Ukrainalaisten vastaanotto alkaa Järvenpäässä vapun jälkeen

Maahanmuuttovirasto on valmistellut toimintamallin, jossa tilapäisen suojelun piirissä olevat henkilöt saavat vastaanottopalvelut kunnassa itsenäisesti asuen. Toimintamalli mahdollistaa sen, ettei ukrainalaisten tarvitse muuttaa palveluiden takia toiseen kuntaan tai hakea niitä muualta.

Maahanmuuttovirasto on tehnyt sopimuksen asuntopohjaisesta vastaanottokeskustoiminnasta Järvenpäässä vastaanottokeskuspalvelua järjestävän Kotokunta Oy:n kanssa. Kotokunta vuokraa kaikki kaupungin tähän tarkoitukseen tarjoamat asunnot Auertie 9:n ja Jampan alueella 250 henkilölle.

Asuntojen kalustamisesta ja varustamisesta vastaa Kotokunta Oy. Kaupunki ja järjestöjen vapaaehtoistyö tukevat vastaanottotyötä vaate- ja tavarakeräyksin ja kotoutumista edistävän toiminnan avulla.

Järvenpään asuntoihin asukasohjaus tapahtuu Kotokunta Oy:n kautta. Järvenpäässä Kotokunta Oy tuottaa vastaanottopalvelut, joita ovat majoitus, sosiaali- ja terveyspalvelut, vastaanottoraha, tulkkaus sekä vapaaehtoinen paluu kotimaahan. Keusoten palvelut täydentävät vastaanottopalveluita. Ohjausta- ja neuvontaa antavat Kotokunta Oy:n henkilöstö ja kaupungin Maahanmuuttajatoimisto Verso.

Keräykset käynnistyvät 22.4., Ukraina-puoti avaa toukokuussa

Vaate- ja huonekalujen sekä kodintarvikkeiden keräyksiä sekä Ukraina-puotia koordinoi Ilmarin ilmaistori osoitteessa www.ilmaritori.fi.

Ilmarin toiminta on matalan kynnyksen vapaaehtoistyötä, jossa toimintaperiaate on hyvien tuotteiden kierrätys ilmaiseksi. Kerättävät tuotteet toimitetaan Järvenpäähän saapuville ukrainalaisille ja osa jaetaan Ilmarin ilmaistoritapahtumissa.

Ukrainalaiset voivat noutaa lahjoitettuja vaatteita ja kodintarvikkeita Ukraina-puodista Valtuustokatu 3:sta. Puoti avautuu toukokuun aikana.

Tiedot kerättävistä tuotteista löydät Ilmarin verkkosivuilta.  Sivuilta löydät myös tiedot vaatteiden ja tavaroiden toimittamispaikoista.

Yhteystiedot

Kotoutumista tukevasta toiminnasta tietoa kaupungin verkkosivuilla

Ukrainalaisille suunnatusta toiminnasta kerätään kootusti tietoa toukokuun aikana kaupungin verkkosivuille. Järjestöjä ja yhdistyksiä sekä yksityisiä henkilöitä rohkaistaan tutustumaan ukrainalaisiin ja kutsumaan heitä mukaan toimintaan. Kesäkuun aikana järjestetään ystävyysilta ukrainalaisille ja kuntalaisille.

Jaa juttu: