Hyvinvointi ja terveys

Järvenpään kaupungin tehtävänä on edistää asukkaidensa hyvinvointia ja terveyttä. Tämä työ ulottuu laajalle koskettaen meitä kaikkia olimmepa lapsia, nuoria, työssä käyviä aikuisia, maahanmuuttajia tai ikäihmisiä. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen (hyte) on ennaltaehkäisevää ja sen tavoitteena vahvistaa kuntalaisten omaa toimijuutta ja hyvinvointia.

Järjestämme eri ryhmille kohdistettuja palveluita kiinteässä yhteistyössä kunnan peruspalvelujen, yhdistysten ja järjestöjen sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusoten) kanssa.

Tutustu palveluihimme vasemmalla olevan valikon kautta.

Tärkeä osa työtämme on myös turvallisuuden edistäminen kaupungissamme. Arjen hyvinvointia ja turvallisuutta koskevat tavoitteet ja toimenpiteet on sisällytetty kaupungin hyvinvointi- ja turvallisuussuunnitelmaan vuosille 2022-2025.

Järvenpääläisten sote- ja pelastuspalveluista vastaa Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa alueemme sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä. Löydät palvelut osoitteesta www.keusote.fi.

Järvenpää kuuluu Terve Kunta -verkostoon

Järvenpää on liittynyt Terve Kunta -verkostoon. Terve Kunta -verkosto on kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen verkosto, jota THL koordinoi. Se kokoaa yhteen kuntia, joissa hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on keskeinen strateginen linjaus ja toimintaa ohjaava periaate. 

Terve Kunta -verkosto kehittää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintatapoja ja rakenteita Suomessa ja edistää alaa kansainvälisesti osana WHO European Healthy Cities -verkostoa. 

Terve Kunta -verkoston logokuva. Kelta-sinivihreä logokuva vasemmalla lisättynä tekstillä Terve Kunta -verkosto, Finnish Healthy Cities Network

Aiheeseen liittyviä uutisia

Kesän 2023 aikana toteutuvia osallistuvan budjetoinnin tapahtumia

Osallistuvassa budjetoinnissa järvenpääläiset ideoivat, suunnittelivat ja äänestivät parempaa yhteistä kaupunkia. Toteutukseen äänestettiin 14 eri ehdotusta, joista ensimmäiset toteutukset ovat jo vauhdissa.

Haku auki: lapsille ja nuorille ilmaisia harrastuksia

Voittajaehdotus tukee niitä lapsiperheitä, joille isot ja kasvavat harrastekustannukset estävät tai ovat estämässä harrastamisen aloittamisen tai sen jatkumisen. Ehdotus voitti osallistuvan budjetoinnin 2023. Osallistujahaku on nyt käynnissä 14.6. saakka.

31.5.2023
Hyvinvointi ja terveys, Järvenpään Opisto, Kulttuuri, Liikunta ja ulkoilu, Opetus ja kasvatus, Osallistu ja vaikuta, Tapahtumat, Vapaa-aika ja harrastaminen, Viestintä ja markkinointi
Tervetuloa kehittämään kestävää Järvenpäätä!

Järvenpään kaupunki kutsuu kaikki kestävän ja resurssiviisaan Järvenpään kehittämisestä kiinnostuneet pohtimaan yhdessä kaupungin tulevaisuutta. Kaikille avoin tilaisuus järjestetään tiistaina 13.6. klo 17–19 Seppälän talolla, Puistotie 34 B. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

31.5.2023
Asuminen ja ympäristö, Hyvinvointi ja terveys, Kiihdyttämö, Luonnonsuojelu, Luontotieto, Osallistu ja vaikuta, Resurssiviisaus, Turvallinen arki, Vastuullinen työnantaja, Vesiensuojelu
Tule turvaamaan koululaisten koulumatkaa elokuussa 2023!

Me Järvenpään kaupunki haastamme sinua ja yhteisöänne irrottautumaan elokuun aikana, suojatiepäivystykseen koulujen läheisyyteen aamuisin ajalla 9.8. – 31.8. – avustamaan ja turvaamaan koululaisten koulureittejä. Varusteeksi mukaan huomioliivi.

29.5.2023
Henkilökunta, Hyvinvointi ja terveys, Kouluverkko, Lukemaan! -hanke, Nuorisopalvelut, Opetus ja kasvatus, Oppimisen tuen hanke, Osallistu ja vaikuta, Perusopetus, Tapahtumat
Tule mukaan puistoruokailuun kesäkuussa

Lapsille ja nuorille tarkoitettu maksuton puistoruokailu järjestetään Järvenpäässä 5.–22.6.2023. Ruoka on jokaisena päivänä keittolounas. Puistoruokailun lounaslistan löydät verkkosivuiltamme.

22.5.2023
Hyvinvointi ja terveys
Lisää uutisia
Jaa juttu: