Järvenpään keskustan ajankohtaiskatsaus kesä 2024 

Tiedotteeseen on koottu ajankohtaista tietoa keskustan hankkeista, pysäköinnistä, rakentamisesta, tapahtumista ja muusta ajankohtaisesta palvelemaan alueella toimivia yrityksiä, asukkaita ja vierailijoita.  

Järvenpään keskustakuva ilmasta.

Ajankohtaista

 • Fox Shed ja Eikan Pankki perustavat yhteisterassin 24.6.–7.7.2024 väliseksi ajaksi kävelykatu Jannelle. Yhteisterassilla terassialue rajataan kokonaan. Esiintymislavan hiljaisuus alkaa klo 22.
Fox Shedin ja Eikan Pankin yhteisterassialue kartalla. Kuva: Järvenpään kaupunki.

Keskustan pysäköinti

Järvenpään kaupungilla ei ole maksullisia pysäköintipaikkoja, mutta useissa paikoissa pysäköinti on ajallisesti rajoitettua, jolloin pysäköidessä tulee käyttää pysäköintikiekkoa. Yksityisillä alueilla pysäköinti voi myös olla maksullista.   

Lisätietoa pysäköinnistä kaupungin pysäköintisivuilta. 

Keskustan infrarakentaminen  

 • Sibeliuksenväylän kiertoliittymän rakentaminen Sipoontien risteyksessä on parhaillaan käynnissä. Hankkeen työt ovat edenneet hyvin ja rakentamisen suunniteltu valmistuminen on elokuun 2024 aikana. Hankkeessa toteutetaan samalla uutta Sävelpuiston korttelia palvelevat vesihuoltolinjat. 

 • Vuodelta 2023 siirretty hanke Mannilantien pyöräkaistojen rakentamisesta ja katupintojen saneerauksesta välillä Kotilinnantie–Urheilukatu on tarkoitus aloittaa heinäkuun 2024 aikana. Saneerauksen valmistuminen on suunniteltu marraskuulle 2024.  

Keskustan rakennushankkeet

Bulevardikortteli  

 • Perhelä eli Bulevardikortteli on Järvenpään keskustan kehittämisen kärkihanke, joka tähtää keskustan uudistamiseen, elävöittämiseen sekä tuo kävelykadun palvelut uudelle tasolle. Bulevardikorttelista rakentuu hybridikortteli, joka yhdistää laadukkaan asumisen, palvelut ja työpaikat.  

 • Vaihe I: on valmistunut loppuvuodesta 2022. Sisältää toimistotalon, pysäköintihallin ja asuintalo Basson (yht. 104 asuntoa).  

 • Vaihe II: on valmistunut loppuvuodesta 2023. Sisältää liikekeskuksen ja asuintalo Balanssin (yht. 72 asuntoa).   

 • Pihakansi: ensimmäinen osa on valmistunut vuoden 2023 aikana. Loppuosa valmistuu vaiheen III yhteydessä.   

 • Vaihe III: rakentaminen käynnistyy arvion mukaan vuosina 2024–2025. Sisältää korttelin keskiosan ja Mannilantien kulman liiketilat sekä päälle tulevat asuinrakennukset (yht. 124 asuntoa).  

Osuuspankin kortteli  

 • Osuuspankin korttelin hanke jatkaa Järvenpään keskustan kehittämistä ja seuraa Bulevardikorttelin rakennustöiden aikataulua. OP-korttelista tulee hybridikortteli, joka yhdistää laadukkaan asumisen ja palvelut. Korttelin elävä kivijalka täydentää keskustan palvelutarjontaa ja elävöittää kävelykatu Jannea. Kiinteistön omistaa Uudenmaan Osuuspankki ja hankkeen toteuttaa YIT.    

 • Hankkeen myötä parannetaan pyöräilyn ja kävelyn yhteyttä Venny Soldanin raitin ja Ahomaanraitin välillä kaupungin poikittaisyhteytenä.    

 • Purkulupa korttelin purkamiselle on haettu. Nykyisen kiinteistön purkaminen alkaa arviolta vuonna 2025.  

 • Rakentaminen alkaa Bulevardikorttelin hankkeiden valmistuttua Sibeliuksenkadun puolelta, jonka jälkeen siirrytään Mannilantien puolelle.  

 • Rakentaminen vaikuttaa Osuuspankin pysäköintiin vasta, kun itse rakentaminen käynnistyy. 

Keskustan liiketilat

Tutustu keskustan vapaisiin liiketiloihin tai ilmoita oma liiketilasi Business Järvenpään sivuilla, ja aloita liiketoimintasi kaupungin keskustassa!

Keskustan tapahtumat

Sykettä ja Sinfoniaa ry:n järjestämän tapahtumat 

29.5.–7.8.2024 klo 14.3018.30 (klo 17 ilmaiskonsertti) 

Ilmainen keskiviikkokirppis / kävelykatu Janne 

Keskiviikkokirppikset ovat kaikille avoimia ja aina ilmaisia, ei ennakkoilmoittautumista. Sykettä ja Sinfoniaa ry lainaa pöytiä myyjien käyttöön. Lue lisää Järvenpään tapahtumakalenterista.

la–su 3.7.–6.7.2024

Blues-katu / kävelykatu Janne 

Blues-katu toteutetaan laajassa paikallisessa yhteistyössä Järvenpään kävelykadulla. Myyntipaikat voi varata sähköpostilla info@sykettajasinfoniaa.fi Ilmoita varauksen yhteydessä myyntipäivät, paikkakoko, myytävät tuotteet sekä sähkön tarve. Tulossa myös Kakarablues sekä kesäinen terassialue ja iltaohjelmaa.

la 10.8.2024 klo 10–16 

Jannen Piknik / kävelykatu Janne 

Koko perheelle ja kaikille kaupunkilaisille avoin kaupunkipiknik-päivä keskellä Järvenpään kävelykatua! Pitkät pöydät valkoisin liinoin odottavat kaupunkilaisia. Ota omat eväät mukaan ja nauti viihdyttävästä oheisohjelmasta omasta piknikpöydästä käsin. Päivän aikana esiintyvät muun muassa yhtyeet Pientä säätöä, Suruttomat sekä Juippi & Juippi. Päivä alkaa lastenesityksellä.

la 7.9.2024

Maa Elää -satokausimarkkinat / kävelykatu Janne 

viikoittain klo 8–15

Lauantaitori / kävelykatu Janne

Lauantaisin Järvenpään torilla on perinteinen ja kompaktin kokoinen toripäivä. Torin vakkarimyyjät palvelevat ja tori on avoin myös ns. kiertäville myyjille sekä kaikenlaisille pop-up myyntipisteille. 

Järvenpään taidemuseon tapahtumat

la 31.8.2024 saakka

Sävelten arkkitehtuuria – Villa Kokkonen kotina -näyttely

Näyttelyssä astutaan sisään ainutlaatuiseen maailmaan, jossa musiikki ja arkkitehtuuri sulautuvat yhdeksi lumoavaksi tarinaksi.

ympäri vuoden

Pysyvä Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt -kokoelmanäyttely

Näyttely kuljettaa katsojan taiteilijoiden teosten kautta Tuusulanjärvelle, taiteilijakoteihin, meren äärelle, Kolille ja matkoille Pietariin ja Pariisiin. Yleisö on osallistunut teosten valintaan äänestämällä ja mukana näyttelyssä ovat myös yleisön suosikit.

Järvenpään taidemuseo on auki toukokuusta 2024 alkaen laajemmin aukioloajoin ti–su klo 10–17. Yleisöopastus taidemuseon näyttelyihin on sunnuntaisin klo 13. 

Muut kulttuurikohteet

2.5.–29.9.2024 (tisu klo 1017, yleisöopastus lauantaisin klo 11)

Ahola / Sibeliuksenväylä 57

Kuvataiteilija Venny Soldan-Brofeldtin ja kirjailija Juhani Ahon entinen taiteilijakoti sijaitsee Tuusulanjärven rannalla. Aholan perusnäyttelyssä tutustutaan taiteilijapariskunnan elämään ja taiteeseen sekä Tuusulanjärven taiteilijayhteisön vaiheisiin. Aholan yläkerran Esirippu nousee – teatteri ja Aholan asukkaat -kesänäyttelyssä tehdään matka suomalaisen teatterin kiehtovaan maailmaan. 

Toukosyyskuu 2024 (yleisöopastus tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 11 ja 12.30, syyskuussa sunnuntaisin klo 11)

Suviranta / Suvirannankatu 5

Eero ja Saimi Järnefeltin taiteilijakodissa Suvirannassa pääsee astumaan ajassa taaksepäin. Usko Nyströmin vuonna 1901 suunnittelema puujugendhuvila avautui yleisölle vuonna 2018 ja se on monelle vielä tuntematon. Taiteilijakoti on kokonaistaideteos ja kätkee sisäänsä valtavan määrän suomalaista kulttuurihistoriaa. 

Järvenhaltija

Nosta katseesi ja ihmettele Järvenpään uutta maamerkkiä Järvenhaltijaa Mannilantien ja Helsingintien liikenneympyrässä!

Muut tapahtumat

la 6.7.2024

Puistoblues / Vanhankylänniemi 

pe–la 2.8.–3.8.2024

Power Festival / Rantapuisto 

la 17.8.2024 klo 10–16 

Järvenpään Yrittäjien Katukoris-hyväntekeväisyystapahtuma / kävelykatu Janne 

Lisää Järvenpään keskustan tapahtumia Järvenpään tapahtumakalenterissa. 

Jaa juttu: