Rokottautuminen on nyt tärkeää, koronarajoituksia jatkettaneen kahdella viikolla

Järvenpään kaupunki pyytää kaupungin asukkaita rokottautumaan mahdollisimman pian. Mitä enemmän meitä rokotettuja järvenpääläisiä on, sitä nopeammin myös palveluja voidaan avata jälleen.

Koronavirustilanne on oleellisesti heikentynyt omikron-virusmuunnoksen leviämisen myötä. Omikron on aikaisempia virusmuunnoksia huomattavasti tarttuvampi. Rokotukset ovat nyt tärkein keino, jolla epidemiaa voidaan hillitä ja rajoituksia lieventää. Erityisesti 3. rokote parantaa huomattavasti ihmisten suojaa ja pienentää olennaisesti sairaalaan joutumisen todennäköisyyttä. Järvenpään kaupunki toivookin asukkaiden ottavan kaikki kolme rokotusta mahdollisimman pian.

– Sitä nopeammin saamme palvelut jälleen avattua, mitä nopeammin rokotuskattavuus alueellamme nousee. Toivonkin, että kaupungin asukkaat osallistuisivat näihin talkoisiin ja ottaisivat rokotteen. Rokotuksista huolimatta meidän on edelleen tärkeää käyttää kasvomaskia, pestä käsiä ja pitää riittävää etäisyyttä toisiimme, painottaa kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen.

Massarokotukset Keusoten alueella käynnistyivät 3.1. ja kestävät 23.1. asti. Voit tulla rokotukseen joko ilman ajanvarausta walk in ja drive in -pisteisiin tai ajanvarauksen rokotuspisteisiin. Järvenpäässä walk in -rokotuspisteet ovat Järvenpää-talolla, Hallintokatu 4, sekä osoitteessa Postikatu 8. Rokotuspisteet löydät Keusoten sivuilta.

Nykyisiä koronarajoituksia jatkettaneen kahdella viikolla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päättää lähipäivinä nykyisten koronarajoitusten mahdollisesta jatkamisesta Uudellamaalla. Sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltoa sekä tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkua tullaan hyvin todennäköisesti jatkamaan kahdella viikolla.

Järvenpään kaupungin palvelujen osalta rajoitusten mahdollinen jatkuminen tarkoittaa seuraavaa (Huom! Tarkennamme tiedotetta, mikäli avin tuleva päätös poikkeaa alla mainitusta).

  • Järvenpää-talo on suljettu tapahtumien ja kokousten osalta 31.1.2022 asti.
  • Kaupungin liikuntatilat (uimahalli, liikuntahalli, jäähalli, Liikuntakeskus Piironen, koulujen ja päiväkotien liikuntasalit, Seuratalo) on suljettu harrastustoiminnalta 24.1.2022 asti.
  • Ohjattu harrastustoiminta sallitaan vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneille lapsille ja nuorille.
  • Järvenpään Opistossa ja liikuntapalveluissa ei järjestetä aikuisten ryhmätoimintaa lähiopetuksena.

On myös tärkeää, että seurat ja järjestöt noudattavat rajoituksia. Näin yhdessä saamme tilanteen hallintaan ja pääsemme normaaliin elämään. 

Kasvomaskit kaikille ala- ja yläkoulujen oppilaille

Koululaisten kevätlukukausi aloitetaan lähiopetuksessa 10.1.2022. Maskit otetaan käyttöön sisätiloissa rokotussuojasta riippumatta kaikilla perusopetuksen luokilla (1.–9. lk) sekä koulujen yhteydessä olevissa esiopetusryhmissä.

Maskien käytöllä pyritään hillitsemään tartuntoja ja mahdollistamaan koululaisten lähiopetus, jotta kouluja ei tarvitsisi sulkea kokonaan. Huoltajille tiedotetaan asiasta tarkemmin perjantaina 7.1. Wilman ja Daisyn kautta. 

Lisäksi henkilöstö (varhaiskasvatus ja opetus) sekä ao. tiloissa vierailijat käyttävät maskia. Kasvomaskit ovat käytössä myös Järvenpään lukiossa.

Lisätietoja

Jaa juttu: