohjelman.

Ilmo Ranta on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Liisa Pohjolan johdolla, ja hän suoritti diplomin vuonna 1984. Ranta on pitänyt useita soolokonsertteja, esiintynyt monien maamme johtavien orkestereiden solistina sekä tullut tunnetuksi monipuolisena kamarimuusikkona esiintyen niin Suomessa kuin ulkomailla. Ranta on arvostettu uuden musiikin esittäjä, ja hän on kantaesittänyt mm. Paavo Heinisen, Eero Hämeenniemen, Jouni Kaipaisen, Usko Meriläisen ja Esa-Pekka Salosen sävellyksiä. Nykyään Ranta toimii Sibelius-Akatemian piano- ja kamarimusiikin lehtorina.

Konsertin kesto on noin 40 minuuttia. Yleisömäärä on rajattu pienen tilan vuoksi, ja istumapaikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Konserttiin ei ole erillistä pääsymaksua – sisäänpääsy on Villa Kokkosen sisäänpääsymaksulla.

Musiikin lisäksi Paavo Heininen oli kiinnostunut kuvallisesta taiteesta. Lauantaina 24.9. Villa Kokkosessa vierailevat pääsevät myös tutustumaan Heinisen tietokonegrafiikkaan, jota on koottu esille pieni määrä toiseen taiteilijakodin makuuhuoneista.

Konsertin lisäksi Villa Kokkonen on avoinna 24.9. klo 12–14: klo 12 ennakkoon varattavalla yleisöopastuksella ja klo 13–14 omatoimisella vierailuajalla.

Tapahtuman järjestävät Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut & Järvenpään museopalvelut.

Villa Kokkonen soi: Kaikuja Paavo Heinisen maailmasta

La 24.9. klo 15
Villa Kokkonen (Tuulimyllyntie 5, Järvenpää)

Sisäänpääsy Villa Kokkosen sisäänpääsymaksulla:
– 10 € / aikuiset
– 9 € / eläkeläinen, opiskelija, työtön, varus-/siviilipalvelus
– 0 € Museokortti, alle 18 v. ja Kaikukortti.
– Alle 18 v. maksutta

Huom! Maksutapana vain käteinen.

Lisätietoja:
Heidi Jäntti
kulttuurituottaja
Yleiset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Hyvinvoinnin palvelualue
puh. 040 315 2201
heidi.jantti(at)jarvenpaa.fi

Tiedustelut Villa Kokkoseen liittyen: villakokkonen(at)jarvenpaa.fi
www.jarvenpaantaidemuseo.fi/villa-kokkonen

Jaa juttu: