Kulttuuri

Kulttuuria ja elämyksiä

Yleiset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tuottaa monipuolisia tapahtumia ja kulttuurielämyksiä muun muassa Järvenpää-talolle, kaupungin muihin tiloihin sekä osaksi kaupunkitapahtumia. Lasten ja nuorten kulttuuria viemme erityisesti päiväkotien ja koulujen arjen keskelle koulujen Kulttuuripolku KUPOn kautta. Koordinoimme myös gallerianäyttely– ja elokuvatoimintaa.

Avustuksia ja tukea tapahtumajärjestämiseen

Järvenpäässä järjestettäviä vuotuisia taide- ja musiikkitapahtumia sekä ammattitaiteilijoiden työskentelyä ja omaehtoista kulttuurin tekemistä tuemme toiminta- ja kohdeavustusten kautta.

Oman tapahtumatuotannon lisäksi vastaamme tapahtumajärjestämisen yleisestä neuvonnasta ja tuesta.

Kolmisointu-yhteistyö tuo Taideyliopiston Järvenpäähän

Järvenpään kaupunki, Taideyliopisto sekä Kallio-Kuninkalan omistava Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö tekevät tiivistä yhteistyötä Kolmisointusopimuksen puitteissa. Sopimuksella Järvenpäähän saadaan monipuolisia tapahtumia sekä koulutusta taideaineiden opettajille ja muille kulttuurikentän toimijoille.

Järvenpäässä on sopimuksen kautta vuosittain runsaasti Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun tuotantoja, kuten päiväkoti- ja koululaiskonsertteja, orkesteri-, kamari- ja jazzkonsertteja, oopperaa, musiikkiteatteria sekä erilaisia teatteri- ja tanssiesityksiä. Tulevat tapahtumat löytyvät Järvenpään tapahtumakalenterista.

Hankkeitamme vuonna 2022

Kaikukortti

Ajankohtainen hankkeemme on kulttuurin harrastamisen tasa-arvoa ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksia edistävän Kaikukortin ottaminen käyttöön Järvenpäässä.

Kestävän tapahtumatuotannon hanke 2022-23

Järvenpään kaupunki on saanut ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelmasta hankerahoitusta vuosille 2022–2023 ekososiaalisen tapahtumatuotannon mallintamiseen. Kestävät tapahtumat -hankkeessa tavoitteena on madaltaa kynnystä tuottaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestäviä tapahtumia.

Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävä

Yleiset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut ovat mukana Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävässä vuonna 2022. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Kulttuuri kylässä tähtää kulttuuritoiminnan kehittämiseen Uudenmaan alueella. Toiminta käynnistyi 2021 Itä-Uudenmaan kunnissa ja vuonna 2022 se jatkuu koko Uudenmaan laajuisesti lukuun ottamatta suurimpia kaupunkeja: Helsinkiä, Espoota ja Vantaata. Porvoon kaupunki koordinoi hanketta.
Hankkeessa avustushakijoille tarjotaan muun muassa maksuttomia info- ja koulutustilaisuuksia.

Tutustu tarkemmin Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävään sen omilla sivuilla.

Jaa juttu: