Hyvinvointi ja terveys

Järvenpään kaupungin tehtävänä on edistää asukkaidensa hyvinvointia ja terveyttä. Tämä työ ulottuu laajalle koskettaen meitä kaikkia olimmepa lapsia, nuoria, työssä käyviä aikuisia, maahanmuuttajia tai ikäihmisiä. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen (hyte) on ennaltaehkäisevää ja sen tavoitteena vahvistaa kuntalaisten omaa toimijuutta ja hyvinvointia.

Järjestämme eri ryhmille kohdistettuja palveluita kiinteässä yhteistyössä kunnan peruspalvelujen, yhdistysten ja järjestöjen sekä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusoten) kanssa.

Tutustu palveluihimme vasemmalla olevan valikon kautta.

Tärkeä osa työtämme on myös turvallisuuden edistäminen kaupungissamme. Arjen turvallisuutta koskevat tavoitteet ja toimenpiteet on sisällytetty kaupungin hyvinvointisuunnitelmaan vuosille 2020-2021.

Järvenpääläisten sote- ja pelastuspalvelut siirtyvät Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle

1.1.2023 alkaen alueemme sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta vastaa Keski-Uudenmaan hyvinvointialue. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelut löydät vuodenvaihteen jälkeen vanhasta tutusta osoitteesta www.keusote.fi.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelua voit seurata osoitteessa www.keusote.fi/hyvinvointialue

Järvenpää kuuluu Terve Kunta -verkostoon

Järvenpää on liittynyt Terve Kunta -verkostoon. Terve Kunta -verkosto on kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen verkosto, jota THL koordinoi. Se kokoaa yhteen kuntia, joissa hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on keskeinen strateginen linjaus ja toimintaa ohjaava periaate. 

Terve Kunta -verkosto kehittää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintatapoja ja rakenteita Suomessa ja edistää alaa kansainvälisesti osana WHO European Healthy Cities -verkostoa. 

Aiheeseen liittyviä uutisia

Jouluaatto avataan Myllytiellä 

Jouluaatto Järvenpäässä alkaa avoimin ovin, kun järvenpääläiset toimijat järjestävät kaikkien juhlan joulurauhan julistamisen merkeissä. Lämminhenkiseen juhlahetkeen toivotetaan tervetulleeksi kaikki järvenpääläiset. Järvenpään yhteisöpalvelut avaa ovet kello 11. 

25.11.2022
Kaupunki ja päätöksenteko, Maahanmuuttajapalvelut, Nuorten Järvenpää, Opetus ja kasvatus, Osallistu ja vaikuta, Tapahtumat, Yleiset
Hyvinvointialueen palvelujen verkostosuunnitelman asukasinfot marras-joulukuussa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa 1.1.2023 alkaen alueemme sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen palveluista. Hyvinvointialueen pitkän tähtäimen palveluverkkosuunnitelman 2020–2030 tavoitteena 

11.11.2022
Hyvinvointi ja terveys
Miltä päihteiden käyttö Keski-Uudellamaalla näyttää? Vastaa kyselyymme 15.12. mennessä!

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään 7. -13.11. Vastaa Keusoten päihdekyselyyn ja kerro, millä keinoilla päihteiden, tupakan sekä rahapelien käyttöön liittyviä haittoja tulisi vähentää Keski-Uudellamaalla.

7.11.2022
Hyvinvointi ja terveys
Tule keskustelemaan 26.10. Myllytien toimintakeskuksen tulevaisuudesta

Kutsumme sinut keskustelemaan kanssamme Myllytien toimintakeskuksen tulevaisuuden mahdollisuuksista 26.10. klo 15.30-17.

24.10.2022
Hyvinvointi ja terveys
Lisää uutisia
Jaa juttu: