Kirjaston ajankohtaiset

Eeva Kolu virtuaalisena kirjailijavieraana

Kuva: Mikko Rasila

Järvenpään kirjaston virtuaaliseksi kirjailijavieraaksi saapuu tiistaina 27.4. klo 18 Eeva Kolu.

Eeva Kolu on bloggaaja ja kirjailija, jonka esikoisteos Korkeintaan vähän väsynyt ilmestyi vuonna 2020. Kirja käsittelee millenniaalien elämää ja kysyy, miksi kolmikymppiset uupuvat. Kolu tunnetaan myös bloggaajana; hänen bloginsa ”Kaikki mitä rakastin” oli kymmenisen vuotta sitten Suomen suosituimpia. Nykyään Kolu pitää ”Uusi Muusa” -nimistä sivustoa. Vierailulla puhutaan bloggaamisesta, kirjoittamisesta ja Korkeintaan vähän väsynyt -kirjan sisällöistä. Yleisö voi mielellään esittää kirjailijalle kysymyksiä.

Toteutamme vierailun virtuaalitapahtumana, johon osallistutaan kotoa käsin. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen: ilmoita osallistumisestasi osoitteeseen tapahtumat.kirjasto@jarvenpaa.fi viimeistään maanantaina 26.4. Lähetämme osallistumislinkin sähköpostiisi ennen vierailua. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, nettiyhteyden sekä web-kameran ja mikrofonin. Suosittelemme käyttämään Chrome-selainta.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa. Tervetuloa!

Järvenpää 70 vuotta -runokilpailu

Järvenpään kaupunginkirjasto julistaa kaikille avoimen runokilpailun otsikolla 70 vee.

Kilpailuaika on 1.2. – 31.5.2021. Kilpailun tuomarina toimii Järvenpäässä kasvanut lavarunoilija, muusikko ja sanataideohjaaja Juho Kuusi.

Nykyään Helsingissä asuva Kuusi on kaksinkertainen poetry slamin suomenmestari ja vuoden 2020 Talent Suomi -kilpailun finalisti, joka on esittänyt runouttaan jo yli kymmenen vuotta niin pienillä kuin isoilla lavoilla sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen esikoisrunokirjansa ”Piukkaan paikkaan lupa lyyä” (Enostone kustannus) julkaistiin viime syksynä.

Nimimerkillä varustetut kilpailurunot lähetetään osoitteeseen

Järvenpään kaupunginkirjasto / Järvenpää 70 -runokilpailu
Kirjastokatu 8
04400 JÄRVENPÄÄ

Lähetäthän siis runosi kirjekuoressa, yhdelle puolelle A4-arkkia luettavalla kirjasinkoolla ja fontilla tulostettuina. Laita samaan kirjekuoreen myös erillinen, suljettu kirjekuori, jonka sisällä ovat nimesi ja yhteystietosi, ja jonka päällä lukee nimimerkkisi.

Lisätietoja: Saara Leppäsalko, puh. 040 315 3625, saara.leppasalko@jarvenpaa.fi

Kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta. Kilpailun voittaja julkistetaan 14.8. Järvenpään kaupungin kansanjuhlassa.
Palkinto: 1. sija 250 €.

Kilpailurunoista julkaistaan antologia.

Kuva: Anna Nuutinen

Kirjaston lukupiiri kokoontuu kevätkaudella 2021 etänä

Järvenpään kirjaston lukupiiri kokoontuu kevätkaudella 2021 etänä Teamsissa ja Facebookissa. Lähdetään yhdessä nykykirjalliselle kiertomatkalle maailman ympäri!

Kokoonnumme Teamsissa seuraavina ajankohtina matkaseuranamme seuraavat kirjat:

18.2. klo 18 Piia Leino: Yliaika

25.3. klo 18 Kyung-sook Shin: Pidä huolta äidistä

22.4. klo 18 Ottessa Moshfegh: Vuosi horroksessa

20.5. klo 18 Kayo Mpoyi: Virtaavan veden sukua

Mukaan Teams-kokoukseen pääset ilmoittautumalla etukäteen osoitteeseen tapahtumat.kirjasto@jarvenpaa.fi.

Tervetuloa myös lukupiirin omaan Facebook-ryhmään:

https://www.facebook.com/groups/1100032077077646

Voit osallistua Teamsissa, Facebookissa tai molemmissa.

Lukukokemuksen jakaminen toisten kanssa voi tuoda lukemiseen yllättävää syvyyttä ja uusia näkökulmia. Tule siis rohkeasti mukaan jakamaan ajatuksiasi, kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Järvenpään kirjaston peruspalvelut toimivat

Pandemiatilanteen vuoksi Järvenpään kirjasto palvelee rajoitetusti
28.11.2020 – 31.3.2021. Asiakkaiden käytössä on rajattu omatoimialue,
muut kirjastotilat on suljettu. Aineiston palauttaminen ja varausten nouto on mahdollista. Asiakaspalvelu tapahtuu puhelimitse tai sähköpostitse. Puhelinpalvelu (09) 2719 2536 päivystää
ma – la klo 9 lähtien sulkemisaikaan asti.
Kirjaston sähköpostiosoite on kirjasto@jarvenpaa.fi.
Verkkokirjasto on käytössä normaaliin tapaan.

Kirjaston ovet ovat avoinna ma-to klo 9-20, pe klo 9-18 ja la klo 9-15. Aamuisin klo 6-9 pääsee sisään kirjautumalla. Omatoimikirjasto ei ole käytössä iltaisin sulkemisajan jälkeen. Sunnuntaisin kirjasto on kokonaan suljettu. Mahdollisimman laajoilla aukioloajoilla pyritään porrastamaan rajoitettujen tilojen ja palveluiden käyttöä.

Laina-aikoihin ei tule muutosta, ei myöskään maksuihin. Kaikkiin Kirkes-kirjastoihin voi palauttaa aineistoa ja kuljetukset Kirkes-kirjastojen välillä toimivat normaalisti. Lainaukseen ja palautukseen käytetään aulassa olevia automaatteja. Kirjoja voi viime kevään tapaan varata ja noutaa saatuaan noutoilmoituksen. Aineisto varataan siis aina etukäteen ja lainataan/palautetaan automaateilla. Myös omatoimikokoelmasta voi lainata. Verkkokirjasto kirkes.finna.fi toimii normaalisti. Lainoja voi uusia verkkokirjaston kautta tai soittamalla kirjaston puhelinpalveluun, jossa autamme tarvittaessa myös varausten tekemisessä. Kirjaston e-aineistot (musiikkia, kirjoja, äänikirjoja, elokuvia ja lehtiä) löytyvät verkkokirjastosta. Asiakasmaksuja voi maksaa vain verkkokirjastossa.

Kirjastokäynneillä pitää asioida pikaisesti, siksi käytettävissä ei ole lukupaikkoja, sanomalehtiä eikä uusimpia aikakauslehtiä. Kierrätyshylly on käytössä. Omatoimitilassa on tietokone ja tulostin lähinnä viranomaisasioiden pikaista hoitamista varten.
Asiakkaat tuovat omat tulostuspaperit tullessaan.

Kirjastossa on yleisen turvallisuuden vuoksi edelleen voimassa hyvin vahva maskisuositus. Kirjastoon voi tulla vain oireettomana.
Hyvästä käsihygieniasta ja turvaetäisyyksistä on huolehdittava.

Kaikki kirjaston tapahtumat, yleisötilaisuudet, opastukset ja näyttelyt on toistaiseksi peruutettu, virtuaalitapahtumia suunnitellaan. Varattavat tilat, kuten tutkijanhuoneet ja monitoimisali, eivät ole käytössä.

Jaa juttu: