Kulttuuri

Kulttuuria ja elämyksiä

Yleiset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tuottaa monipuolisia tapahtumia ja kulttuurielämyksiä muun muassa Järvenpää-talolle, kaupungin muihin tiloihin sekä osaksi kaupunkitapahtumia. Lasten ja nuorten kulttuuria viemme erityisesti päiväkotien ja koulujen arjen keskelle koulujen Kulttuuripolku KUPOn kautta. Koordinoimme myös gallerianäyttely– ja elokuvatoimintaa.

Järvenpäässä otettiin vuonna 2022 käyttöön Kaikukortti, jonka avulla pyritään parantamaan taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien henkilöiden kulttuurin ja taiteen harrastamisen tasa-arvoisia mahdollisuuksia, lisätä saavutettavuutta ja osallisuutta sekä edistää kulttuurin hyvinvointivaikutuksia.

Avustuksia ja tukea tapahtumajärjestämiseen

Järvenpäässä järjestettäviä vuotuisia taide- ja musiikkitapahtumia sekä ammattitaiteilijoiden työskentelyä ja omaehtoista kulttuurin tekemistä tuemme toiminta- ja kohdeavustusten kautta.

Oman tapahtumatuotannon lisäksi vastaamme tapahtumajärjestämisen yleisestä neuvonnasta ja tuesta.

Kolmisointu-yhteistyö tuo Taideyliopiston Järvenpäähän

Järvenpään kaupunki, Taideyliopisto sekä Kallio-Kuninkalan omistava Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö tekevät Kolmisointu-yhteistyötä. Taideyliopiston kanssa tehdyn sopimuksen kautta Järvenpäähän saadaan monipuolisia tapahtumia sekä koulutusta taideaineiden opettajille ja muille kulttuurikentän toimijoille.

Järvenpäässä on yhteistyön kautta vuosittain runsaasti Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun tuotantoja, kuten päiväkoti- ja koululaiskonsertteja, orkesteri-, kamari- ja jazzkonsertteja, oopperaa, musiikkiteatteria sekä erilaisia teatteri- ja tanssiesityksiä. Tulevat tapahtumat löytyvät Järvenpään tapahtumakalenterista.

Kestävän tapahtumatuotannon hanke 2022–23

Järvenpään kaupunki on saanut ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelmasta hankerahoitusta vuosille 2022–2023 ekososiaalisen tapahtumatuotannon mallintamiseen. Kestävät tapahtumat -hankkeessa tavoitteena on madaltaa kynnystä tuottaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestäviä tapahtumia.

Jaa juttu: