Koronarajoituksia kaupungin palveluissa jatketaan kahdella viikolla, koulut aloittavat lähiopetuksessa

Heikon koronatilanteen vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 7.1.2022 päättänyt koronarajoitusten jatkamisesta kahdella viikolla. Sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 31.1.2022 saakka Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella. Lisäksi tartuntatautilain 58 g -pykälän mukaisesti tietyt liikunta-, asiakas- ja yleisötilat ovat suljettuna 24.1.2022 saakka.Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Koulut aloittavat lähiopetuksessa, päiväkodit auki

Järvenpään peruskoulut ja lukio aloittavat kevätlukukauden lähiopetuksessa maanantaina 10.1.2022. Kaikki varhaiskasvatusyksiköt ovat auki. Tilannetta seurataan kuitenkin jatkuvasti ja muutoksia ollaan valmiita tekemään tarvittaessa nopealla aikataululla. Mahdollisista muutoksista viestitään välittömästi pääasiassa Wilman ja varhaiskasvatuksen Daisyn kautta.

Maskit otetaan käyttöön sisätiloissa rokotussuojasta riippumatta kaikilla perusopetuksen luokilla (1.– 9. lk) sekä koulujen yhteydessä olevissa esiopetusryhmissä. Myös lukiossa käytetään maskeja.

Huoltajille on lähtenyt yksityiskohtaisempi tiedote opetuksen ja kasvatuksen lukukauden aloituksesta sekä varhaiskasvatuksen toiminnasta. Lue tiedote täältä.

Keusote on tänään 8.1. antanut varhaiskasvatukseen ja opetukseen ohjeistuksen liittyen testaukseen, karanteenin asettamiseen jne. koronatilanteeseen liittyvään. Katso ohje täältä.

Järvenpään kaupungin hyvinvoinnin palvelujen osalta rajoituksia jatketaan seuraavasti:

  • Järvenpää-talon on suljettu tapahtumien ja kokousten osalta 31.1.2022 asti.
  • Kaupungin liikuntatilat (uimahalli, liikuntahalli, jäähalli, Liikuntakeskus Piironen, koulujen ja päiväkotien liikuntasalit, Seuratalo) on suljettu harrastustoiminnalta 24.1.2022 asti. 
  • Ohjattu harrastustoiminta sallitaan vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneille lapsille ja nuorille. HUOM! Ministeriryhmän eilisillan linjausten vuoksi lasten liikuntaan saattaa tulla muutos jo ensi viikolla.
  • Järvenpään Opistossa ja liikuntapalveluissa ei järjestetä aikuisten ryhmätoimintaa lähiopetuksena sisätiloissa 31.1.2022 asti.
  • Kirjasto on avoinna normaalisti (ei tapahtumia), samoin museot (vaaditaan koronapassi, ei tapahtumia).
  • Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa opetus jatkuu. Konsertteja ja tapahtumia ei järjestetä.
  • Osaamis- ja työllisyyspalvelut ja kotoutumispalvelut toimivat ensisijaisesti ajanvarauksella.
  • Nuorisopalveluilla Temalissa toimintaa kohdennetusti eri ryhmille ja osa palveluista toimii verkossa.
  • Myllytien toimintakeskuksessa jatketaan ryhmäharrastustilojen sulkua 24.1. asti. Verkossa tapahtuvasta toiminnasta tiedotetaan ensi viikon aikana.
  • Perhetalo Joutsikin avoin kohtaamispaikka on suljettuna 24.1. asti. Kohdennettua toimintaa kuten oppilaiden olkkaria jatketaan erityiseen harkintaan perustuen terveysturvallisuusohjeet huomioiden.

Rokottautuminen tärkeää

Hallitsevan omikron-virusmuunnoksen vuoksi koronatilanne on oleellisesti heikentynyt. Nyt avainasemassa ovat rokotukset, joilla epidemiaa voidaan lieventää. Voit tulla rokotukseen joko ilman ajanvarausta walk in ja drive in -pisteisiin tai ajanvarauksen rokotuspisteisiin. Rokotuspisteet löydät Keusoten sivuilta.

Myös Keusote-alueen 5-11-vuotiaille lapsille on nyt ajanvaraukseton rokotusmahdollisuus Hyvinkään Hyrian walk in -pisteellä. Lisätietoja: Koronarokotuksia annetaan kaikille 5–11-vuotiaille lapsille – Keski-Uudenmaan Sote (keusote.fi)

Jaa juttu: