Kirjaston ajankohtaiset

Kirjaston kesän aukioloajat

Kirjasto on kesällä 31.5.–15.8. auki seuraavasti:

ma-to klo 9–19, asiakaspalvelu klo 12–19
pe klo 9–15, asiakaspalvelu klo 12–15

Omatoimiaika (kirjastoon pääsee vain kirjastokortilla ja PIN-koodilla)
ma-to klo 6–9 & klo 19–20
pe klo 6–9 & klo 15–17
la-su klo 6–12

Järvenpään kaupunginkirjaston Yökirjasto lauantaina 14.8.

Järvenpään kaupungin 70-vuotisjuhlavuosi huipentuu Järvenpääjuhlaan, jota vietetään 14.-15.8. Kaupunginkirjasto on tietenkin mukana juhlassa!

Lauantaina 14.8. kello 17-23 kirjasto pitää ovensa auki iltamyöhään ja tarjoaa tapahtumia laidasta laitaan. Alla kirjaston ohjelma, koko kaupungin ohjelman näet täältä. Tarkat sijainnit kirjastossa tarkentuvat lähempänä tapahtumaa. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kello 17.00 Selkosatuhetki

Kello 17.00–17.45 Black out -poetry 

Luodaan yhdessä runoutta matalalla kynnyksellä black out -poetryn hengessä. Kirjasto tarjoaa materiaalit, mukaasi tarvitset vain uteliaan mielen! 

Kello 18.00 Selkokirjojen ja -sanomien esittelyä

Kello 18.00 Juho Kuusi ja ”70vee”-runokilpailun voittajan julkistus 

Kello 18.30–19.15 Pop up -vinkkaus

Etkö tiedä, mitä lukisit? Kirjaston vinkkarit ovat täällä sinua varten ja antavat lääkettä lukujumiin! Tervetuloa saamaan hyviä vinkkejä ja juttelemaan kirjoista ja lukemisesta. 

Kello 19.30–20.10 Saksofonikonsertti 

Saksofonisti Johannes Salomaa esittelee eri saksofoneja, kertoo saksofonista soittimena ja soittaa tuttuja kappaleita soolosovituksina. Esittelyssä myös aiheeseen liittyviä vinkkejä musiikkiosastolta.

Kello 20.30–23.00 Filosofien yö

Ilta huipentuu filosofien yöhön. Teemana on kulttuuri, jota kolme vierailevaa huippufilosofia ruotivat kukin omasta näkökulmastaan. Yleisö on lämpimästi tervetullut osallistumaan keskusteluun! 

Kello 20.30–21.15 Sami Pihlström: Sivistys ja kirjasto

Kello 21.15–22.00 Sanna Tirkkonen: Yksinäisyys ja toipuminen teoksessa Muumipappa ja meri 

Kello 22.00–22.45 Elisa Aaltola: Onko kulttuuri osa luontoa?

Filosofien yö järjestetään yhteistyössä Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kanssa.

Seuraavat tapahtumat käynnissä koko illan ajan:

Pehmojen yö

Pehmoleluja voi tuoda kirjastoon kello 17-19. Tämän jälkeen pehmot pääsevät seikkailulle kirjastoon. Pehmojen yölliset seikkailut kirjastossa valokuvataan. Mitä jännää pehmot keksivät? Seikkailuiltaan pehmot voi hakea takaisin maanantaista 16.8. lähtien kirjaston palveluaikana.

Tarinoiden puu

Kirjastoon on kasvanut tarinoiden puu, joka kutsuu asiakkaita jakamaan suosikkikirjansa. Mikä tarina kaikkien pitäisi lukea? Puusta voi myös poimia vinkkejä omalle lukulistalle. 

Kirjaston kokoelmatilat auki

Kirjaston käyttörajoituksia on lievennetty 16.6. alkaen. Kirjastosali ja asiakaspalvelu ovat auki, mutta suosittelemme yhä ottamaan vallitsevan koronatilanteen huomioon kirjastoa käyttäessä.

Kirjasto on auki kesäaukioloilla, ajankohtaiset aukioloajat löytyvät kirkes.finna.fi.

Lainaaminen ja palautus sekä varausten nouto jatkuvat normaalisti. Aineistojen varaus ja nouto varaushyllystä on edelleen suositeltavin lainaustapa. Asiakaspalvelu tapahtuu pääosin palvelutiskillä, lähineuvonnassa asiakkaalta edellytetään maskin käyttöä. Otamme vastaan asiakasmaksuja. Palvelutiskit aukeavat kesällä ma-pe klo 12.

Asiakaspalvelua saa yhä myös puhelimitse tai sähköpostitse. Puhelinpalvelu (09) 2719 2536 päivystää ma – pe klo 12 lähtien sulkemisaikaan asti. Kirjaston sähköpostiosoite on kirjasto@jarvenpaa.fi. Verkkokirjasto on käytössä normaaliin tapaan.

Sanomalehdet ja uusimmat aikakauslehdet ovat luettavissa lehtilukusalissa. Tietokoneet ja tulostin ovat asiakkaiden käytettävissä, mutta kopiointi ei ole vielä mahdollista. Kirjastosali on asiakkaille avoin aukioloaikojen puitteissa, ja vapautamme hiljalleen myös lukusalia ja varattavia tiloja käyttöön. Kysy lisää kirjastolta!

Kirjastossa on yleisen turvallisuuden vuoksi edelleen voimassa vahva maskisuositus. Kirjastoon voi tulla vain oireettomana. Hyvästä käsihygieniasta ja turvaetäisyyksistä on huolehdittava.

Jaa juttu: