Muut palvelut

Vesi venhettä vie – vuokraa venepaikka

Veneilykausi 2022

Veneilykausi 2022 alkaa toukokuussa ja venepaikkalaisten pääsevät lunastamaan paikkojaan 15.2.2022 alkaen. Paikat tulee lunastaa 15.3.2022 mennessä.

Venepaikasta kiinnostuneet pääsevät varaamaan vapautuneita venepaikkoja 5.4.2022 klo 9.00 alkaen.

Järvenpääläisenä voit vuokrata kaupungin venepaikan Tuusulanjärven rannalta joko Tervanokasta tai Vanhankylänniemestä. Tervanokassa on kolme laituria ja Vanhankylänniemessä neljä laituria. Venepaikkoja on yhteensä 254 kpl ja ne ovat hyvin suosittuja kaupunkilaisten keskuudessa. 

Veneilykausi on toukokuusta marraskuun loppuun, säästä riippuen ja venepaikan vuokra on 100 €/kausi (sis. 24 % alv). 

Venepaikan voit vuokrata venepaikkavarausjärjestelmän kautta keväisin, jolloin vapautuneet venepaikat tulevat varattaviksi halukkaille.

Tiedoksi; talvisäilytyspaikoilla olevat veneet täytyy siirtää pois välittömästi omille laituripaikoilleen. Veneilykauden alettua veneet tulee siirtää nopeasti, talvisäilytyspaikalla säilyttäminen ei ole sallittua muina ajankohtina. Veneisiin tullaan kiinnittämään siirtokehoitukset ja veneet on siirrettävä pois 14 vrk kuluessa antopäivästä. Tämän jälkeen siirtämättömät tullaan siirtämään pois kaupungin toimesta.

Venepaikat kaudelle 2021 on varattu. Seuraavan kerran vapautuneita venepaikkoja tulee varattaviksi keväällä 2022.

Varaamaan pääset tästä

Venepaikan vuokraamisen jälkeen postitamme kotiin venemerkin ja laitureiden porttikoodin.

 Huomioitavaa veneilijöille ja kalastajille Tuusulanjärvellä 

 • Porttikoodit ovat tarkoitettu vain venepaikan vuokranneille, eikä niitä saa luovuttaa ulkopuolisten käyttöön 
 • Venemerkki tulee olla kiinnitettynä veneeseen koko veneilykauden
 • Tuusulanjärvellä saa veneillä max 10 km/h. 
 • Uimarantojen läheisyydessä veneily ja kalastus on kielletty.
 • Veneiden talvisäilytys on Vanhankylänniemessä tarkoitukseen varatulla alueella niille veneilijöille, jotka eivät pysty venettä alueelta pois kuljettamaan. Tältä alueelta veneet on siirrettävä laituripaikoille veneilykauden alussa. 

Kalaan Tuusulanjärvelle

Kasvata hyötykasveja viljelypalstalla? 

Järvenpääläisenä voit vuokrata kaupungilta viljelypalstan.  Ne sijaitsevat Kyrölässä, Väinönkulmassa, Vanhankylänniemessä ja Lepolassa. Väinönkulman ja Lepolan palstat ovat monivuotisia, yksivuotisia palstoja voi vuokrata Kyrölässä sekä Vanhankylänniemessä. Vanhankylänniemessä on myös monivuotisia viljelypalstoja. Viljelypalstat ovat kooltaan n. aarin kokoisia ja palstan vuokra 22 € /kausi. 

Viljelypalstan voit vuokrata sähköisestä varausjärjestelmästä keväisin, jolloin vapautuneet palstat tulevat varattavaksi.

Lepolan ja Väinönkulman viljelypalstat muuttuvat tästä kaudesta 2021 alkaen monivuotisiksi palstoiksi. Olemme lähettäneet palstojen vuokralaisille erillisen tiedotteen kotiin tapahtuneesta muutoksesta.

Varaamaan pääset tästä

Huom! Sijainnin kartalla pääset näkemään kun syötät sivun vasemmassa yläreunassa olevaan haku kenttään kyseisen palstan osoitteen!

Vanhankylänniemi: Stålhanentie 4 sijainti kartallaVanhankylän viljelypalstat
Kyrölä: Kyröläntie 17B
sijainti kartalla 
Kyrölän viljelypalstat
Väinönkulma: Tammelanpolku 5 sijainti kartallaVäinönkulman viljelypalstat
Lepola: Yliopettajankatu 7
sijainti kartalla
Lepola Yliopettajankatu 
Lepola: Maamiehenkatu 12
sijainti kartalla
Lepola Maamiehenkadun 12 viljelypalstat 
Lepola: Maamiehenkatu 15
sijainti kartalla
Lepola/Maamiehenkadun 12-15 viljelypalstat

Huomioitavaa viljelypalstojen vuokraamisessa 

 • Vanhankylänniemen yksivuotisille palstoille pääsee viljelemään vasta sen jälkeen, kun maat ovat muokattu ja merkitty maastoon. Kaupunki muokkaa ja merkitsee palstat heti kun sääolot sen sallivat. 
 • Vanhankylänniemen yksivuotisille palstoille ei saa rakentaa 0,5 m korkeampia rakennelmia. Rakennelmat on poistettava 15.10. mennessä, lukuun ottamatta monivuotisia palstoja. 
 • Viljelypalsta-alueella ja etenkin monivuotisilla palstoilla on huomioitava alueen siisteys ja käyttötarkoitus. Palstoja ei ole tarkoitettu puutarhatyökalujen ja muun ylimääräisen tavaran ympärivuotiseen säilytykseen.  

Koiran kanssa koirapuistoon

Koirapuistot ovat paikkoja, joissa koirat voivat nauttia vapaana olosta ja leikkiä toisten koirien kanssa. Jotta leikkihetket olisivat turvallisia ja mukavia kaikille koirille ja niiden omistajille, on koirapuistoon laadittu säännöt, jotka ovat näkyvillä myös koirapuistossa paikan päällä. Tärkeintä on huomioida muut koirat omistajineen. Kaikissa puistoissa on jäteastiat koirien kakoille.

Järvenpäässä on kolme koirapuistoa:
Lepolan koirapuisto
Erilliset aitaukset isoille ja pienille koirille
Sijanti: Lepolanväylän ja Sipoontien risteys, sijainti kartalla

Loutin koirapuisto
Erilliset aitaukset isoille ja pienille koirille
Sijanti: Vanhankyläntien ja Harjuvaarankujan risteys, sijainti kartalla

Jampan koirapuisto
Metsäinen koirapuisto
Sijanti: Jampankadun kulmauksessa, sijainti kartalla

Mattoja pesemään

Tervanokantiellä sijaitseva matonpesupaikka on tarkoitettu Järvenpään kaupungin asukkaille ja mattojen peseminen on maksutonta. Matonpesupaikka on talvikaudella kiinni ja se avataan keväisin käyttäjille touko-/kesäkuussa (ma–su klo 7–22). Kulku pesupaikalle tapahtuu Tervanokantien ylemmän ajoportin kautta. Matot voi jättää pesupaikalle kuivumaan omalla vastuulla. Matonpesupaikka on avoinna 30.9.2021 saakka.

Matonpesupaikalta löytyy:

 • 2 kpl pesupöytiä, joissa pestävän maton maksimileveys 235 cm
 • 8 kpl pesupöytiä, joissa pestävän maton maksimileveys 105 cm
 • 3 erillistä huuhtelutelinettä
 • Lisäksi käytettävissä käsikäyttöinen mankeli sekä useita kuivaustelineitä
Jaa juttu: