Hyvinvointi ja terveys

Järvenpään kaupungin tehtävänä on edistää asukkaidensa hyvinvointia ja terveyttä. Tämä työ ulottuu laajalle koskettaen meitä kaikkia olimmepa lapsia, nuoria, työssä käyviä aikuisia, maahanmuuttajia tai ikäihmisiä. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen (hyte) on ennaltaehkäisevää ja sen tavoitteena vahvistaa kuntalaisten omaa toimijuutta ja hyvinvointia.

Järjestämme eri ryhmille kohdistettuja palveluita kiinteässä yhteistyössä kunnan peruspalvelujen, yhdistysten ja järjestöjen sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusoten) kanssa. Toteutamme yhteistyössä alueellisia toimintasuunnitelmia sekä osallistumme alueellisten työryhmien toimintaan.

Tärkeä osa työtämme on myös turvallisuuden edistäminen kaupungissamme. Arjen hyvinvointia ja turvallisuutta koskevat tavoitteet ja toimenpiteet on sisällytetty kaupungin hyvinvointi- ja turvallisuussuunnitelmaan vuosille 2022-2025.

Järvenpääläisten sote- ja pelastuspalveluista vastaa Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa alueemme sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä. Löydät palvelut osoitteesta www.keusote.fi.

Järvenpää kuuluu Terve Kunta -verkostoon

Järvenpää on liittynyt Terve Kunta -verkostoon. Terve Kunta -verkosto on kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen verkosto, jota THL koordinoi. Se kokoaa yhteen kuntia, joissa hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on keskeinen strateginen linjaus ja toimintaa ohjaava periaate. 

Terve Kunta -verkosto kehittää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintatapoja ja rakenteita Suomessa ja edistää alaa kansainvälisesti osana WHO European Healthy Cities -verkostoa. 

Terve Kunta -verkoston logokuva. Kelta-sinivihreä logokuva vasemmalla lisättynä tekstillä Terve Kunta -verkosto, Finnish Healthy Cities Network

Aiheeseen liittyviä uutisia

Äitienpäiväkunniamerkit haettavissa vuodelle 2024

Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyytää esityksiä vuoden 2024 äitienpäivän kunniamerkkien saajista Etelä-Suomen alueelta. Tarkemmat ohjeet löydät aluehallintoviraston kirjeestä. Kunniamerkin myöntämisperusteina ovat 

28.9.2023
Hyvinvointi ja terveys
Hyödynnä Keusoten verkkosivujen uutta kuuntelu- ja käännöstoimintoa!

Keusote julkaisi keskeisimmät sosiaali- ja terveyspalvelunsa englanniksi ja ruotsiksi www.keusote.fi-sivuilla kesäkuussa. Nyt käyttöön on otettu myös ReadSpeaker-saavutettavuustyökalun kuuntelu- ja käännöstoiminnot.

27.9.2023
Hyvinvointi ja terveys
Kuinka sen sanoisin, puheeksiotto kantaa ja kannattaa

Järvenpäässä on käynnistynyt Puheeksiottava kunta – hyvinvoivat perheet -kehittämistyö vuosille 2023–2024. Hankkeen tavoitteena on kehittää yhteneväinen kuuntelemisen ja puheeksioton toimintatapa lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

22.9.2023
Hyvinvointi ja terveys, Lapsiperheiden hyvinvoinninohjaus
Hyvinvointilautakunnan päätöksiä 20.9.2023

Hyvinvointilautakunnan asialistalla oli mm. palvelualueen talousarvio- ja suunnitelma, investointiohjelma ja vastineen antaminen arviointikertomukseen.

22.9.2023
Hyvinvointi ja terveys, Kaupunki ja päätöksenteko
Lisää uutisia
Jaa juttu: