Hyvinvointi ja terveys

Järvenpään kaupungin tehtävänä on edistää asukkaidensa hyvinvointia ja terveyttä. Tämä työ ulottuu laajalle koskettaen meitä kaikkia olimmepa lapsia, nuoria, työssä käyviä aikuisia, maahanmuuttajia tai ikäihmisiä. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen (hyte) on ennaltaehkäisevää ja sen tavoitteena vahvistaa kuntalaisten omaa toimijuutta ja hyvinvointia.

Järjestämme eri ryhmille kohdistettuja palveluita kiinteässä yhteistyössä kunnan peruspalvelujen, yhdistysten ja järjestöjen sekä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusoten) kanssa.

Tutustu palveluihimme vasemmalla olevan valikon kautta.

Tärkeä osa työtämme on myös turvallisuuden edistäminen kaupungissamme. Arjen turvallisuutta koskevat tavoitteet ja toimenpiteet on sisällytetty kaupungin hyvinvointisuunnitelmaan vuosille 2020-2021.

Järvenpää kuuluu Terve Kunta -verkostoon

Järvenpää on liittynyt Terve Kunta -verkostoon. Terve Kunta -verkosto on kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen verkosto, jota THL koordinoi. Se kokoaa yhteen kuntia, joissa hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on keskeinen strateginen linjaus ja toimintaa ohjaava periaate. 

Terve Kunta -verkosto kehittää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintatapoja ja rakenteita Suomessa ja edistää alaa kansainvälisesti osana WHO European Healthy Cities -verkostoa. 

Aiheeseen liittyviä uutisia

Varhaiskasvatus mukana Vauvan päivä -tapahtumassa

Järvenpään seurakunta järjestää 30.9.2022 Vauvan päivä -tapahtuman, jossa myös varhaiskasvatuspalvelut on mukana! Tapahtuman tavoitteena on koota kaikki Järvenpäässä 

20.9.2022
Hyvinvointi ja terveys, Opetus ja kasvatus, Varhaiskasvatus
Kasvukunnat huomioitava paremmin valtionosuusjärjestelmässä

KUUMA-seudun kunnat peräänkuuluttavat kasvukuntien parempaa huomioimista valtionosuusjärjestelmän uudistuksen yhteydessä. Nykyisellä mallilla niiden elinvoima hiipuu, kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa 

8.9.2022
Hyvinvointi ja terveys
Keski-Uudenmaan kunnat lupaavat tehdä tekoja yhdenvertaisuuden parantamiseksi

Keski-Uudenmaan Priden kunnat Tuusula, Järvenpää, Kerava ja Nurmijärvi ovat antaneet yhdenvertaisuuslupauksia. Yhteisen ihmisoikeusjuhlan lisäksi kunnat sitoutuvat mm. päivittämään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmiansa ja ottamaan käyttöön turvallisemman tilan periaatteita.

1.9.2022
Hyvinvointi ja terveys
Tervetuloa -tapahtuma ukrainalaisille 30.8. klo 17-19

Tukea ja tekoa verkosto järjestää Tervetuloa -tapahtuman Järvenpäähän saapuneille ukrainalaisille Rantapuistossa tiistaina 30.8. klo 17-19. Ohjelmassa on muun muassa musiikkiesityksiä ja mukavaa tekemistä lapsille. Kaupunkilaiset, jotka ovat kiinnostuneita vapaaehtoistoiminnasta, ovat myös tervetulleita tilaisuuteen!

30.8.2022
Hyvinvointi ja terveys
Lisää uutisia
Jaa juttu: