Kulttuuri

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tuottaa kulttuuritapahtumia ja elämyksiä

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tuottaa monipuolisia tapahtumia ja kulttuurielämyksiä muun muassa Järvenpää-talolle, kaupungin muihin tiloihin sekä osaksi kaupunkitapahtumia. Lasten ja nuorten kulttuuria viemme erityisesti päiväkotien ja koulujen arjen keskelle koulujen Kulttuuripolku KUPOn kautta yhdessä perusopetuksen kanssa. Koordinoimme myös gallerianäyttely- ja elokuvatoimintaa.

Tulevat tapahtumamme löytyvät Järvenpään tapahtumakalenterista. Muista myös tilata kuukausittain ilmestyvä Kulttuuriuutiskirje!

Koordinoimme myös Järvenpäässä käytössä olevaa Kaikukorttia, jonka avulla pyritään parantamaan taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien henkilöiden kulttuurin ja taiteen harrastamisen tasa-arvoisia mahdollisuuksia, lisätä saavutettavuutta ja osallisuutta sekä edistää kulttuurin hyvinvointivaikutuksia.

Kolmisointu-yhteistyö tuo Taideyliopiston Järvenpäähän

Järvenpään kaupunki, Taideyliopisto sekä Kallio-Kuninkalan omistava Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö tekevät Kolmisointu-yhteistyötä. Taideyliopiston kanssa tehdyn sopimuksen kautta Järvenpäähän saadaan monipuolisia tapahtumia sekä koulutusta taideaineiden opettajille ja muille kulttuurikentän toimijoille.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun tuotannot vaihtelevat vuosittain: ne ovat esimerkiksi päiväkoti- ja koululaiskonsertteja, orkesteri-, kamari- ja jazzkonsertteja, oopperaa, musiikkiteatteria tai teatteri- ja tanssiesityksiä. Kulttuuripalvelut koordinoi yhteistyötä, ja tapahtumat löytyvät Järvenpään tapahtumakalenterista.

Avustuksia ja tukea tapahtumajärjestämiseen

Tuemme Järvenpäässä järjestettäviä vuotuisia taide- ja kulttuuritapahtumia sekä ammattitaiteilijoiden työskentelyä ja omaehtoista kulttuurin tekemistä kulttuurin toiminta- ja kohdeavustusten kautta.

Oman tapahtumatuotannon lisäksi vastaamme tapahtumajärjestämisen yleisestä neuvonnasta ja tuesta yhdessä kaupunkikehityksen toimialan kanssa.

Kulttuurielämän tulevaisuutta kootaan kulttuuriohjelmaksi

Mikä on sinun mielestäsi tärkeää Järvenpään kulttuurissa ja mitkä ovat kulttuurin kehittämiskohteet? Järvenpään kaupunki haluaa vahvistaa imagoaan kulttuurikaupunkina ja työstää siksi kulttuuriohjelmaa. Ohjelma linjaa kulttuurikaupungin vahvuuksia, kulttuuritoiminnan pitkän tähtäimen tavoitteita ja kehittämiskohteita.

Valmis kulttuuriohjelma asettaa tulevaisuuden tavoitteita kaupungin omille kulttuuriyksiköille, mutta toimii myös innoittajana kulttuurin parissa Järvenpäässä toimiville yhdistyksille, järjestöille ja työryhmille. Ohjelman tekemiseen pääsivät osallistumaan sen ensimmäisessä vaiheessa kaikki kulttuuriasioista kiinnostuneet vastaamalla verkkokyselyyn, joka sulkeutui 15.3.2024.

Lue kulttuuriohjelmasta lisää tiedotteesta.

Lukuisat yhdistykset ja kulttuuritoimijat järjestävät tapahtumia

Järvenpäässä toimii useita aktiivisia kulttuuritilaisuuksia ja erilaisia tapahtumia järjestäviä yhdistyksiä, joiden tietoja löytyy Yhdistykset.jarvenpaa.fi -sivustosta. Musiikki-, teatteri- sekä tanssi ja sirkus -alasivuiltamme löytyy myös lisätietoa Järvenpään kulttuuritoimijoista. Järjestöjen, yhteisöjen, yritysten kuin kaupunkilaistenkin julkiset tapahtumat löytyvät Järvenpään tapahtumakalenterista.

Järvenpään kaupunkikeskustan tapahtumista ja toiminnasta vastaavalla Sykettä ja Sinfoniaa -yhdistyksellä on aktiivista tapahtumatoimintaa Kävelykatu Jannella.

Jaa juttu: