Ympäristö ja luonto

Järvenpäässä urbaani elämäntapa sekä suomalainen luonto kietoutuvat yhteen poikkeuksellisen virkistävällä ja kestävällä tavalla. Järvenpääläistä luksusta on voida nauttia ensiluokkaisista palveluista luontoyhteydestä tinkimättä. Meillä on Natura-alue keskellä kaupunkia.

Kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Asukkaalle ilmastoviisas arki on mahdollista jo nyt, mutta kaupunki haluaa tehdä siitä entistä helpompaa.

Alta tai sivun vasemmasta laidasta löydät lisätietoa aina jätehuollon kysymyksistä luonnonsuojeluun ja kaupungin ympäristötavoitteisiin. Jos kaipaat tietoa, jota ei sivuilta löydy, ota yhteyttä niin selvitetään yhdessä. Yhteystiedot löydät aiheiden sivuilta.

Aiheeseen liittyviä uutisia

Lemmenlaakson perinneniittyä hoitaa 30 lampaan katras

Järvenpään kaupungilla on ilona 30 ahkeraa maisemanhoitajaa Lemmenlaakson 10 hehtaarin niittyalueella. Tämä kaunis niittyalue on osa Lemmenlaakson 90 hehtaarin luonnonsuojelualuetta, jota kutsutaan myös perinnebiotooppialueeksi.

11.7.2024
Hyvinvointi ja terveys, Lapsiperheet, Liikunta ja ulkoilu, Luonnonsuojelu, Matkailu, Ympäristö ja luonto
Järvenpään kaupunki on vähentänyt katualueiden reunaniittojen määrää

Katujen ja pyörä- ja kävelyteiden pientareiden reunaniiton vähentäminen kahdesti tai kerran kasvukauden aikana tehtäväksi lisää kaupunkiympäristön monimuotoisuutta. Aikaisempina 

10.7.2024
Asuminen ja ympäristö, Kadut ja liikenne, Liikunta ja ulkoilu, Luontotieto, Maankäyttö ja kaavoitus, Resurssiviisaus, Turvallinen arki, Ympäristö ja luonto
1500 järvenpääläistä vastasi keskustan ja Rantapuiston kehittämiseen

Asukaskysely Järvenpään keskustan ja Rantapuiston kehittämisestä sai kaupunkilaiset liikkeelle. Vastauksia saatiin noin 1500, joista 310 esitti kiinnostuksen osallistua jatkossakin kehitystoimintaan.

4.7.2024
Asuminen ja ympäristö, Elinkeinot ja yrittäjyys, Kaavoitus, Kaupunki ja päätöksenteko, Kehittäminen ja hanketyö, Maankäyttö ja kaavoitus, Osallistu ja vaikuta, Turvallinen arki, Viestintä ja markkinointi, Ympäristö ja luonto
Uimavesien mikrobiologinen laatu hyvä Keski-Uudellamaalla

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus otti seurantanäytteitä 26 – 27.6.2024 Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven yleisiltä uimarannoilta. Uimarantojen vesien mikrobiologinen laatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset.

3.7.2024
Asuminen ja ympäristö, Ympäristö ja luonto
Lisää uutisia
Jaa juttu: