Hyvinvointi ja terveys

Järvenpään kaupungin tehtävänä on edistää asukkaidensa hyvinvointia ja terveyttä. Tämä työ ulottuu laajalle koskettaen meitä kaikkia olimmepa lapsia, nuoria, työssä käyviä aikuisia, maahanmuuttajia tai ikäihmisiä. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen (hyte) on ennaltaehkäisevää ja sen tavoitteena vahvistaa kuntalaisten omaa toimijuutta ja hyvinvointia.

Järjestämme eri ryhmille kohdistettuja palveluita kiinteässä yhteistyössä kunnan peruspalvelujen, yhdistysten ja järjestöjen sekä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusoten) kanssa.

Tutustu palveluihimme vasemmalla olevan valikon kautta.

Tärkeä osa työtämme on myös turvallisuuden edistäminen kaupungissamme. Arjen turvallisuutta koskevat tavoitteet ja toimenpiteet on sisällytetty kaupungin hyvinvointisuunnitelmaan vuosille 2020-2021.

Järvenpää kuuluu Terve Kunta -verkostoon

Järvenpää on liittynyt Terve Kunta -verkostoon. Terve Kunta -verkosto on kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen verkosto, jota THL koordinoi. Se kokoaa yhteen kuntia, joissa hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on keskeinen strateginen linjaus ja toimintaa ohjaava periaate. 

Terve Kunta -verkosto kehittää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintatapoja ja rakenteita Suomessa ja edistää alaa kansainvälisesti osana WHO European Healthy Cities -verkostoa. 

Aiheeseen liittyviä uutisia

JoutsikkiFestiä vietettiin Jampassa aurinkoisessa säässä

Toivon ja rauhan JoutsikkiFestiä vietettiin Jampassa keskiviikkona 18.5. kauniissa ja keväisessä säässä. Monipuolista ja mukavaa ohjelmaa oli tarjolla 

19.5.2022
Hyvinvointi ja terveys, Lapsiperheiden hyvinvoinninohjaus
Keusoten nuorisoasemien ikärajat muuttuvat 16.6. alkaen

Keusoten tiedote 18.5.2022 Keusoten nuorisoasemien ikärajat yhdenmukaistetaan 16.6.2022 alkaen. Jatkossa nuorisoasemat ohjaavat ja tukevat 13–17-vuotiaita nuoria ja heidän 

18.5.2022
Hyvinvointi ja terveys
Järvenpää sai oman nimikkoneuleen

Järvenpää on saanut oman nimikkoneuleen! Järvenpää-neuleeksi on valittu Meiju Riihelän suunnittelema “Kaupungin kasvo – pääasioita Järvenpäässä” neulehuppari. Neulekahvila 

18.5.2022
Hyvinvointi ja terveys
Keusoten Normaali.fi -huolitesti ja chat nuorille apuna elämän pulmissa

Nuoruuteen kuuluu monenlaisia pulmia ja huolia, joista ei uskalla helposti kertoa kenellekään. Huolien kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin.

17.5.2022
Hyvinvointi ja terveys, Nuorten Järvenpää
Lisää uutisia
Jaa juttu: