Hyvinvointi ja terveys

Järvenpään kaupungin tehtävänä on edistää asukkaidensa hyvinvointia ja terveyttä. Tämä työ ulottuu laajalle koskettaen meitä kaikkia olimmepa lapsia, nuoria, työssä käyviä aikuisia, maahanmuuttajia tai ikäihmisiä. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen (hyte) on ennaltaehkäisevää ja sen tavoitteena vahvistaa kuntalaisten omaa toimijuutta ja hyvinvointia.

Järjestämme eri ryhmille kohdistettuja palveluita kiinteässä yhteistyössä kunnan peruspalvelujen, yhdistysten ja järjestöjen sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusoten) kanssa.

Tutustu palveluihimme vasemmalla olevan valikon kautta.

Tärkeä osa työtämme on myös turvallisuuden edistäminen kaupungissamme. Arjen hyvinvointia ja turvallisuutta koskevat tavoitteet ja toimenpiteet on sisällytetty kaupungin hyvinvointi- ja turvallisuussuunnitelmaan vuosille 2022-2025.

Järvenpääläisten sote- ja pelastuspalveluista vastaa Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa alueemme sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä. Löydät palvelut osoitteesta www.keusote.fi.

Keusoten logo, jossa lukee Keusote, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Järvenpää kuuluu Terve Kunta -verkostoon

Järvenpää on liittynyt Terve Kunta -verkostoon. Terve Kunta -verkosto on kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen verkosto, jota THL koordinoi. Se kokoaa yhteen kuntia, joissa hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on keskeinen strateginen linjaus ja toimintaa ohjaava periaate. 

Terve Kunta -verkosto kehittää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintatapoja ja rakenteita Suomessa ja edistää alaa kansainvälisesti osana WHO European Healthy Cities -verkostoa. 

Aiheeseen liittyviä uutisia

Järvenpään osallistuvan budjetoinnin äänestys käynnistyi: kaupunkilainen valitsee yli 80 ehdotuksesta

Järvenpään kaupunki käyttää 80 000 euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Äänestysaika on 30.3. – 24.4., ja äänestää voit uudessa osallistuvan budjetoinnin sovelluksessa Suomi.fi-tunnuksin. Manuaalisesti äänestetään muun muassa Järvenpää-infossa. Lasten ja nuorten äänestys on samaan aikaan käynnissä oppilaitoksissa.

30.3.2023
Avustukset, Hyvinvointi ja terveys, Järvenpään Opisto, Kadut ja liikenne, Kaupunki ja päätöksenteko, Kirjastopalvelut, Kulttuuri, Liikunta ja ulkoilu, Luonnonsuojelu, Luonnotar-asukaslehti
Kaupunkiin avautuu pop up -puutarha kesällä 2023

Järvenpään kaupunki suunnittelee väliaikaista kaupunkipuutarhaa keskeiselle paikalle Järvenpää-talon ja kaupunginkirjaston väliin jäävälle kentälle. Noin 2 300 neliön kokoinen alue tunnetaan kaupunkilaisten keskuudessa vanhana kaupungintalon tonttina

15.3.2023
Hyvinvointi ja terveys, Järvenpään Opisto, Kadut ja liikenne, Kaupunki ja päätöksenteko, Kestävät tapahtumat, Kulttuuri, Liikunta ja ulkoilu, Nuorten Järvenpää, Osallistu ja vaikuta, Tapahtumat
Keski-Uudenmaan eduskuntavaaliehdokkaat tentissä Myllytien toimintakeskuksessa 15.3.

Keski-Uudenmaan eduskuntavaaliehdokkaat tentissä Myllytien toimintakeskuksessa.
Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan Järvenpään eläkeläisneuvoston ja Järvenpään vammaisneuvoston järjestämään kuntavaalipaneeliin keskiviikkona 15.3. klo 16.30-18.

28.2.2023
Hyvinvointi ja terveys, Nuorten Järvenpää, Osallistu ja vaikuta, Viestintä ja markkinointi
Ukrainasta sotaa pakoon lähteville kotikunnaksi Järvenpää

Järvenpää antaa 35 kuntapaikkaa vuonna 2023 haavoittuvassa asemassa oleville Järvenpään vastaanottokeskukseen rekisteröidyille ukrainalaisille. Ukrainasta paennut voi hakea kotikuntaa asuttuaan vuoden Suomessa. Kotikunnan saatuaan hänellä on samanlaiset oikeudet ja velvollisuudet kuin muillakin suomalaisilla.

24.2.2023
Hyvinvointi ja terveys
Lisää uutisia
Jaa juttu: