Elokuvat

Studio 123 on kolmen salin ja ystävällisen henkilökunnan omaava elokuvateatteri keskellä Järvenpäätä. Laaja leffavalikoima, makoisat leffaherkut sekä pehmeät penkit houkuttelevat viettämään mukavaa aikaa elokuviin.

Keskiviikko-Kino

Keskiviikko-Kino tarjoaa ajankohtaisia laatuelokuvia keskiviikkoisin klo 20 elokuvateatteri Studio 123:ssa. Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut mahdollistavat tuellaan Keskiviikko-Kinon toiminnan. Lippujen hinta on 8,50 €.

Ohjelmisto julkaistaan kuukausi kerrallaan ja sen suunnittelusta vastaa toimittaja Timo Malmi, joka tunnetaan mm. Sodankylän elokuvajuhlien taiteellisena johtajana.

Helmikuu

1.2. Koulu maailman laidalla S
Helmikuun kolmen ensimmäisen näytöksen Oscar-ehdokkaista ensimmäisenä varsinainen harvinaisuus, Bhutanin ehdokas (joka 2022 pääsi loppusuoralle 5 joukkoon parhaan ”kansainvälisen” kategoriassa) – ja on Suomessakin noussut pieneksi arthouse-hitiksi. Pawo Choyning Dorjin kaunis ja koskettava elokuva kertoo pääkaupungissa asuvasta nuoresta miehestä, joka haaveilee laulajan urasta Australiassa – mutta joutuu opettajaksi ”maailman syrjäisimpään kylään” Himalajalla. 2019. (1 t 50 min)

8.2. Desicion to Leave K12

Etelä-Korean tämän vuoden Oscar-ehdokas toi jo Cannesin filmijuhlilla parhaan ohjaaja tittelin Park Chanwookille ja on voittanut myös 41 muuta kv. palkintoa! Romanttinen trilleri kertoo kauniin visuaalisesti etsivästä tutkimassa vuorenhuipulta pudonneen miehen hämärää kuolemantapausta. Voiko vaimo olla syyllinen? Mutta myös etsivän avioliitto, työ ja ihastuminen epäiltyyn nousevat punnittavaksi. 2022. (2 t 19 min)

15.2. Viimeinen näytös K15
Elokuvateatteriaiheisten filmien klassikko Cinema Paradiso tulee mieleen vuoden Oscar-kisoissa 15 parhaan joukkoon kelpuutetusta Intian ehdokkaasta, Pan Nalin kuvauksesta 9-vuotiaasta Samay-pojasta, joka näkee syrjäkylässä ensimmäistä kertaa elokuvan ja lumoutuu sen voimasta. Kun hän palaa isäänsä uhmaten katsomaan uusia elokuvia ja tutustuu koneenkäyttäjään, poika antautuu valkokankaan tarinoiden ja valon lumovoimalle. Rakkaudentunnustus elokuville! Intia/Ranska/USA 2021. (1 t 51 min)

22.2. Ennio K12
Ikimuistoisen Cinema Paradison ohjaaja Giuseppe Tornatore on maksanut kiitollisuudenvelkaansa siitä, että hän – kuten niin moni muukin huipputekijä – on saanut käyttää klassikkonsa musiikkina toissa vuonna kuolleen Ennio Morriconen sävellyksiä. Tornatoren perusteellinen dokumenttifilmi käy läpi niin italialaissäveltäjän elämänvaiheet kuin huomattavimmat saavutuksetkin (Hyvät, pahat ja rumat, 1900, Onnellisten aika, Taistelu Algeriasta jne.). Haastateltavina mm. Quentin Tarantino, Clint Eastwood, Joan Baez, Bruce Spingsteen…). Italia/Belgia/Alankomaat/Japani 2021. (2 t 36 min)


Elokuvien lisätiedot ja lippujen varaukset löytyvät Studio 123:n verkkosivuilta Erikoisnäytökset-valikon alta Ke-Kino -osiosta. Uudet näytökset päivitetään näkyviin yleensä tiistaisin.

Lisätietoja ohjelmistosta julkaistaan myös Kunnankino Järvenpää -Facebook-sivulla.

Keskiviikko-Kino on mukana Setlementti Louhelan Kulttuuriluotsitoiminnassa!

Jaa juttu: