Yleisiä kokoontumisia lievennetään Järvenpäässä, vaalitapahtumat pidetään Rantapuistossa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 1.6.2021 lieventänyt kokoontumisrajoituksia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirien alueella (Avin päätös). Lievennetyt kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 2. – 22.6.2021 ja koskevat myös Keski-Uudenmaan aluetta ja Järvenpäätä.

Sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin voi osallistua enintään 10 henkilöä ja alueellisesti rajattuihin ulkotilaisuuksiin enintään 50 henkilöä. Ulkotiloissa on kuitenkin mahdollista järjestää yhteismäärältään yli 50 hengen tilaisuuksia eriyttämisjärjestelyin esimerkiksi jakamalla tilaisuus erillisiin enintään 50 hengen lohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin rajattaviin alueisiin.

Tilaisuuksissa tulee varmistaa asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien  terveysturvallisuus opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden hyvinvointilaitoksen ohjeen mukaisesti.

Vaalitapahtumat Rantapuistossa

Elämme parhaillaan kuntavaaliaikaa, joka huipentuu 13.6. varsinaiseen vaalipäivään. Kuntavaaliehdokkaiden kohtaamiset kuntalaisten kanssa kuuluvat perinteisesti vaaleja edeltävään vaalikampanjointiin. Myös näissä kokoontumisissa on otettava huomioon niin kuntavaaliehdokkaiden kuin kaupungin asukkaiden terveysturvallisuus.

Tartuntatautilain 58 §:n mukaisesti tapahtumiin osallistuville on taattava mahdollisuus välttää lähikontakteja toisiinsa. Puolueiden samanaikainen teltoilla kampanjointi mm. Järnefeltinkadulla voi luoda ihmissumia, joissa terveysturvallisuus ei toteudu.

Terveysturvallisuuden varmistamiseksi Järvenpään kaupunki on päättänyt, että teltoilla tapahtuva helposti ihmisiä yhteen kokoava vaalikampanjointi siirretään väljemmälle Rantapuiston alueelle. Rantapuistoon sijoittuvissa teltoissa on mahdollista järjestää vaalimarkkinointia mm. esityksiä, puheita, musiikkia, arvontoja ja esitteiden jakelua. Rantapuistossa on runsaammin tilaa teltoille ja siellä on tarjolla käsienpesumahdollisuus ja tarvittaessa sähköpistokkeita.

Järnefeltinkadulla, kävelykadulla ja torialueella kuntavaaliehdokkaiden on kuitenkin edelleen mahdollista kohdata yksittäisiä kuntalaisia terveysturvallisuus huomioiden.  

Järjestätkö vaalitapahtuman? Katso tästä ohjeet

Järvenpään kaupunki on laatinut yhteistyössä alueen viranomaisten kanssa Järvenpään keskusta-alueen vaalikampanjoinnille yhteiset pelisäännöt. Verkkosivuiltamme löydät tarkemmat ohjeet vaalitapahtumien järjestämiseen sekä pohjakartan Rantapuistosta.

Lisätietoja:

  • Tapahtumatuottaja Kristian Schmidt, puh. 040 315 3249, kristian.schmidt@jarvenpaa.fi
  • Tapahtumapaikkoja haetaan sähköpostitse: Lauri Palonen, lauri.palonen@jarvenpaa.fi
Jaa juttu: