Pysäköinti

Pysäköintialueet ja -paikat

Järvenpään kaupungilla ei ole maksullisia pysäköintipaikkoja, mutta useissa paikoissa pysäköintiä on ajallisesti rajoitettua, jolloin pysäköidessä tulee käyttää pysäköintikiekkoa.  Lisäksi eräillä yksityisillä pysäköintialueilla pysäköinti edellyttää erillistä lupaa. Rajoitukset löydät aina pysäköintialueella olevista liikennemerkeistä. 

Valvonta

Kaupunki valvoo pysäköintiä sekä yleisillä katualueilla että osalla yksityisalueista. Pysäköinninvalvonnalla lisätään liikenneturvallisuutta ja varmistetaan vapaiden pysäköintipaikkojen riittävyys erityisesti keskusta-alueella. Pysäköinninvalvonta huolehtii myös tarpeettoman joutokäynnin valvonnasta. 

Pysäköinninvalvonnan vastuuhenkilönä toimii kaupungin lakimies. Käytännön valvonnasta ja myös pysäköintineuvonnasta vastaavat kaupungin palveluksessa olevat pysäköinnintarkastajat, jotka tunnistat virkapuvuista ja virkamerkistä. 

Virhemaksu

Järvenpään kaupungin pysäköintivirhemaksu on 60 euroa. Pysäköintivirhemaksu on suoritettava 30 päivän kuluessa. Käytä maksun yhteydessä virhemaksulapusta ilmenevää viitenumeroa. Mikäli maksu viivästyy eräpäivästä, korotetaan maksua automaattisesti 14 eurolla. Eräissä tilanteissa maksuaikaan voi olla mahdollista saada pidennystä. Ole tällöin yhteydessä pysäköinnintarkastajiin. 

Oikaisuvaatimus

Mikäli katsot, että pysäköintivirhemaksu on aiheeton, voit hakea maksuun muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella. Oikaisuvaatimus on tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun pysäköintivirhemaksu on saatu.  

Järvenpään kaupungin pysäköinninvalvonta käyttää sähköistä Helgapark.net-asiakaspalvelua. Sivulla pääsee tarkastelemaan pysäköintivirhemaksutapaukseen liitettyjä valokuvia ja tekemään pysäköintivirhettä koskevan oikaisuvaatimuksen.

Sivulle pääset kirjautumaan syöttämällä autosi rekisterinumeron ja pysäköintivirhemaksun asianumeron, jonka löydät saamastasi pysäköintivirhemaksusta. 

Kunnallinen pysäköinninvalvoja käsittelee oikaisuvaatimuksen ja tekee asiasta sähköisen päätöksen. Järjestelmä lähettää tiedon tehdystä päätöksestä automaattisesti oikaisuvaatimuksen tekijän ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Tiedoksisaantitavaksi voi valita vaihtoehtoisesti kirjeen, jolloin päätös lähetetään oikaisuvaatimuksen tekijälle postitse kirjeenä.

Oikaisuvaatimus ei pidennä maksuaikaa. Mikäli oikaisuvaatimus hyväksytään, maksettu pysäköintivirhemaksu palautetaan maksajalle. 

Muut pysäköinninvalvontaan liittyvät tiedustelut

  • Muissa asioinnissa voit käyttää sähköpostiosoitetta: pysakoinninvalvonta@jarvenpaa.fi 
  • Postiosoite: Järvenpään kaupungin pysäköinninvalvonta, PL 41, 04401 Järvenpää. 
  • Pysäköinnintarkastajat ovat tavoitettavissa puhelimitse ma-pe klo 8-9, puh. 040 315 2753. 
  • Pysäköinninvalvojana toimiva lakimies on tavoitettavissa to klo 9-10, puhelinvaihde (09) 27 191 

Jaa juttu: