Lapset ja nuoret

Järvenpään kaupunki edistää ennaltaehkäisevästi lapsiperheiden hyvinvointia ja terveyttä. Mukana tässä työssä on muun muassa Perhetalo Joutsikki.

Nuorisopalvelut tukee nuoren yksilöllistä kasvua kohti hyvinvoivaa aikuisuutta, eri toimintaympäristöissä tapahtuvan kohtaamisen ja osallisuuden lisäämisen keinoin.

Kaupunki tukee järvenpääläisiä lapsiperheitä arjessa, jolloin vanhemmat tarvitsevat rinnalla kulkijaa kasvatustehtävässään. Koululaiseksi oppimiseen ja koulunkäyntiin tarvitaan joskus apua ja tukea. Tai nuoren elämässä voi olla monta kiperää kysymystä vailla vastausta. Tätä työtä tehdään yhteistyössä Keusoten kanssa.

Keusoten tuottamat palvelut perheille

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa lasten, nuorten ja perheiden palveluja jäsenkuntiensa asukkaille.

Näitä Keusoten tuottamia palveluja ovat muun muassa neuvolatoiminta, lapsiperheiden kotipalvelu, perheneuvola, lastensuojelu, perhesosiaalityö sekä koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto.

Harrastuskalenteri lapsille ja nuorille

Järvenpään harrastuskalenteri tarjoaa lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä ja harrastamista. Kalenteri kokoaa yhteen Järvenpään kaupungin, yhteisöjen, seurojen, yhdistysten sekä yritysten ja yksityisten palveluntarjoajien eri-ikäisille kaupunkilaisille tarjoamaa harrastustoimintaa.

Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastuskalenterin käyttöönotto liittyy Harrastamisen Suomen malliin, joka on Opetus- ja kulttuuriministeriön toimintamuoto.

Harrastamista ja hyvinvointia

Järvenpäässä voit monipuolisesti harrastaa ja viettää vapaa-aikaa! Katso myös nämä tärpit.

Liikunta- ja ulkoilupaikat
Liikuntaohjauspalvelut
Urheiluseurat ja yhdistykset
Kirjasto
Perhetalo Joutsikki
Järvenpään Opisto
Matkailu ja kulttuuri  
Nuorten palvelut
Järvenpään tapahtumakalenteri
Järvenpään harrastuskalenteri

Jaa juttu: