Resurssiviisaus

Järvenpää vastaa ilmastonmuutoksen, luonnonvarojen hupenemisen ja luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen haasteisiin resurssiviisaudella.

Idea on pienentää haitallisia ympäristövaikutuksia niin, että samalla edistetään asukkaiden hyvinvointia ja vahvistetaan alueen kilpailukykyä muuttuvassa maailmassa.

Järvenpään tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä, sekä jätteetön ja kestävän kulutuksen kaupunki viimeistään vuonna 2050.


Resurssiviisaustavoitteet saavutetaan yhdessä

Resurssiviisas Järvenpää luodaan yhdessä asukkaiden, yhdistysten, yritysten ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Kaupungin tehtävänä on ennen kaikkea toimia esimerkkinä sekä luoda mahdollisuuksia resurssiviisaaseen arkeen. Esimerkiksi ohjaamalla asumista kävelymatkan päähän juna-asemasta ja panostamalla pyöräilyolosuhteisiin luodaan edellytyksiä vähäpäästöiseen ja terveyttä edistävään arkiliikkumiseen.

Onko sinulla, yrityksessäsi tai yhdistyksessäsi ajatus, jolla Järvenpäässä olisi entistä helpompi tehdä kestäviä arjen valintoja? Ota yhteyttä ja katsotaan, mitä voimme saada yhdessä aikaan! Löydät yhteystiedot sivun oikeasta laidasta.

Tutustu myös ajankohtaisiin resurssiviisautta edistäviin hankkeisiin.

Järvenpään päästöseuranta

CO2-päästöt

Jaa juttu: