Bulevardikortteli

Perhelä eli Bulevardikortteli on Järvenpään keskustan kehittämisen kärkihanke, joka tähtää keskustan uudistamiseen, elävöittämiseen sekä tuo kävelykadun palvelut uudelle tasolle. Järvenpään yhteistyökumppanina hankkeessa toimii YIT. Korttelin kaavoitus käynnistyi alkuvuodesta 2020 ja kaava sai lainvoiman loppuvuodesta 2020. Korttelin rakentaminen käynnistyi keväällä 2021 maanrakennustöillä.  Ensimmäiset asuinrakennukset ja toimistotilat valmistuivat loppuvuodesta 2022.

Bulevardikortteli on hybridikortteli, joka yhdistää laadukkaan asumisen, palvelut ja työpaikat. Se sijaitsee Järvenpään ytimessä, juna-aseman vieressä ja lähellä rantaa. Kortteliin rakennetaan 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa sekä toimisto- ja liiketilaa. Asuntoja kortteliin tulee noin 300. Lisäksi kaupunki tulee korvaamaan hajasijoitetut ja käytöstä poistuneet toimitilansa vuokraamalla Bulevardikorttelista tilat kaupungin työntekijöille.  

Tämän päivän tarpeiden ja vaatimusten ohella suunnittelua on ohjannut ympäristö ja historia. Kivijalan julkisivussa on haluttu huomioida vanhan Osuuskaupan funkkisnurkan tyyli. Asunnot on suunniteltu niin, että mahdollisimman monesta asunnosta on näkymä läheiseen Rantapuistoon ja Tuusulanjärvelle.   

“Olemme nyt tekemässä tulevaisuuden ratkaisua. Tavoitteenamme on saada Järvenpään ydinkeskustaan korkealaatuista rakentamista. Lähtökohtana hankkeelle oli, että Bulevardikortteli palvelee kaupunkilaisia sekä täällä työskenteleviä ja asioivia monipuolisesti”, johtaja Olli Keto-Tokoi kertoo. 

Järvenpään kaupungin toiminnot muuttivat Bulevardikortteliin alkuvuodesta 2023. Kaikkia kaupunkilaisia palveleva infopiste löytyy toimistorakennuksen 3 kerroksesta. Kaupungin ohella tiloissa on vuokralaisena Keski-Uudenmaan Osuuspankki ja HUS.

Bulevardikorttelin rakentaminen jatkuu ja nyt rakennetaan seuraavaa asuinkerrostaloa ja liikekeskusta. Tavoitteena on, että liikekeskuksen palvelut avautuvat vuoden 2024 aikana. Kokonaisuudessaan kortteli valmistuu vuonna 2026.

Lue lisää: Bulevardikortteli

Jaa juttu: