Kirjaston tapahtumat

Verne-vertaisneuvojat Järvenpään kirjastossa

Verne-vertaisneuvojat ovat tavattavissa Järvenpään kirjaston pienessä neuvotteluhuoneessa seuraavasti:
ma 27.9. klo 13-15
ma 25.10. klo 13-15
ma 29.11. klo 13-15

Apua esim. virasto- ja nettipalveluiden käytössä, lomakkeiden täyttämisessä, asunnon vuokraamisessa ja siihen liittyvissä tukiasioissa, työllisyyspalveluiden käyttämisessä ja huoli-ilmoituksiin liittyvissä asioissa.

Neuvonnan järjestävät Setlementti Louhela ja Järvenpään kirjasto.

Hannu Pelttari: Diktaattori katsomossa

Hannu Pelttarin kuva Uzi Varon / Kirjapaja

Hannu Pelttari kertoo kirjastaan Diktaattori katsomossa – Tositarinoita urheilusta vallan varjossa Järvenpään kirjastossa tiistaina 26.10. klo 18. Pelttaria haastattelee Pekka Patjas

Hannu Pelttari on tietokirjailija, joka on erikoistunut erityisesti urheilumaailman henkilöhistorioihin. Diktaattori katsomossa vie lukijansa ilmiöihin urheilumaailman taustalla, tilanteisiin ja tapahtumiin, joissa tärkeintä ei ole voitto vaan vaikuttaminen. Pelttarin teos pohtii urheilua vallan varjossa aina Berliinin olympialaisista Muhammad Aliin ja nykyurheilijoihin ja -kisoihin saakka.

Pelttari esiintyy kirjaston Tyyni Tuulio -salissa. Lisäksi vierailu striimataan kirjaston Youtube-kanavalle, joten voit katsoa esitystä vaikka kotisohvalta käsin! Kirjaston Youtube-tilin löydät osoitteesta Järvenpään kirjasto – YouTube.

Järvenpään Teatterin Päiväläiset: Sattumia-lukuhetket

Järvenpään teatterin toiminta painottuu suurimmalta osin iltaan ja viikonloppuihin, mutta mukana on myös ihmisiä, joilla on aikaa ja paloa tehdä teatteria päiväsaikaan.

​Päiväläiset toteuttavat syksyn 2021 aikana yhteistyössä Järvenpään kirjaston kanssa Sattumia-lukuhetkiä. Kirjasto esittelee kunkin kirjailijan ja päiväläiset lukevat otteita teksteistä kirjaston aikuistenosaston keskellä. Tervetuloa kuuntelemaan!

to 16.9. klo 14 Daniil Harms: Sattumia
to 30.9. klo 14 Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla
to 21.10. klo 14 Aisopoksen tarinoita
to 28.10. klo 14 Yrjö Kokon luontokuvauksia
to 11.11. klo 14 Tove Jansson: Muumilaakson marraskuu
to 25.11. klo 14 Miika Nousiainen: Juurihoito
to 9.12. klo 14 Heinrich Böll: Ois joulu ainainen

Tule paikalle vain täysin terveenä, muista maski, käsihygienia ja turvavälit!

Tapahtuma on maksuton.

Digiopastusta kirjastossa torstaisin 28.10. alkaen

Järvenpään Opiston palveluneuvoja tarjoaa maksutonta digiopastusta Järvenpään kaupunginkirjastossa torstaisin klo 14-18 28.10. alkaen. Opastus toteutetaan lähiopastuksena kirjaston pienessä neuvottelutilassa. Opastukseen ei tarvitse varata aikaa etukäteen.

Opastuksessa on mahdollista saada apua laitteiden, sovellusten ja digitaalisten palveluiden käytössä. Tule opastukseen vain terveenä ja noudata voimassa olevia hygieniasuosituksia kuten turvavälejä ja kasvomaskin käyttöä.

Opastus toteutetaan yhteistyössä Järvenpään Opiston kanssa.

Muutokset mahdollisia, seuraa tiedotustamme. Tervetuloa!

Piristystä perjantaihin -konsertit Järvenpään kirjastossa

Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston opiskelijat esiintyvät kirjastolla syksyn aikana järjestettävissä Piristystä perjantaihin -konserteissa.

24.9. klo 17
29.10. klo 17
26.11. klo 17

Konsertit järjestetään kirjaston keskusaukiolla. Vapaa pääsy, tervetuloa mukaan!

Tule paikalle vain täysin terveenä, muista maski, käsihygienia ja turvavälit!

Kirjailijavieraana Atte Varsta

Atte Varsta kertoo kirjastaan Elvis & minä – suomalaisten tarinoita kuninkaasta (Aviador, 2021) maanantaina 1.11.2021 klo 18 kirjaston Tyyni Tuulio -salissa. Haastattelijana Vesa Tompuri.

Onko ketään, joka olisi vaikuttanut musiikillaan ja elämällään yhtä moniin kuin Elvis Aaron Presley? Kun Elvis nousi 1950-luvun lopulla maailmanmaineeseen, monille sen ajan nuorille hän oli musiikillinen esikuva. Sittemmin hänestä tuli legenda, joka tunnettiin koko maailmassa pelkän etunimen perusteella ja jonka sädekehä vain kasvoi tähden kuoleman jälkeen. Kirjassa ”Elvis & minä – suomalaisten tarinoita Kuninkaasta” tunnetut suomalaiset Dannysta Pate MustajärveenFrederikistä PalefaceenMikko Alatalosta Antti RinteeseenErja Lyytisestä Aira Samuliniin ja yli 100 muuta henkilöä yhteiskunnan eri osa-alueilta kertovat omat Elvis-tarinansa. Äänensä saavat kuuluviin myös maan hiljaiset, jotka sukupolvi sukupolvelta ovat kuunnelleet ja katselleet legendan esityksiä, ehkä laulaneet mukanakin.

Atte Varsta (s. 1969) on ollut Elvis-fani seitsenvuotiaasta. Myöhemmin hän kiinnostui Elviksen ansiosta markkinoinnin opiskelusta sekä brändin rakentamisesta ja matkusti Elviksen jalanjäljissä ympäri Yhdysvaltoja. Itse Kuningas oli tuolloin jo kuollut. Elävän Elviksen ehti nähdä vain harva suomalainen. Sitäkin useampi olisi halunnut kohdata hänet.

Tilaisuuteen vapaa pääsy, tervetuloa!

Loruhetket 0-2-vuotiaille

Tule loruttelemaan ja tutkimaan kuvakirjoja lapsesi kanssa!

Vauvoille ja taaperoille suunnatut loruhetket 20.10. alkaen parillisten viikkojen keskiviikkoina (20.10., 3.11.,17.11.,1.12. ja 15.12.) klo 10.30 Satuhuone Onnelissa. Loruhetkissä tutustutaan vauva- ja taaperokirjoihin, lorutellaan ja vietetään rennosti yhteistä aikaa kirjojen ympäröimänä.

Ennakkoilmoittautumiset kirjasto.lapset[at]jarvenpaa.fi.

Lakineuvontaa Järvenpään kirjastossa

Kaipaatko maksutonta lakineuvontaa ja apua oikeudellisiin ongelmiin? Kirjaston pienessä neuvotteluhuoneessa on saatavilla lakineuvontaa paikan päällä sekä puhelimitse seuraavina ajankohtina:

ke 8.9.2021 klo 17–19
ke 6.10.2021 klo 17–19
ke 3.11.2021 klo 17–19
ke 8.12.2021 klo 17–19

Neuvonta-aika kirjastossa (Kirjastokatu 8, Järvenpää) 15 minuuttia jonotusperiaatteella.

Toinen neuvoja päivystää samaan aikaan puhelimessa: 050 463 1431.

Neuvonnan järjestävät lakiasiaintoimisto Laine & Nikka-Laitinen Oy sekä Järvenpään kaupunginkirjasto.

Open mic!

Syyskauden toinen Open mic! 3.11.Tule lukemaan runojasi ääneen kirjaston Stagelle keskiviikkona 3.11. klo 18.00. Illan juontaa Tarja Okkonen.

Järvenpään kirjaston Päiväkino kerran kuussa torstaisin 

Tervetuloa katsomaan elokuvaa kirjastoon! Samalla voidaan keskustella elokuvien herättämistä ajatuksista, jutella aiheesta tai vaikka aiheen vierestä, kohdata toisiamme. Teemana on maailmanympärimatka – näemme elokuvia Libanonista, Isosta-Britanniasta, Japanista ja Turkista. Esitettävistä elokuvista saat lisätietoa kirjastosta. Elokuvat esitetään kirjaston Tyyni Tuulio -salissa.

Päiväkinon ajankohdat: 

to 9.9. klo 14.00 Kapernaum – Kaaoksen lapset (2018)
to 7.10. klo 14.00 David Copperfieldin elämä ja teot (2019)
to 4.11. klo 14.00 Isänsä poika (2013)
to 2.12. klo 14.00 Mustang (2015)

Lisäksi yksi ylimääräinen näytös Ikäkuussa ke 6.10. klo 14, elokuvana Laulavat sadepisarat (1952).

Mukaan mahtuu koronarajoituksista johtuen 15 henkilöä. Sisäänpääsy lipulla, jonka saat ovelta tapahtuman alkaessa. Kirjastossa on maskisuositus. 

Tapahtuma on maksuton.

Lautapeli-ilta

Tule pelaamaan lautapelejä kirjastoon Peliviikolla!

Peliviikolla 8.-14.11.2021 järjestetään lukuisia tapahtumia eri puolilla Suomea ja verkossa, joissa pelataan esimerkiksi lautapelejä, roolipelejä, konsolipelejä ja tietokonepelejä, sekä tutustutaan pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen muodossa.

Järvenpään kirjaston lautapeli-ilta järjestetään ma 8.11. klo 18-20 kirjaston Tyyni Tuulio -salissa. Tapahtuma suunnattu aikuisille ja nuorille.

Kirjaston työntekijöitä on mukana tapahtumassa pelaamassa. Työntekijät opastavat pelien säännöt, joten voit vain istahtaa pelipöytään ja ryhtyä pelaamaan. Kirjaston lainattavasta lautapelikokoelmasta voi hakea myös pelattavaa tai voit ottaa oman pelin mukaan.

Tule paikalle vain täysin terveenä, muista maski, käsihygienia. Tervetuloa pelaamaan!

Novellikoukut syksyllä 2021

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja, samalla voit tehdä käsitöitäsi tai vain istua ja kuunnella.

ke 17.11.
ke 15.12.
klo 18 – 19.15
Marraskuun novellien aiheena kauhutarinat.

Novellikoukut järjestetään sekä kirjaston keskellä livenä, että etänä Teamsin välityksellä. Muista ilmoittautua sähköpostiin tapahtumat.kirjasto@jarvenpaa.fi jos haluat osallistua kotisohvaltasi käsin etänä.

Digineuvontaa kirjastossa tiistaisin klo 10-12

Ammattiopisto Spesian opiskelijat tarjoavat maksutonta digineuvontaa Järvenpään kaupunginkirjastossa. Neuvontaa on saatavilla 28.9. alkaen tiistaisin klo 10-12. Neuvonta järjestetään lähiopastuksena kirjaston oranssissa ja vihreässä neuvotteluhuoneessa. Neuvontaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Neuvonnassa saat opastusta älypuhelimien, tablettien ja tietokoneiden sekä sähköisten palveluiden käytössä. Opastajina toimivat ammattiopisto Spesian tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat.

Tule neuvontaan vain terveenä, huolehdi turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä käytä kasvomaskia.

Opastusta ei järjestetä viikolla 42. Muutokset mahdollisia, seuraa tiedotustamme.

Satutunnit ja lukukoiratapahtumat jatkuvat

Pandemiarajoitusten takia tauolla olleet suositut lastentapahtumat – satutunnit sekä lukukoiratapahtumat – ovat palanneet kirjaston ohjelmistoon.

Kirjaston Satuhuone Onnelissa satuillaan parittomien viikkojen torstaiaamuisin klo 10.30., sekä noin kerran kuukaudessa lauantaisin klo 10.30. Katso tarkemmat ajat täältä. Koronatilanteesta johtuen joudumme rajoittamaan satutuntien osallistujamääriä, joten ennakkoilmoittautuminen satutunneille vaaditaan. Ilmoittautua voi osoitteeseen kirjasto.lapset@jarvenpaa.fi

Lukukoira Kapu ilahduttaa lukemaan opettelevia neljänä lauantaina syksyllä 2021. Katso tarkemmat tiedot lukukoiratapahtumista täältä. Myös lukukoiratapahtumien ilmoittautumiset otetaan vastaan osoitteeseen kirjasto.lapset@jarvenpaa.fi

Enter ry:n digiopastukset käynnistyvät syyskuussa

Enter ry järjestää yhteistyössä Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n kanssa jälleen maksutonta digiopastusta senioreille Järvenpään kaupunginkirjastossa. Opastukset toteutetaan lähiopastuksina kirjaston Tyyni Tuulio -salissa kello 10–12 perjantaisin 3.9., 17.9., 1.10., 15.10., 29.10., 12.11., 26.11. ja 10.12.

Opastuksessa on mahdollista saada henkilökohtaista opastusta älypuhelimien, tablettien, tietokoneiden sekä sähköisten palveluiden käytössä. Opastajina toimivat vapaaehtoiset vertaisopastajat.

Koronatilanteen vuoksi opastukseen tulee tehdä ajanvaraus etukäteen. Ajan voi varata kirjastosta joko puhelimitse (09) 2719 2536, sähköpostitse kirjasto@jarvenpaa.fi tai asiakaspalvelupisteeltä.

Opastuksissa noudatetaan huolellista hygieniaa ja opastuksessa tulee käyttää kasvosuojainta.

Muutokset opastuksissa mahdollisia, seuraa tiedotustamme.

Järvenpään kirjaston lukupiirissä luetaan eurooppalaisia romaaneja

Järvenpään kirjaston lukupiiri kokoontuu kerran kuussa torstaisin klo 18-19.30 Tyyni Tuulio -salissa.

Syksyn teemana ovat eurooppalaiset romaanit. Luettavat kirjat ovat Robert Seethalerin Kokonainen elämä (23.9.), Olga Tokarczukin Aja aurasi vainajain luitten yli (21.10.), Elena Ferranten Tyttären varjo (18.11.) sekä Kazuo Ishiguron Pitkän päivän ilta (16.12.). Kirjojen siivin pääsemme matkustamaan eri puolille Eurooppaa ja pohdiskelemaan lukukokemuksia yhdessä. Lukukokemuksen jakaminen toisten kanssa voi tuoda lukemiseen yllättävää syvyyttä ja uusia näkökulmia. Tule siis rohkeasti mukaan jakamaan ajatuksiasi, kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Ei ennakkoilmoittautumista. Lisätietoja saa osoitteesta tapahtumat.kirjasto@jarvenpaa.fi. Tervetuloa mukaan!

Kirjaston kokoelmatilat auki

Kirjastosali ja asiakaspalvelu ovat auki, mutta suosittelemme yhä ottamaan vallitsevan koronatilanteen huomioon kirjastoa käyttäessä.

Kirjaston ajankohtaiset aukioloajat löytyvät kirkes.finna.fi.

Lainaaminen ja palautus sekä varausten nouto jatkuvat normaalisti. Aineistojen varaus ja nouto varaushyllystä on edelleen suositeltavin lainaustapa. Asiakaspalvelu tapahtuu pääosin palvelutiskillä, lähineuvonnassa asiakkaalta edellytetään maskin käyttöä. Otamme vastaan asiakasmaksuja. Palvelutiskit aukeavat ma-la klo 11.

Asiakaspalvelua saa yhä myös puhelimitse tai sähköpostitse. Puhelinpalvelu (09) 2719 2536 päivystää ma – la klo 11 lähtien sulkemisaikaan asti. Kirjaston sähköpostiosoite on kirjasto@jarvenpaa.fi. Verkkokirjasto on käytössä normaaliin tapaan.

Sanomalehdet ja uusimmat aikakauslehdet ovat luettavissa lehtilukusalissa. Tietokoneet ja tulostin ovat asiakkaiden käytettävissä, myös kopiointi ja skannaus on mahdollista. Kirjastosali on asiakkaille avoin aukioloaikojen puitteissa, ja myös lukusali ja varattavat tilat ovat jälleen käytössä. Kysy lisää kirjastolta!

Kirjastossa on yleisen turvallisuuden vuoksi edelleen voimassa vahva maskisuositus. Kirjastoon voi tulla vain oireettomana. Hyvästä käsihygieniasta ja turvaetäisyyksistä on huolehdittava.

Jaa juttu: