Resurssiviisaus

Järvenpää vastaa ilmastonmuutoksen, luonnonvarojen hupenemisen ja luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen haasteisiin resurssiviisaudella.

Idea on pienentää haitallisia ympäristövaikutuksia niin, että samalla edistetään asukkaiden hyvinvointia ja vahvistetaan alueen kilpailukykyä muuttuvassa maailmassa.

Järvenpään tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä, sekä jätteetön ja kestävän kulutuksen kaupunki viimeistään vuonna 2050.

Järvenpään Ympäristövahti on julkaistu!

Tutustu toimenpiteisiin, seuraa työn etenemistä ja osallistu keskusteluun.

Järvenpään Ympäristövahti

Resurssiviisaustavoitteet saavutetaan yhdessä

Resurssiviisas Järvenpää luodaan yhdessä asukkaiden, yhdistysten, yritysten ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Kaupungin tehtävänä on ennen kaikkea toimia esimerkkinä sekä luoda mahdollisuuksia resurssiviisaaseen arkeen. Esimerkiksi ohjaamalla asumista kävelymatkan päähän juna-asemasta ja panostamalla pyöräilyolosuhteisiin luodaan edellytyksiä vähäpäästöiseen ja terveyttä edistävään arkiliikkumiseen.

Onko sinulla, yrityksessäsi tai yhdistyksessäsi ajatus, jolla Järvenpäässä olisi entistä helpompi tehdä kestäviä arjen valintoja? Ota yhteyttä ja katsotaan, mitä voimme saada yhdessä aikaan! Löydät yhteystiedot sivun oikeasta laidasta.

Tutustu myös ajankohtaisiin resurssiviisautta edistäviin hankkeisiin.

Järvenpään päästöseuranta

CO2-päästöt

Ilmasto- ja luontoseminaari 9.12.2021

Järvenpään kaupunkikehityksen ja Järvenpään Opiston järjestämässä Ilmasto- ja luontoseminaarissa paneuduttiin kaupunkien ja erityisesti Järvenpään ilmasto- ja luontotyöhön. Tilaisuus oli osa päättäjien perehdytystilaisuuksien sarjaa, ja samalla avoin seminaari kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuudessa kuultiin puheenvuorot SITRA:n ilmasto- ja luontoratkaisujen asiantuntija Tatu Leinoselta, sekä neljältä kaupungin edustajalta, jotka esittelivät Järvenpään kaupungin ympäristötyötä ajankohtaisten esimerkkien kautta.

Esitysmateriaalit:

Tilaisuuden tallenteen voit katsoa kaupungin YouTube-kanavalta.

Jaa juttu: