Maahanmuuttaneet Järvenpäässä

Kaupungin palvelut ovat kaikkien kuntalaisten palveluja. Tarvittaessa henkilökunta tilaa tulkin asioinnin tueksi. Alkuvaiheen ohjausta ja neuvontaa saa Järvenpää Infossa maahanmuuttajien asiointipalvelussa. Teemme yhteistyötä Keusoten maahanmuuttajapalveluiden kanssa.

Ukrainan tilanteeseen liittyvää tietoa löydät www.maspa.fi -sivustolta.

Tutustu kotoutumisen edistämisen ohjelmaan

Tukea ja tekoja – vapaaehtoistyön verkosto

Järvenpäässä toimii vapaaehtoistyötä tekevistä järjestöistä, yhdistyksistä, seurakunnista sekä kaupungin palveluista koostuva verkosto, joka kokoontuu säännöllisesti vaihtamaan kuulumisia kotoutumistyön kentältä. Verkosto suunnittelee ja toteuttaa yhteistyönä toimintaa ja tapahtumia. Jos kiinnostuit verkostosta, ole yhteydessä kotoutumistyön erityisasiantuntija Arja Loima, arja.loima@jarvenpaa.fi.

Tukea ja tekoja verkosto – Järvenpää (padlet.com)


Otteita eräästä maahanmuuttokeskustelusta

Järvenpäässä käytiin Erätauko-menetelmällä keskustelua kotoutumisesta osana sisäministeriön organisoimaa keskustelukampanjaa. Tavoitteena sisäministeriöllä on valtakunnallisen näkymän avulla luoda parempaa ymmärrystä maahanmuuton arjesta, potentiaalista ja haasteista. Erätauko menetelmää käytetään Järvenpäässä keskuteltaessa eri teemoista

Lue lisää Järvenpäämedian sivulta >>>

Jaa juttu: