Ympäristö ja luonto

Järvenpäässä urbaani elämäntapa sekä suomalainen luonto kietoutuvat yhteen poikkeuksellisen virkistävällä ja kestävällä tavalla. Järvenpääläistä luksusta on voida nauttia ensiluokkaisista palveluista luontoyhteydestä tinkimättä. Meillä on Natura-alue keskellä kaupunkia.

Kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Asukkaalle ilmastoviisas arki on mahdollista jo nyt, mutta kaupunki haluaa tehdä siitä entistä helpompaa.

Alta tai sivun vasemmasta laidasta löydät lisätietoa aina jätehuollon kysymyksistä luonnonsuojeluun ja kaupungin ympäristötavoitteisiin. Jos kaipaat tietoa, jota ei sivuilta löydy, ota yhteyttä niin selvitetään yhdessä. Yhteystiedot löydät aiheiden sivuilta.

Aiheeseen liittyviä uutisia

Ehdota Pikku-Järkevä -palkinnon saajaa!

Järvenpään kaupunki lanseerasi vuonna 2018 Pikku-Järkevä -palkinnon, joka on lapsille suunnattu kestävän kehityksen palkinto.

27.9.2023
Ympäristö ja luonto
Keski-Uudenmaan uimavesien mikrobiologinen laatu hyvä, hieman sinilevää havaittiin neljällä rannalla

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus tutki 9.–10.8.2023 Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven yleisten uimarantavesien laatua. Uimavesien mikrobiologinen laatu oli hyvä, sinilevää havaittiin neljällä rannalla.

15.8.2023
Ympäristö ja luonto
Keski-Uudenmaan ympäristökeskus: Toiminta löydettäessä kuolleita luonnonvaraisia lintuja

Lintuinfluenssaepidemian takia on mahdollista, että Keski-Uudenmaan alueelta, etenkin vesistöjen rannoilta, löytyy kuolleita luonnonvaraisia lintuja. Lintujen syysmuuton edetessä riski lintuinfluenssan leviämiseen kuitenkin vähenee alueellamme.

15.8.2023
Ympäristö ja luonto
Järvenpääläinen, vastaa kyselyyn kotitalouksien lajittelukäytännöistä

Järvenpääläisten kotitalouksien jätteiden lajittelun käytäntöjä selvitetään kyselyllä. Tarkoituksena on selvittää, millaisia esteitä ja haasteita lajitteluun ja kierrättämiseen liittyy, 

14.8.2023
Ympäristö ja luonto
Lisää uutisia
Jaa juttu: