Kaikukortti

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti, joka on Kulttuuria kaikille -palvelun kehittämä valtakunnallinen toimintamalli.

Kaikukortti otettiin käyttöön Järvenpäässä vuonna 2022 ja sen koordinoinnista vastaa paikallisesti kulttuuri- ja tapahtumapalvelut. Vuoden 2023 aikana Kaikukortti laajeni alueelliseksi Keski-Uudenmaan Kaikukortti-toiminnaksi, jossa ovat mukana myös naapurikunnat Tuusula ja Nurmijärvi sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialue, Keusote.

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, konsertteihin, tanssiesityksiin tai teatteriin ja lisäksi kurssipaikkoja kansalaisopistoon. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään.

Kuka voi saada Kaikukortin Järvenpäässä?

Voit saada Kaikukortin, jos

  • olet Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan korttia jakavan sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen alan toimijan tai järjestön asiakas (katso Järvenpään paikat alla olevasta listauksesta).
  • olet lisäksi tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja
  • olet vähintään 16-vuotias.

Mistä voin saada Kaikukortin Järvenpäässä?

Kaikukorttia jakavat vuonna 2024 omille, järvenpääläisille asiakkailleen Järvenpäässä alla olevat sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijat. Klikkaamalla nimeä pääset yhteys- ja lisätietoihin.

Pyydä oma Kaikukorttisi sen sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijan henkilökunnalta, jossa olet asiakkaana. Sinun ei tarvitse todistaa tulojasi kortin saamiseksi.

Kaikukortti uusitaan kortin jakaneessa toimipisteessä. Ota yhteyttä kortinjakajaan, jolta olet saanut Kaikukortin. Jos asiakkuutesi on edelleen voimassa ja taloudellinen tilanteesi on tiukka, Kaikukortti voidaan uusia.

Tuusulan Kaikukortti-toiminnasta löytyy lisätietoja Tuusulan Kaikukortti-sivulta. Nurmijärven Kaikukortti-toiminnasta voi lukea lisää Nurmijärven Kaikukortti-sivulta.

Mihin Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voit hankkia lippuja Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kulttuurikohteisiin, kuten museoihin, teattereihin ja festivaaleille. Kaikukortin piirissä on suurin osa kohteiden kulttuuritarjonnasta. Kaikukortilla voit hankkia kurssipaikkoja myös kansalaisopistoon.

Järvenpäässä Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuuritoimijat:

Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet kertovat omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin ja esityksiin sekä mille kursseille Kaikukortti käy, mikäli niissä on rajoituksia. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Osa Järvenpäässä mukana olevasta Kaikukortti-tapahtumatarjonnasta on listattu yhdelle koontisivulle Järvenpään tapahtumakalenterissa. Huomioithan, että kyseessä ei ole välttämättä kuitenkaan aivan kaikkia tapahtumia sisältävä listaus.

Voit käyttää Kaikukorttia myös muilla Kaikukortti-alueilla ja niiden kulttuurikohteissa. Lisätietoja ja linkit eri alueiden Kaikukortti-kohteisiin.

Olethan tutustunut myös seuraaviin kaikille maksuttomiin ja avoimiin kulttuurikohteisiin Järvenpäässä:

Miten hankin pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?

Hanki lippu Kaikukortilla kulttuurikohteen omista lipunmyyntikanavista. Kun hankit lipun, varaudu näyttämään Kaikukorttisi ja kertomaan sen tunnus. Et voi hankkia lippuja verkkokaupasta Kaikukortilla. Kaikukortti-lippuja saattaa olla rajoitettu määrä.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Järvenpää-talon tapahtumiin erillistä palvelumaksua ei ole hankittaessa liput Järvenpää-talon omasta lippumyymälästä.

Jos haluat osallistua Järvenpään Opiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoita lisäksi Kaikukorttisi tunnus kansalaisopiston toimistoon.

Kaikukortti-pääsylippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti mukaasi, kun menet kulttuuritilaisuuteen tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin. Lisäksi henkilökunta voi pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi.

Lippuja myös lapsille

Jos sinulla on alle 18-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Lapset tai lapsenlapset voivat myös osallistua kanssasi osaan Järvenpään opiston kursseista.

Yhteisön Kaikukortti

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen!

Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä, vapaaehtoinen tai muu yhteisön edustaja voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen ja alle 16-vuotiaille asiakkailleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit mukana pienryhmäkäynneillä. Pienryhmä on esimerkiksi 2–5 henkilöä. Yhteisön Kaikukortilla ei voi osallistua opistojen kursseille.

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukortti-kulttuurikohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

Seuraksi kulttuuriluotsi

Kaipaatko kulttuurivierailulle seuraa tai tukea? Voit pyytää mukaasi vapaaehtoisen kaverin.

Kulttuuriluotsit ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka toimivat kulttuuriluotsattavien seurana ja saattajana paikallisissa kulttuuritapahtumissa. Luotsin kanssa voit käydä esimerkiksi taidenäyttelyissä, museoissa, teatterissa, kirjastossa, konserteissa tai vaikka elokuvissa. Luotsit pääsevät luotsatessaan Järvenpään Kaikukortti-kohteisiin maksutta sisään.

Järvenpäässä kulttuuriluotseja välittää Vapaaehtoisen avun välitys Setlementti Louhelassa. Lue lisää ja tarkista yhteystiedot Setlementti Louhelan sivuilta.

Kaikukortti valtakunnallisesti

Kaikukortti on käytössä usealla paikkakunnalla Suomessa. Voit käyttää Kaikukorttiasi millä tahansa Kaikukortti-alueella. Eri alueiden Kaikukortti-sivuille pääset osoitteessa: www.kaikukortti.fi/alueet.

Lisätietoa Kaikukortista valtakunnallisesti:
www.kaikukortti.fi
www.facebook.com/kaikukortti


Kaikukortti-logo

Jaa juttu: