Bulevardikortteli

Perhelä eli Bulevardikortteli on Järvenpään keskustan kehittämisen kärkihanke, joka tähtää keskustan uudistamiseen, elävöittämiseen sekä tuo kävelykadun palvelut uudelle tasolle. Järvenpään yhteistyökumppanina hankkeessa toimii YIT. Korttelin kaavoitus käynnistyi alkuvuodesta 2020 ja kaava sai lainvoiman loppuvuodesta 2020. Korttelin rakentaminen käynnistyi keväällä 2021 maanrakennustöillä.  Ensimmäiset asuinrakennukset ja toimistotilat valmistuvat loppuvuodesta 2022.

Bulevardikortteli on hybridikortteli, joka yhdistää laadukkaan asumisen, palvelut ja työpaikat. Se sijaitsee Järvenpään ytimessä, juna-aseman vieressä ja lähellä rantaa. Kortteliin rakennetaan 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa sekä toimisto- ja liiketilaa. Asuntoja kortteliin tulee noin 300. Lisäksi kaupunki tulee korvaamaan hajasijoitetut ja käytöstä poistuneet toimitilansa vuokraamalla Bulevardikorttelista tilat kaupungin työntekijöille.  

Tämän päivän tarpeiden ja vaatimusten ohella suunnittelua on ohjannut ympäristö ja historia. Kivijalan julkisivussa on haluttu huomioida vanhan Osuuskaupan funkkisnurkan tyyli. Asunnot on suunniteltu niin, että mahdollisimman monesta asunnosta on näkymä läheiseen Rantapuistoon ja Tuusulanjärvelle.   

“Olemme nyt tekemässä tulevaisuuden ratkaisua. Yhteisenä tavoitteenamme on saada Järvenpään ydinkeskustaan korkealaatuista rakentamista. Uuden Perhelän on palveltava kaupunkilaisia ja täällä työskenteleviä sekä asioivia mahdollisimman monipuolisesti”, kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi kertoo. 

Lue lisää hankkeesta: Bulevardikortteli

Kuva_Hankkeet_Perhela
Jaa juttu: