Kirjaston ajankohtaiset

Helatorstain aukiolot

Kirjaston on auki helatorstain aattona keskiviikkona 12.5. klo 15 asti (omatoimi klo 6-11, asiakaspalvelu klo 11-15) ja kiinni koko helatorstain 13.5.

Asiakaspalvelu tapahtuu puhelimitse tai sähköpostitse.
Puhelinpalvelu (09) 2719 2536
Kirjaston sähköpostiosoite on kirjasto@jarvenpaa.fi
Verkkokirjasto on käytössä normaaliin tapaan.

Lakimiespäivystys puhelimitse

Seuraava lakimiespäivystys puhelimitse ke 2.6.2021 klo 17-19.
Maksutonta lakineuvontaa ja apua oikeudellisiin ongelmiin. Päivystäjien yhteystiedot:

OTM Fida Hairetdin puh 040 721 9577
OTM Laura Nikka-Laitinen puh 050 463 1431

Lakiasiaintoimisto Laine & Nikka-Laitinen Oy.

Kirjaston kokoelmatilat auki rajoitetuin palveluin

Kirjaston käyttörajoituksia puretaan osittain maanantaista 3.5. alkaen eli kirjastosali ja asiakaspalvelu avautuvat, mutta rajoituksia kirjaston käyttöön on yhä.

Kirjaston ovet ovat avoinna ma-to klo 9-20, pe klo 9-18 ja la klo 9-15. Aamuisin klo 6-9 pääsee sisään kirjautumalla. Omatoimikirjasto ei ole käytössä iltaisin sulkemisajan jälkeen. Sunnuntaisin kirjasto on kokonaan suljettu. Mahdollisimman laajoilla aukioloajoilla pyritään porrastamaan rajoitettujen tilojen ja palveluiden käyttöä. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kirkes.finna.fi.

Lainaaminen ja palautus sekä varausten nouto jatkuvat normaalisti. Aineistojen varaus ja nouto varaushyllystä on edelleen suositeltavin lainaustapa. Asiakaspalvelu tapahtuu pääosin palvelutiskillä, lähineuvonnassa asiakkaalta edellytetään maskin käyttöä. Otamme vastaan asiakasmaksuja. Palvelutiskit aukeavat ma-la klo 11.

Asiakaspalvelua saa yhä myös puhelimitse tai sähköpostitse. Puhelinpalvelu (09) 2719 2536 päivystää ma – la klo 11 lähtien sulkemisaikaan asti. Kirjaston sähköpostiosoite on kirjasto@jarvenpaa.fi. Verkkokirjasto on käytössä normaaliin tapaan.

Sanomalehdet ovat luettavissa lehtilukusalissa, ja uusimmat aikakauslehdet ovat lainattavissa. Tietokoneet ja tulostin ovat asiakkaiden käytettävissä, mutta kopiointi ei ole vielä mahdollista. Kirjastosali on asiakkaille avoin aukioloaikojen puitteissa, mutta opintosali ja varattavat tilat, kuten tutkijanhuoneet ja monitoimisali, eivät ole käytössä.

Enimmäishenkilömäärä tiloissamme on rajattu ja toivomme pikaista asiointia. Kirjastossa on yleisen turvallisuuden vuoksi edelleen voimassa vahva maskisuositus. Kirjastoon voi tulla vain oireettomana. Hyvästä käsihygieniasta ja turvaetäisyyksistä on huolehdittava.

Kaikki kirjaston ryhmäkäynnit, opastukset ja näyttelyt on peruttu. Tapahtumat järjestetään toistaiseksi verkossa etätapahtumina.

Järvenpää 70 vuotta -runokilpailu

Järvenpään kaupunginkirjasto julistaa kaikille avoimen runokilpailun otsikolla 70 vee.

Kilpailuaika on 1.2. – 31.5.2021. Kilpailun tuomarina toimii Järvenpäässä kasvanut lavarunoilija, muusikko ja sanataideohjaaja Juho Kuusi.

Nykyään Helsingissä asuva Kuusi on kaksinkertainen poetry slamin suomenmestari ja vuoden 2020 Talent Suomi -kilpailun finalisti, joka on esittänyt runouttaan jo yli kymmenen vuotta niin pienillä kuin isoilla lavoilla sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen esikoisrunokirjansa ”Piukkaan paikkaan lupa lyyä” (Enostone kustannus) julkaistiin viime syksynä.

Nimimerkillä varustetut kilpailurunot lähetetään osoitteeseen

Järvenpään kaupunginkirjasto / Järvenpää 70 -runokilpailu
Kirjastokatu 8
04400 JÄRVENPÄÄ

Lähetäthän siis runosi kirjekuoressa, yhdelle puolelle A4-arkkia luettavalla kirjasinkoolla ja fontilla tulostettuina. Laita samaan kirjekuoreen myös erillinen, suljettu kirjekuori, jonka sisällä ovat nimesi ja yhteystietosi, ja jonka päällä lukee nimimerkkisi.

Lisätietoja: Saara Leppäsalko, puh. 040 315 3625, saara.leppasalko@jarvenpaa.fi

Kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta. Kilpailun voittaja julkistetaan 14.8. Järvenpään kaupungin kansanjuhlassa.
Palkinto: 1. sija 250 €.

Kilpailurunoista julkaistaan antologia.

Kuva: Anna Nuutinen

Kirjaston lukupiiri kokoontuu kevätkaudella 2021 etänä

Järvenpään kirjaston lukupiiri kokoontuu kevätkaudella 2021 etänä Teamsissa ja Facebookissa. Lähdetään yhdessä nykykirjalliselle kiertomatkalle maailman ympäri!

Kokoonnumme Teamsissa seuraavina ajankohtina matkaseuranamme seuraavat kirjat:

18.2. klo 18 Piia Leino: Yliaika

25.3. klo 18 Kyung-sook Shin: Pidä huolta äidistä

22.4. klo 18 Ottessa Moshfegh: Vuosi horroksessa

20.5. klo 18 Kayo Mpoyi: Virtaavan veden sukua

Mukaan Teams-kokoukseen pääset ilmoittautumalla etukäteen osoitteeseen tapahtumat.kirjasto@jarvenpaa.fi.

Tervetuloa myös lukupiirin omaan Facebook-ryhmään:

https://www.facebook.com/groups/1100032077077646

Voit osallistua Teamsissa, Facebookissa tai molemmissa.

Lukukokemuksen jakaminen toisten kanssa voi tuoda lukemiseen yllättävää syvyyttä ja uusia näkökulmia. Tule siis rohkeasti mukaan jakamaan ajatuksiasi, kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Jaa juttu: