Ympäristö ja luonto

Järvenpäässä urbaani elämäntapa sekä suomalainen luonto kietoutuvat yhteen poikkeuksellisen virkistävällä ja kestävällä tavalla. Järvenpääläistä luksusta on voida nauttia ensiluokkaisista palveluista luontoyhteydestä tinkimättä. Meillä on Natura-alue keskellä kaupunkia.

Kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Asukkaalle ilmastoviisas arki on mahdollista jo nyt, mutta kaupunki haluaa tehdä siitä entistä helpompaa.

Alta tai sivun vasemmasta laidasta löydät lisätietoa aina jätehuollon kysymyksistä luonnonsuojeluun ja kaupungin ympäristötavoitteisiin. Jos kaipaat tietoa, jota ei sivuilta löydy, ota yhteyttä niin selvitetään yhdessä. Yhteystiedot löydät aiheiden sivuilta.

Aiheeseen liittyviä uutisia

Tervetuloa vastaamaan Tuusulanjärven ja jokilaakson alueen kehittämistä koskevaan kyselyyn!

Tuusulan kunta ja Järvenpään kaupunki visioivat yhdessä Tuusulanjärven, Rusutjärven ja Tuusulanjokilaakson alueen kehittämistä!

30.6.2025
Asuminen ja ympäristö, Hankkeet, Ympäristö ja luonto
Keski-Uudenmaan ympäristökeskus: Vieraslaji-neuvontapuhelin aukeaa

Päivystävässä vieraslajipuhelimessa asiantuntija vastaa mieltäsi askarruttaviin vieraslajeihin liittyviin kysymyksiin. Linja on auki arkipäivisin kello 12–15 maanantaista 23. – perjantaihin 27. kesäkuuta 2025 ja maanantaista 14. – sunnuntaihin 20. heinäkuuta 2025. (Viikot 26 ja 29).

25.6.2025
Ympäristö ja luonto
Tuusulanjärven ja Tuusulanjokilaakson kehittäminen alkaa  

Tuusulan kunta ja Järvenpään kaupunki ovat käynnistäneet Tuusulanjärven, Rusutjärven ja Tuusulanjokilaakson kehittämistyön. Tavoitteena on vahvistaa alueen virkistys-, matkailu- ja elinkeinokäyttöä yhteisellä visiolla, joka laaditaan vuorovaikutuksessa asukkaiden, päättäjien ja muiden sidosryhmien kanssa. 

17.6.2025
Asuminen ja ympäristö, Hankkeet, Ympäristö ja luonto
Keski-Uudenmaan uimavesien mikrobiologinen laatu hyvä

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus haki 5.6.2025 uimarantavesien seurantanäytteitä Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven suurimmilta yleisiltä uimarannoilta. Uimarantojen vesien mikrobiologinen laatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset. Sinilevää ei rannoilla havaittu. Bakteeripitoisuudet olivat hyvin matalia.

11.6.2025
Ympäristö ja luonto
Lisää uutisia
Tahdotko jakaa jutun? Se käy kätevästi tästä!