Maanantaina voimaan tulevat rajoitukset Järvenpään kaupungin palveluissa

Pääkaupunkiseudun kunnat ovat siirtyneet koronaepidemiassa leviämisvaiheeseen. Järvenpään tilanne on parempi ja olemme edelleen virallisesti kiihtymisvaiheessa. Kaupungin valmiusryhmässä on kuitenkin tehty päätös siirtyä osassa palveluista etupainotteisesti leviämisvaiheen toimintamalliin ainakin kolmeksi viikoksi maanantaista 23.11. alkaen. Tilanteen jatkosta päätetään kahden viikon kuluttua, perjantain 4.12. tilanteen mukaan.

Maskit käyttöön peruskoulussa ja varhaiskasvatuksessa

Henkilökunta ottaa käyttöön kasvomaskit sekä varhaiskasvatuksessa että perusopetuksessa. Lisäksi maskit otetaan käyttöön 7.- 9.-luokkalaisilla oppilailla eli yläkouluissa.

Jokaiselle oppilaalle ja henkilöstön edustajalle jaetaan maskit koululta. Oppilaita opastetaan maskin käyttöön sekä koululla että Wilmassa. Alkuvaiheessa käytössä on sekä kertakäyttö- että kestomaskeja. Jatkossa jokaiselle oppilaalle jaetaan kestomaskeja sekä niiden käyttöohjeet.

Lukion toiminta jatkuu nykyisten rajoitusten mukaisesti.

Rajoituksia kulttuuri- ja liikuntapalveluissa sekä hyte-palveluissa

Järvenpään Opiston aikuisryhmien lähiopetus keskeytetään 23.11. alkaen loppuvuodeksi.  Opiston lasten ja alle 20 v. nuorten harrastustoiminta (esim. taiteen perusopetus, kuvataidekoulu) lähiopetuksena keskeytetään 30.11. alkaen. Mahdollisesta ryhmien etäopetukseen siirtymisestä tiedotetaan ryhmiä erikseen. 

Järvenpää-talon yleisötilaisuudet perutaan ainakin kolmeksi viikoksi. Kirjasto, museot ja musiikkiopisto jatkavat toimintaansa nykyisten rajoitusten mukaisesti.

Perhe- ja nuorisotalotoimintaa sekä Myllytien toimintakeskuksen toimintoja joudutaan rajaamaan samoin kuin työllisyyspalvelujen ja ammattipajojen toimintaa. Kotoutumispalvelut jatkavat nykyisten rajoitusten mukaisesti.

Kaupungin asiakaspalvelupisteiden toimintaa rajataan voimakkaasti ja palvelu pyritään hoitamaan mahdollisimman paljon sähköisesti.

HUOM! Liikuntapalvelujen rajoituksia täsmennetty maanantaina 23.11.

Kaupungin sisäliikuntatiloissa (uimahalli, jäähalli, liikuntakeskus Piironen, koulujen ja päiväkotien liikuntasalit, Seuratalo) kaikki yli 20-vuotiaille suunnattu harrastustoiminta keskeytetään välillä 23.11. – 13.12. Tämä tarkoittaa myös sitä, ettei ryhmiin joissa on eri-ikäisiä, voi em. aikana osallistua yli 20-vuotiaita.

Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta voi jatkua normaalein vuorovarauksin aikaisempia turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudattaen.

Seurojen tulee olla yhteydessä palvelupisteeseen ja perua yli 20-vuotiaiden ryhmiensä vuorot, jotta näistä ei laskuteta ilmoitetulta aikaväliltä.

On tärkeää huomata, että Keusoten alueella ryhmäharrastuksilla tarkoitetaan muitakin kuin ryhmässä tehtäviä urheiluharrastuksia.

Urheilussa ainoastaan maajoukkuetason, SM-tason, ykkösdivisioonan tai kansainväliselle huipulle tähtäävän ammattimaisen harjoittelun kohdalla tehdään poikkeus.

Liikuntapalveluiden oma toiminta:

Järvenpään liikuntapalveluiden ohjatun toiminnan syyskausi keskeytetään ja lopetetaan ma 23.11 kaikkien ryhmien osalta.

Pitämättä jääneet syyskauden ohjaukset korvataan asiakkaille joko kevätkauden laskussa, lahjakorttina tai maksuhyvityksenä.

Myös uimahallin kuntosali suljetaan, mutta muuten uimahalli jatkaa nykyisten rajoitusten mukaisesti.

Liikkumis- ja elintapaneuvontaa järjestetään puhelimitse ja ohjattua toimintaa järjestetään ulkona ja/tai virtuaalisesti.

Liitteenä on osa kaupungin päivitetyistä palvelutasokorteista. Hytepalvelujen, liikuntapalvelujen, kotoutumispalvelujen sekä työllisyyspalvelujen päivitetyt palvelutasokortit julkaistaan lähipäivinä.

Palvelutasokortit (pdf)

Jaa juttu: