Järvenpään kaupunki odottaa viranomaisilta lisätietoja ukrainalaisten saapumiseen liittyen

Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestö UNHCR:n mukaan arviolta 10 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa Ukrainan sodan ensimmäisen kuuden viikon aikana. Näistä noin 3,9 miljoonaa ihmistä on paennut maasta. Järvenpään kaupunki kertoo, miten kaupungissa valmistaudutaan ukrainalaisten vastaanottoon.

Kaupunki on valmiudessa vastaanottamaan ensi vaiheessa 250 ukrainalaista ja se on ilmoittanut asiasta viranomaisille. Vielä ei ole tiedossa, kuinka paljon ja milloin ukrainalaisia kaupunkiin saapuu. Lisäksi kunnat odottavat tarkempaa tietoa valtiolta ukrainalaisten palvelujen järjestämistä ja korvaamista koskien.

Valmistelutyötä tehdään yhteistyössä asukkaiden ja paikallisten yhdistysten, järjestöjen ja seurakuntien kanssa.

Järvenpään kaupunki järjesti tiedotustilaisuudet tiistaina 29.3. järjestöille, yhdistyksille ja seurakunnille sekä keskiviikkona 30.3. kaupunkilaisille ja ukrainalaismajoitukseen suunnitellun Auertie 9:n läheisyydessä asuville asukkaille. Tiedotamme kevään kuluessa ukrainalaisten saapumisesta kaupunkiin ja heidän palvelujen järjestämisestään lisää heti kun uutta tietoa on saatavilla.

Tiedoksi:

Keski-Uudenmaan maahanmuuttajien asiointipalvelun eli Maspan sivuilta löytyy kootusti tietoa maahanmuuttajien majoituksia, oikeuksia ja palveluja koskien.

Keusote vastaa palvelun tuottamisesta henkilöille, joilla on oleskelulupa tilapäisen suojelun perusteella. Lisätietoja palvelumallista Keusoten verkkosivuilla.

Suomeen saapuvilla ukrainalaisilla on eri vaihtoehtoja oleskelulle Suomeen saapumisen jälkeen. Migrin sivuilta löytyy toimintaohjeita Ukrainasta Suomeen saapuville.

Lukuisat toimijat ja yksityishenkilöt ovat kertoneet hakevansa Ukrainasta Venäjän hyökkäyksen takia paenneita ihmisiä Suomeen, jonka vuoksi Maahanmuuttovirasto pyytää ilmoittamaan Ukrainasta vapaaehtoisilla kuljetuksilla saapuvista ukrainalaisista. Maahanmuuttovirasto on ottanut käyttöön ilmoituslomakkeen, johon pyydetään kuljetuksia järjestäviltä ennakkotiedot Ukrainasta saapuvista kuljetuksista.

Lue myös:

Järvenpään kaupunki varautuu Ukrainasta saapuvien majoittamiseen ja valmistavien luokkien aloitukseen

Jaa juttu: