Ilmasto- ja luontoseminaarissa suunnataan katseet tulevaan – Järvenpään kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2035 ja kestävän kulutuksen kaupunki vuoteen 2050 mennessä

Tatu Leinonen Sitra
Tatu Leinonen Sitrasta on yksi seminaarin pääpuhujista: Kuva: Sitra.

Järvenpään kaupungin kaupunkikehitys ja Järvenpään Opisto järjestävät torstaina 9.12. klo 17–19 Järvenpää-talon Juhani Aho -salissa Ilmasto- ja luontoseminaarin, jossa keskitytään muun muassa Järvenpään hiilineutraaliustavoitteeseen. Järvenpään tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä sekä jätteetön ja kestävän kulutuksen kaupunki vuoteen 2050 mennessä. Resurssiviisas Järvenpää -tiekartta ohjaa Järvenpään kaupungin työtä kohti vähäpäästöistä kaupunkia, jossa materiaalihukka on minimoitu, luonnonvaroja käytetään yhden maapallon rajoissa ja monimuotoinen kaupunkiluonto on turvattu jatkossakin. 

Miten nämä tavoitteet saavutetaan ja mitä itse kukin voi tehdä tavoitteiden edistämiseksi? Entä miten työn etenemistä voi seurata? Tule kuulemaan ja keskustelemaan älykkäistä ratkaisuista, joilla kaupunki parantaa energia- ja materiaalitehokkuutta, luo kaupunkiin edellytyksiä kestäville arjen valinnoille ja vahvistaa alueen kilpailukykyä muuttuvassa maailmassa. Tilaisuus on tarkoitettu niin kaupunkilaisille kuin valtuutetuille. 

Keskustelua on mahdollista tulla seuraamaan paikan päälle tai katsoa suorana lähetyksenä kaupungin YouTube-kanavalla tai Facebook Livessä. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Seuraamme koronatilannetta ja tiedotamme lisää, mikäli tapahtumien järjestämiseen tulee muutoksia.

Ohjelma: 

17:00 Tilaisuuden avaus 

17.10 Ilmasto- ja luontotyö hyvinvoinnin ja elinvoiman vauhdittajana, asiantuntija, ilmasto- ja luontoratkaisut, Sitra, Tatu Leinonen 

17:50 Kaupungin puheenvuoroja ympäristötyön ajankohtaisista teemoista 

  •  Järvenpään resurssiviisaustavoitteet ja niiden seuranta Ympäristövahti-palvelulla
  •  Energiatehokkuus Järvenpään kaupungin kiinteistöissä ja KETS-tavoitteet
  •  Viherkerroin tukee ilmastokestävää kaupunkirakentamista
  •  Kaupungin ja elinkeinoelämän yhteistyöllä vauhtia ilmastotyöhön

Puheenvuorojen välissä varataan aikaa kysymyksille ja keskustelulle. 

Tausta-aineistoa: 
Missä mennään kuntien ilmasto- ja luontotyössä? 
12+1 vinkkiä kuntien ilmasto-, luonto- ja kiertotalousratkaisuihin 
Resurssiviisaus | Järvenpää (jarvenpaa.fi) 

Lisätietoja:

Eira Linko
erikoisuunnittelija
yhdyskuntasuunnittelu
puh. 040 315 2257
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Jaa juttu: