Ympäristö ja luonto

Järvenpäässä urbaani elämäntapa sekä suomalainen luonto kietoutuvat yhteen poikkeuksellisen virkistävällä ja kestävällä tavalla. Järvenpääläistä luksusta on voida nauttia ensiluokkaisista palveluista luontoyhteydestä tinkimättä. Meillä on Natura-alue keskellä kaupunkia.

Kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Asukkaalle ilmastoviisas arki on mahdollista jo nyt, mutta kaupunki haluaa tehdä siitä entistä helpompaa.

Alta tai sivun vasemmasta laidasta löydät lisätietoa aina jätehuollon kysymyksistä luonnonsuojeluun ja kaupungin ympäristötavoitteisiin. Jos kaipaat tietoa, jota ei sivuilta löydy, ota yhteyttä niin selvitetään yhdessä. Yhteystiedot löydät aiheiden sivuilta.

Aiheeseen liittyviä uutisia

Järvenpään osallistuvan budjetoinnin äänestys käynnistyi: kaupunkilainen valitsee yli 80 ehdotuksesta

Järvenpään kaupunki käyttää 80 000 euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Äänestysaika on 30.3. – 24.4., ja äänestää voit uudessa osallistuvan budjetoinnin sovelluksessa Suomi.fi-tunnuksin. Manuaalisesti äänestetään muun muassa Järvenpää-infossa. Lasten ja nuorten äänestys on samaan aikaan käynnissä oppilaitoksissa.

30.3.2023
Avustukset, Hyvinvointi ja terveys, Järvenpään Opisto, Kadut ja liikenne, Kaupunki ja päätöksenteko, Kirjastopalvelut, Kulttuuri, Liikunta ja ulkoilu, Luonnonsuojelu, Luonnotar-asukaslehti
Järvenpää kannustaa Earth Hourin viettoon lauantaina 25.3.2023

Maailmanlaajuista WWF:n Earth Hour ympäristötapahtumaa vietetään tänä vuonna lauantaina 25.3. klo 20.30-21.30, jolloin luonnon ja ilmaston puolesta sammutetaan valot tunnin ajaksi. Valojen sammuttaminen on symbolinen ele, jolla osoitetaan huomio vakavalle asialle: ilmastonmuutoksen kiihtymiselle ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiselle.

24.3.2023
Asuminen ja ympäristö, Ympäristö ja luonto
Kaupunkiin avautuu pop up -puutarha kesällä 2023

Järvenpään kaupunki suunnittelee väliaikaista kaupunkipuutarhaa keskeiselle paikalle Järvenpää-talon ja kaupunginkirjaston väliin jäävälle kentälle. Noin 2 300 neliön kokoinen alue tunnetaan kaupunkilaisten keskuudessa vanhana kaupungintalon tonttina

15.3.2023
Hyvinvointi ja terveys, Järvenpään Opisto, Kadut ja liikenne, Kaupunki ja päätöksenteko, Kestävät tapahtumat, Kulttuuri, Liikunta ja ulkoilu, Nuorten Järvenpää, Osallistu ja vaikuta, Tapahtumat
Järvenpään kaupunki on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Yle järjestää keväällä 2023 kaksi kuukautta kestävän Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia, vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan, ja havahduttaa ihmiset ymmärtämään sekä näkemään roskien määrä.

14.3.2023
Asuminen ja ympäristö, Ympäristö ja luonto
Lisää uutisia
Jaa juttu: