Kulttuuri

Yleiset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tuottaa kulttuuritapahtumia ja elämyksiä

Yleiset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tuottaa monipuolisia tapahtumia ja kulttuurielämyksiä muun muassa Järvenpää-talolle, kaupungin muihin tiloihin sekä osaksi kaupunkitapahtumia. Lasten ja nuorten kulttuuria viemme erityisesti päiväkotien ja koulujen arjen keskelle koulujen Kulttuuripolku KUPOn kautta yhdessä perusopetuksen kanssa. Koordinoimme myös gallerianäyttely- ja elokuvatoimintaa.

Tulevat tapahtumamme löytyvät Järvenpään tapahtumakalenterista. Muista myös tilata kuukausittain ilmestyvä Kulttuuriuutiskirje!

Koordinoimme myös Järvenpäässä käytössä olevaa Kaikukorttia, jonka avulla pyritään parantamaan taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien henkilöiden kulttuurin ja taiteen harrastamisen tasa-arvoisia mahdollisuuksia, lisätä saavutettavuutta ja osallisuutta sekä edistää kulttuurin hyvinvointivaikutuksia.

Kolmisointu-yhteistyö tuo Taideyliopiston Järvenpäähän

Järvenpään kaupunki, Taideyliopisto sekä Kallio-Kuninkalan omistava Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö tekevät Kolmisointu-yhteistyötä. Taideyliopiston kanssa tehdyn sopimuksen kautta Järvenpäähän saadaan monipuolisia tapahtumia sekä koulutusta taideaineiden opettajille ja muille kulttuurikentän toimijoille. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun tuotannot vaihtelevat sisällöltään hieman vuosittain: ne ovat esimerkiksi päiväkoti- ja koululaiskonsertteja, orkesteri-, kamari- ja jazzkonsertteja, oopperaa, musiikkiteatteria tai erilaisia teatteri- ja tanssiesityksiä. Tapahtumat löytyvät Järvenpään tapahtumakalenterista.

Avustuksia ja tukea tapahtumajärjestämiseen

Järvenpäässä järjestettäviä vuotuisia taide- ja kulttuuritapahtumia sekä ammattitaiteilijoiden työskentelyä ja omaehtoista kulttuurin tekemistä tuetaan kulttuurin toiminta- ja kohdeavustusten kautta.

Oman tapahtumatuotannon lisäksi vastaamme tapahtumajärjestämisen yleisestä neuvonnasta ja tuesta yhdessä kaupunkikehityksen toimialan kanssa.

Lukuisat yhdistykset ja kulttuuritoimijat järjestävät tapahtumia

Järvenpäässä toimii useita aktiivisia kulttuuritilaisuuksia ja erilaisia tapahtumia järjestäviä yhdistyksiä, joiden tietoja löytyy muun muassa kaupungin ylläpitämästä Yhdistykset.jarvenpaa.fi -sivustosta. Musiikki-, teatteri- sekä tanssi ja sirkus -alasivuilta löytyy myös lisätietoa Järvenpään eri kulttuuritoimijoista.

Kävelykatu Jannen varrella aktiivista tapahtumatoimintaa on Järvenpään kaupunkikeskustan tapahtumista ja toiminnasta vastaavalla Sykettä ja Sinfoniaa -yhdistyksellä, joka edistää kaupunkikeskustan elinvoimaisuutta, yhteistyötä ja kaupan edellytyksiä.

Järvenpään tapahtumakalenterista löytyy niin järjestöjen, yhteisöjen, yritysten kuin kaupunkilaistenkin julkisia tapahtumia.

Kestävän tapahtumatuotannon hanke 2022–23

Järvenpään kaupunki sai ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelmasta hankerahoitusta vuosille 2022–2023 ekososiaalisen tapahtumatuotannon mallintamiseen. Kestävät tapahtumat -hankkeessa tavoitteena oli madaltaa kynnystä tuottaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestäviä tapahtumia.

Jaa juttu: