Asuminen ja ympäristö

Järvenpäätä rakennetaan ja kehitetään sen ihmisille. Kaupunki kasvaa määrätietoisesti ja toivottaa uudet asukkaat lämpimästi tervetulleiksi.

Järvenpää on edelläkävijä asukkaidensa hyvinvoinnin edistämisessä. Tämä näkyy kestävänä, laadukkaana ja viihtyisänä kaupunkirakentamisena sekä asiakaslähtöisinä ja sujuvina palveluina. Järvenpäähän on mutkatonta kotiutua.

Järvenpääläistä luksusta on se, että voit nauttia ensiluokkaisista palveluista ja erinomaisista liikenneyhteyksistä luonnonläheisyydestä tinkimättä. Meillä on Natura-alue keskellä kaupunkia. Elävä Järvenpää on kaikkea sitä, mihin muut urbaaniutta julistavat kaupungit eivät vielä yllä. Se on sykettä ja virtausta, mistä pienet ja iloiset kaupungit on tehty.

Asukkaille elävä Järvenpää tarjoaa arkipäiväisiä tilanteita ja paikkoja, joissa voi nauttia luontokokemuksista sekä kanssaihmisten kohtaamisista. Luonnonläheisyys on sekä luonnon läsnäoloa kaupungissa, että yhtä keskeisesti maanläheistä ja mutkatonta kaupunki-identiteettiä.

Aiheeseen liittyviä uutisia

Lemmenlaakson Natura-aluetta kunnostetaan arvokkaiden luontotyyppien säilyttämiseksi

Järvenpäässä, Lemmenlaakson eteläosassa, kunnostetaan arvokkaita luontotyyppejä. Kunnostustöitä tehdään vuosina 2021–24 Metsähallituksen ja Järvenpään kaupungin yhteistyönä. Vaateliaiden niittylajien elinympäristö 

4.5.2021
Ympäristö ja luonto
Tervanokan matonpesupaikka on avattu

Tervanokan matonpesupaikka on avattu maanantaina 3.5.2021.Pesupaikka on auki 30.9.2021 saakka päivittäin klo 7–22, minkä jälkeen se laitetaan talviteloille.

4.5.2021
Asuminen ja ympäristö
Risuja ja oksia voi tuoda Puolmatkan jätteidenkäsittelyalueelle

Järvenpään kaupunki tarjoaa asukkailleen mahdollisuuden tuoda Puolmatkan jätteidenkäsittelyalueelle (Hyötykuja 3) risuja ilmaiseksi ajanjaksolla 3. – 12.5.2021. Risujen ja 

29.4.2021
Asuminen ja ympäristö, Ympäristö ja luonto
Kaupunkikehitysjohtajan viran hakijoista neljä henkilöarviointiin ja kärkipaneeliin

Laajennettu henkilöstöasiainjaosto on tänään 23.4. haastatellut kaupunkikehitysjohtajan viran hakijoista viittä henkilöä. Haastattelujen perusteella jaosto valitsi henkilöarviointiin ja kaupunginvaltuuston 

23.4.2021
Asuminen ja ympäristö, Kaupunki ja päätöksenteko
Jaa juttu: