Osallistu ja vaikuta

Tule Järvenpääraadin verkostoon!

Järvenpääraati on asukas- ja kehittäjätoimintaa kaupungin palveluissa ja tapahtumissa

Järvenpään kaupunki kokoaa raatia, joka osallistuu ja vaikuttaa kaupungin kehitykseen. Raatilaisena saat kutsuja ja voit osallistua kaupungin suunnitteluun niin tiiviisti kuin haluat ja pystyt. Tänä syksynä raatilaiset puntaroivat opetuksen ja kasvatuksen ja hyvinvoinnin tulevaisuuden palvelua. Lisäksi haemme järvenpääviisaita suoraan lähetykseen!

https://link.webropol.com/s/raatilaiseksi

Järvenpääraati on siis verkosto, jonka toiminta perustuu ajatukselle, että järvenpääläiset haluavat ja myös saavat olla enemmän mukana kaupungin kehittämisessä. Verkostossa voit toimia useassa eri roolissa ja kokoonpanossa. Kyse voi olla kaupungin keskustelukulttuurin kehittämisestä, eri päätös- tai kehitysvaihtoehtojen arvioinnista, palveluiden testaamisesta tai vaikka studiovieraista, joiden kaupunkiviisaus kruunaa Järvenpäästudion. Raatilaisilla on mahdollista olla mukana myös työllisyyden edistämisessä.

Raatilainen saa aina itse valita, mihin haluaa osallistua tarjonnasta. Verkostoon ilmoittautuminen ja toiminta on täysin vapaaehtoista. Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymässä (Keusote) vastaavaan rekisteriin on ilmoittautunut reippaasti yli kaksisataa alueen sotepalveluiden kehittämisestä kiinnostunutta. Toimintaan lähteneet ovat erityisesti pitäneet hyvänä sitä, että osallistumisella on koettu olevan vaikutusta.

Tänä syksynä tarjolla: opetuksen ja kasvatuksen palveluverkko, hyvinvoinnin palveluverkko

Opetuksen ja kasvatuksen palveluverkon suunnittelussa raati kokoontuu keskustelemaan erikseen varhaiskasvatuksesta ja perusopetuksesta. Raadit pidetään 15. ja 16. lokakuuta. Raadin kannanotto palveluverkkosuunnitelmaan liitetään osaksi päätösesitystä. Voit ilmoittautua molempiin tilaisuuksiin.

Vaikuta opetuksen ja kasvatuksen tulevaisuuteen vastaamalla palveluverkkokyselyyn 20.9. saakka

Hyvinvoinnin palveluverkkotyössä tarkastellaan tulevaisuuden hyvinvointia kysymysten missä, miten ja millaisia palveluja, näkökulmista. Raadissa tarkastellaan vaihtoehtoisia skenaarioita niitä arvottaen sekä arvioiden niiden vaikutuksia järvenpääläisten hyvinvointiin. Raati pidetään 3. ja 10. marraskuuta. Raadin lausunto liitetään osaksi päätösesitystä. Tämä on keino vaikuttaa päätöksentekoon Suomessa.

Vastaa kyselyyn Järvenpään hyvinvointipalveluiden palveluverkosta 17.10.2021 mennessä

Järvenpäästudio

Järvenpäästudio on kaupungin viestintää ja kahdesti kokeiltu innostava tapa kertoa ja keskustella Järvenpään ajankohtaisista, yhteisistä asioistamme. Joka lähetyksellä on teema ja sen mukaiset asiantuntevat ja tunnetut studiovieraat. Syksyn kolmeen suoraan lähetykseen etsitään järvenpääläisiä kommentaattoreiksi.  Studiota juontaa Jälkiviisaistakin tuttu Jan Erola. Syksyn teemat ovat luonto ja hyvinvointi, kasvu ja elinvoima ja yhteisö ja minä.

Tarkastele eri vaihtoehtoja ja ilmoittaudu mukaan, haku on auki! https://link.webropol.com/s/osallistujavaikuta


Lisätietoja:

Osallisuuden erityisasiantuntija Pilvi Kallio-Meriläinen, p. 045 650 2651, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Jaa juttu: