Tapahtumat ja ajankohtaiset

Kirjaston ajankohtaiset

Järvenpään kirjaston kesäaukioloajat 5.6.13.8.

Järvenpään kirjasto on 5.6. alkaen avoinna seuraavasti:

Ma-to klo 918 (asiakaspalvelu avoinna klo 1218).

Pe klo 915 (asiakaspalvelu avoinna klo 1215).

Omatoimikirjasto on käytössä joka päivä klo 622.

Kirjastosali ja asiakaspalvelu eivät ole avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin.

Lasten ja nuorten asiakaspalvelu on 1.–30.6. auki vain klo 15–18.

Järvenpään kirjaston lasten ja nuorten osastolla tehdään lattiaremonttia 1.-30.6.

Lasten ja nuorten osastoa ja lattioita remontoidaan kahdessa vaiheessa kesäkuussa ja syyskuussa. Remontin ensimmäinen vaihe tehdään 1.-30.6. Tänä aikana lasten ja nuorten osasto laajenee aikuisten tietokirjojen takanurkkaan ja osa osaston lattioista vaihdetaan uusiin. Lattiaremontin tavoitteena on korvata nastakengille altis parkettilattia kestävämmillä vaihtoehdoilla.

Kesäkuun remontin aikana Stoori, lasten kaunokirjakokoelma ja aikuisten tietokirjojen takanurkka ovat pois käytöstä. Muu lastenosasto on normaalisti auki. Saatavilla on myös pieni kokoelma lasten ja nuorten kaunokirjallisuutta. Lasten ja nuorten asiakaspalvelu on 1.-30.6. auki vain klo 15-18, mutta aikuisten asiakaspalvelu palvelee kaikkia asiakkaita kesäaukiolojen mukaisesti.

Remontin toinen vaihe tapahtuu 28.8.-11.9. Toisessa vaiheessa remontoidaan loput Järvenpään kirjaston lastenosaston lattioista.

Lisätietoa: jarvenpaa.fi/a/lanun_lattiaremontti

Kirkes-kirjastojen lasten kesälukuhaaste

Kesän herkullisin, hassuin ja jännittävin, lapsille suunnattu lukuhaaste on saapunut Järvenpään, Keravan, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastoihin! Kirjaston Lukugaattori on päättänyt reissata kesällä PALJON. Mutta minne ja kenen kanssa? Mitä hän syö matkallaan? Sen päätät sinä. Lue ainakin viisi kirjaa, kirjoita kirjojen perusteella postikortti ja tuo se kirjastoon. Tutustu myös Lukugaattorin kesän kirjavinkkeihin.

Postikortteja eli osallistumislomakkeita saat mistä tahansa Kirkes-kirjastosta. Lomakkeen voit myös palauttaa mihin tahansa Kirkes-kirjastoon. Osallistumisaikaa on 31.8. asti. Kysy lisää omasta kirjastostasi!

Musiikkihuone Tahtila on avattu!

Musiikkihuone Tahtila on nyt avoinna asiakkaille!

Äänieristetystä musiikkihuoneesta löytyy erilaisia soittimia:

• Digipiano (Yamaha Clavinova CLP-625)
• Sähkörummut (Yamaha DTX452K)
• Sähkökitara (Vintage Icon V6MRSSB Distressed Sunburst)
• Akustinen kitara (Ortega klassinen kitara RSTC5M)
• Cajon (laatikkorumpu) (Sonor)
• Sopraanokellopeli (Sonor)

Lisäksi huoneessa on myös asiakastietokone, digitointilaite (LP-levyjen ja C-kasettien digitointi CD-levylle) sekä erilaisia soittamisen apuvälineitä kuten nuotti- ja tablettiteline. Huoneen voi varata musiikin kuuntelua tai soitto- ja lauluharrastusta varten.

Musiikkihuoneen voit varata kirjaston asiakaspalvelussa käymällä, soittamalla kirjaston asiakaspalvelunumeroon (09) 2719 2536 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjasto@jarvenpaa.fi. Huone on varattavissa asiakkaille kirjaston kokoelmatilojen ollessa auki. Varausten maksimiaika on 4 tuntia per päivä ja asiakkaalla voi olla kerrallaan kaksi voimassa olevaa varausta. Huoneessa voi olla kerrallaan 1–5 henkilöä.

Mikäli haluat soittaa huoneessa olevia sähkörumpuja tai sähkökitaraa, asiakaspalvelusta voi lainata näitä soittimia varten tarvikesetin, josta löytyy mm. kuulokkeet, kuulokevahvistin, rumpukapulat ja soittimien käyttöohjeet.

Tarkoituksena on, että Musiikkihuone Tahtilan soitinvalikoima laajenee jatkossa asiakastoiveiden mukaan. Kaikenlaiset palautteet sekä hankintaehdotukset ovat tervetulleita! Niitä voi jättää paikan päällä kirjastossa tai lähettää osoitteeseen kirjasto.musiikki@jarvenpaa.fi

Tervetuloa viettämään aikaa musiikin parissa Musiikkihuone Tahtilassa!

Kirkes-kirjastot kiinni 2.-11.9.

Kirkes-kirjastojen tietojärjestelmä vaihtuu syyskuussa. Järjestelmävaihdon takia Kirkes-kirjastot ovat kiinni 2.–11.9.2023. Keravasta, Mäntsälästä ja Tuusulasta poiketen Järvenpään kirjasto sulkeutuu jo 28.8. lastenosaston lattiaremontin vuoksi.

Sulkuaikana ei voi lainata, palauttaa, uusia lainoja eikä tehdä varauksia. Lainat eivät eräänny eivätkä varaukset vanhene sulkuaikana. Kirjastojen ollessa kiinni niissä ei myöskään järjestetä tapahtumia eikä oteta vastaan ryhmäkäyntejä.

Asiakkaan näkökulmasta järjestelmävaihdoksen vaikutukset ovat pieniä, eikä esimerkiksi verkkokirjaston ja automaattien käyttäminen olennaisesti muutu. Uusi kirjastojärjestelmä parantaa asiakkaan tietoturvaa. Uuteen järjestelmään siirtymisen jälkeen lainaaminen onnistuu tietoturvasyistä vain kirjastokortilla. Jos Kirkes-kirjastokortti on kateissa, uuden kortin saa vuoden loppuun saakka maksutta missä tahansa Kirkes-kirjastossa.

Kirjastokorttia voi käyttää myös sähköisesti verkkokirjaston kautta. Kortin viivakoodin saa esiin kirjautumalla Kirkes-verkkokirjaston omiin tietoihin. KirjastoON-sovellus poistuu käytöstä järjestelmän vaihtuessa.

Syyskuun lattiaremontista Järvenpään kirjastossa tulee lisätietoa elokuussa.

Kirjaston tapahtumat

Lauta- ja korttipelikerho kirjastolla

Kesänuorten ohjaama kaikille avoin lauta- ja korttipelikerho kirjaston aikuistenosastolla keskiviikkoisin 7.6., 14.6. ja 21.6. klo 10 – 12. Tervetuloa!

Yhteistyössä Järvenpään kaupungin yhteisöpalvelut (toimintakeskus@jarvenpaa.fi) ja Järvenpään kirjasto.

Pöytäroolipelejä alakoululaisille kirjastolla

Arvoisa velho/noita,
meillä on ilo ilmoittaa, että Sinut on hyväksytty opiskelijaksi taikakouluumme. Ohessa on luettelo kaikista tarvittavista kirjoista ja varusteista. Vanhemmille huomautetaan, että ensiluokkalaiset eivät saa tuoda omaa pöllöä tai luudanvartta.

Alonian taikakoulu avaa jälleen ovensa! Tervetuloa tutustumaan pöytäroolipelaamiseen, jossa eläydymme mielikuvituksen ja noppien avulla taikakoulun arkeen Kids on brooms -pöytäroolipelin avulla. Aiempaa pelikokemusta (tai omia noppia) ei tarvita. Tapahtuma on 10-12-vuotiaille.

Pöytäroolipelit ovat pelejä, joissa pelaajat yhdessä kertovat tarinaa ja eläytyvät osaksi pelin maailmaa. Pelaajilla on omat hahmonsa, joita he saavat mielensä mukaan ohjailla. Pelaajat kertovat sanallisesti, mitä heidän hahmonsa tekee ja sanoo. Pelissä on mukana myös pelinjohtaja (kirjastolainen), joka asettaa pelille tietyt säännöt ja ympäristön, jossa pelaajien hahmot elävät. Kids on brooms -pöytäroolipelissä pelaajat heittävät noppaa siitä, onnistuvatko esimerkiksi hahmojen yrittämät loitsut tai muut taitoa vaativat teot. Noppatuurista ei ikinä tiedä ja voi olla, ettei hahmo saakaan avattua lukittua ovea tai vakuutettua opettajaa siitä, ettei hän antanutkaan kotiläksyjä…

Taikuuden oppitunnit pidetään ti 20. tai ke 21.6. klo 14-15.30, kirjaston oranssissa neuvotteluhuoneessa. Pelikerrat ovat samansisältöisiä.

Peliin on ennakkoilmoittautuminen (kirjasto.lapset@jarvenpaa.fi). Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä osallistujan iän, puhelinnumeron ja kumpaan peluutukseen ilmoittautuminen on. Odotamme pöllöänne viimeistään 16. kesäkuuta.


Jaa juttu: