Yhteisöllisiä hankkeita Lasten ja Nuorten Ääni -huippukokouksessa

Yhdessä tekeminen painottui koulujen hanke-ehdotuksissa Lasten ja Nuorten Ääni -huippukokouksessa. Kokouksessa koulujen oppilaskuntien ja nuorisotyön vertaisnuorten edustajat äänestivät 20 000 euron suuruisen määrärahan jaosta eri kouluille.

Tämän vuoden teemana on ”Yhdessä jo 70 -vuotta” Järvenpään juhliessa 70-vuotistaivaltaan. Yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja oppilaiden hyvinvointi tulivat esille myös oppilaiden LNÄ-hanke-ehdotuksissa.

Lasten ja Nuorten Ääni -huippukokous järjestettiin 16.2.2021 Teams-verkkoyhteyksin koronapandemian vuoksi. Huippukokoukseen käsiteltäväksi tuli yhteensä 11 hakemusta.

Määräraha jaettiin seuraaville kouluille:

  • Mankalan koululle 10 737 euroa Xylitol-pastillien hankkimiseen kaikille Järvenpään koululaisille, lukioon ja esikoululaisille
  • Haarajoen koululle 5880 euroa Pidetään Jäke siistinä, älyroskiksen hankkimiseen Rantapuistoon  
    Saunakallion koululle 3383 euroa Tuusulanjärven sekä sen ympäristön viihtyvyyden lisäämiseen mm. aurinkotuolien, päivänvarjojen ja rantalelujen hankkimiseen

Lasten ja Nuorten Ääni (LNÄ) -toimintamallin tarkoituksena on antaa kaupungin lapsille ja nuorille mahdollisuus todelliseen vaikuttamiseen oman lähiympäristönsä kehittämiseksi ja parantamiseksi, sen muuttamiseksi turvalliseksi ja viihtyisäksi.

Järvenpäässä kehitetty ikioma lasten ja nuorten osallisuus- ja vaikuttamismalli aloitettiin vuonna 2006 perusopetuksen ja nuorisopalveluiden yhteistyönä.

Jaa juttu: