Asuminen ja ympäristö

Järvenpäätä rakennetaan ja kehitetään sen ihmisille. Kaupunki kasvaa määrätietoisesti ja toivottaa uudet asukkaat lämpimästi tervetulleiksi.

Järvenpää on edelläkävijä asukkaidensa hyvinvoinnin edistämisessä. Tämä näkyy kestävänä, laadukkaana ja viihtyisänä kaupunkirakentamisena sekä asiakaslähtöisinä ja sujuvina palveluina. Järvenpäähän on mutkatonta kotiutua.

Järvenpääläistä luksusta on se, että voit nauttia ensiluokkaisista palveluista ja erinomaisista liikenneyhteyksistä luonnonläheisyydestä tinkimättä. Meillä on Natura-alue keskellä kaupunkia. Elävä Järvenpää on kaikkea sitä, mihin muut urbaaniutta julistavat kaupungit eivät vielä yllä. Se on sykettä ja virtausta, mistä pienet ja iloiset kaupungit on tehty.

Asukkaille elävä Järvenpää tarjoaa arkipäiväisiä tilanteita ja paikkoja, joissa voi nauttia luontokokemuksista sekä kanssaihmisten kohtaamisista. Luonnonläheisyys on sekä luonnon läsnäoloa kaupungissa, että yhtä keskeisesti maanläheistä ja mutkatonta kaupunki-identiteettiä.

Aiheeseen liittyviä uutisia

Keski-Uusimaa siirtyi koronan kiihtymisvaiheeseen

Keski-Uusimaa, mukaan lukien Järvenpää, on siirtynyt koronaviruksen osalta perusvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Syynä ovat nousussa olevat tartuntaluvut, positiivisten näytteiden osuuden kasvu 

19.7.2021
Asuminen ja ympäristö, Hyvinvointi ja terveys, Kaupunki ja päätöksenteko
Ainolan aluekeskuksen taiteelta toivotaan luonnon ja kulttuurihistorian huomioimista

Eteläisessä Järvenpäässä sijaitsevan, uuden Ainolan aluekeskuksen toteutuksessa tullaan noudattamaan taiteen prosenttiperiaatetta. Prosenttiperiaatteen toteutumista varten laaditaan aluekeskukselle oma taideohjelma. 

5.7.2021
Asuminen ja ympäristö, Kulttuuri
Järvenpään yleiskaava on nyt maalissa!

Järvenpään yleiskaava 2040 on saanut nyt lainvoiman. Yleiskaava on maankäytön yleispiirteinen suunnitelma, joka antaa kaupungin kehittämiselle monipuoliset lähtökohdat 

22.6.2021
Asuminen ja ympäristö
Ainolan aluekeskukseen valittiin ensimmäiset rakennuttajakumppanit

Ainolan aluekeskus on merkittävä Järvenpään kaupungin kärkihanke, joka käynnistää eteläisen Järvenpään kehittämisen pääradan itäpuolella. Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 21.6. 

22.6.2021
Asuminen, Hankkeet, Kaupunki ja päätöksenteko
Jaa juttu: