Kirjaston tilat

Tämä sivu sisältää muun muassa seuraavat asiat. Klikkaa linkkiä siirtyäksesi haluamaasi kohtaan:

Opiskellen tai lueskellen

Kirjastossa on lukemiseen ja rauhalliseen työskentelyyn tarkoitettujen lehtisalin ja hiljaisen tilan lisäksi erilaisia istuinryhmiä ja nojatuoleja, joissa voit lueskella kirjoja tai vaikkapa tehdä ryhmätöitä.

Hiljainen tila

Kirjastomme hiljainen tila sijaitsee kirjastosalin sivussa. Hiljainen tila on tarkoitettu hiljaiseen opiskeluun ja työskentelyyn. Tila on käytössä sekä itsepalvelu- että palveluaikana ja sinne voit myös tulla lukemaan lehtisalista mukaan otettua lehteä.

Samaan tilaan on sijoitettu myös käsikirjastokokoelma, Järvenpää- eli kotiseutukokoelma sekä erikseen varattava tutkijanhuone.

Hiljaisessa tilassa on lisäksi kaksi työpöydällä, tuolilla ja lukuvalolla varustettu pientä tilaa. Näitä ”lukukoppeja” ei voi varata etukäteen.

Pieni esiintymislava, jolla on tyynyjä
Kirjastossa saa myös loikoilla

Varattavat tilat – tiloja erilaisiin tarpeisiin

Kirjastolla on varattavana maksuttomia neuvotteluhuoneita, musiikkihuone Tahtila, mikrofilmilaite ja näyttelyseinä. Lisäksi kirjastolta voi vuokrata maksullisia tiloja kuten Tyyni Tuulio -salia.

Neuvotteluhuoneet

Pieniä palavereja tai vaikka haastattelutilaisuuksia varten kirjastossa on eri kokoisia neuvottelutiloja.

Tilat on tarkoitettu epäkaupalliseen käyttöön ja niiden käyttö on maksutonta. Neuvottelutilaan on tehtävä varaus. Varaamiseen tarvitset Kirkes-kirjastokortin tai henkilöllisyystodistuksen. Varaustilanteen tarkistuksen sekä varauksen tilan käyttöön voi tehdä joko käymällä kirjaston aikuisten asiakaspalvelupisteessä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse kirjasto@jarvenpaa.fi tai soittamalla 09 2719 2536.

Neuvottelutilan voi varata enintään 4 tunniksi päivässä ja yhdellä asiakkaalla voi olla samanaikaisesti 2 varausta. Varaaja vastaa tilan käytöstä ja siitä, että se jää siistinä ja ehjänä seuraavalla varaajalle. Neuvotteluhuoneet eivät ole käytössä omatoimiaikana.

Pieni neuvotteluhuone

Pieni neuvotteluhuone on tarkoitettu 2-3 henkilölle. Tilassa on:

 • pöytä ja 3 tuolia
 • seinällä näyttö, johon voidaan HDMI-johdolla yhdistää kannettava tietokone
 • tilan yhteydessä on WC
 • tila ei ole äänieristetty, vain rauhallista työskentelyä varten
  (myös viereisen satuhuoneen äänet voivat kuuluvat tilaan)

Vihreä neuvotteluhuone

Vihreä neuvotteluhuone on tarkoitettu 4-6 henkilölle. Tilassa on:

 • pöytä ja 6 tuolia
 • seinällä näyttö, johon voidaan HDMI-johdolla yhdistää kannettava tietokone
 • valkotaulu
 • tila ei ole äänieristetty, vain rauhallista työskentelyä varten

Oranssi neuvotteluhuone

Oranssi neuvotteluhuone on tarkoitettu 6-8 henkilölle. Tilassa on:

 • pöytä ja 8 tuolia
 • seinällä näyttö, johon voidaan HDMI-johdolla yhdistää kannettava tietokone
 • valkotaulu
 • tila ei ole äänieristetty, vain rauhallista työskentelyä varten

Musiikkihuone Tahtila

Musiikkiosastolla sijaitsevaa Musiikkihuone Tahtilaa voi varata musiikin kuuntelua tai soitto- ja lauluharrastusta varten.

Äänieristetystä musiikkihuoneesta löytyy erilaisia soittimia:

• Digipiano (Yamaha Clavinova CLP-625)
• Sähkörummut (Yamaha DTX452K)
• Sähkökitara (Vintage Icon V6MRSSB Distressed Sunburst)
• Akustinen kitara (Ortega klassinen kitara RSTC5M)
• Cajon (laatikkorumpu) (Sonor)
• Sopraanokellopeli (Sonor)

Lisäksi huoneessa on myös asiakastietokone, digitointilaite (LP-levyjen ja C-kasettien digitointi CD-levylle) sekä erilaisia soittamisen apuvälineitä kuten nuotti- ja tablettiteline.

Musiikkihuone Tahtila on tarkoitettu epäkaupalliseen käyttöön ja sen käyttö on maksutonta. Tilaan on tehtävä varaus. Varaamiseen tarvitset Kirkes-kirjastokortin tai henkilöllisyystodistuksen. Varaustilanteen tarkistuksen sekä varauksen tilan käyttöön voi tehdä joko käymällä kirjaston aikuisten asiakaspalvelupisteessä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse kirjasto@jarvenpaa.fi tai soittamalla 09 2719 2536.

Musiikkihuoneen voi varata enintään 4 tunniksi päivässä ja yhdellä asiakkaalla voi olla samanaikaisesti 2 varausta. Varaaja vastaa tilan käytöstä ja siitä, että se jää siistinä ja ehjänä seuraavalla varaajalle. Musiikkihuone Tahtila ei ole käytössä omatoimiaikana.

Mikäli haluat soittaa huoneessa olevia sähkörumpuja tai sähkökitaraa, asiakaspalvelusta voi lainata näitä soittimia varten tarvikesetin, josta löytyy mm. kuulokkeet, kuulokevahvistin, rumpukapulat ja soittimien käyttöohjeet.

Mikrofilmihuone ja asiakaskone numero 10

Hiljaisen tilan kyljessä on mikrofilmihuone, jossa on sekä kirjaston asiakaskone numero 10 että kopioiva mikrofilmien ja mikrokorttien lukulaite. Myös mustavalkotulostin on käytettävissä.

Lukulaitteella voi skannata mikrotallenteelta tietoja levykkeelle tai muistitikulle. Tarkista paperisten tuloisteiden hinta kirjaston maksuista.

Huoneen voi varata tietokoneen tai mikrofilmilukulaitteen käyttöä varten maksimissaan 3 tunnin ajaksi ajanvarausjärjestelmällä tai aikuisten asiakaspalvelupisteessä.

Keski-Uusimaa -lehden kaikki vanhat numerot löytyvät mikrofilmeinä tästä huoneesta. Lisäksi mikrofilmeinä löytyvät Tuusulan seurakunnan kirkonkirjat. Muita mikrofilmejä – esimerkiksi kirkonkirjoja ja sanomalehtiä – voit tilata kaukolainaksi ottamalla yhteyttä kaukopalveluumme.

Näyttelyseinä

Kirjasto tarjoaa ilmaisen näyttelyseinän pienten taidenäyttelyiden järjestämiseen kirjastossa. Seinätila sijaitsee kirjastosalissa aikuisten asiakaspalvelupisteen vieressä ja on kooltaan n. 400X150 cm.

Kirjastossa on mahdollista pitää myös veistosnäyttelyitä.

Lomakkeen näyttelyseinän varaukseen löydät tämän sivun alaosasta.

Maksulliset tilat

Tyyni Tuulio -sali

Tyyni Tuulio -sali on 40-paikkainen luento- ja kokoustila.  
Tilan vakiovarusteisiin kuuluu tuolien ja muutaman pöydän lisäksi:

 • piano
 • videotykki ja dokumenttikamera
 • äänentoistolaitteet
 • induktiosilmukka

Tyyni Tuulio -salin käytöstä peritään hinnaston mukaista vuokraa (kts. alempana).

Käytössä on langaton verkko (Vieras186). Tilaisuuden järjestäjällä tulee olla mukanaan oma tietokone.

Avoimissa yleisötilaisuuksissa tulee ottaa huomioon kuulolaitteiden käyttäjät ja käyttää äänentoistolaitteita (langattomia headset-mikrofoneja sekä langattomia käsimikrofoneja).

Satuhuone Onneli

Satuhuone on pienille lapsille tarkoitettuja tilaisuuksia varten varattava tila. Tilasta löytyy mm. nukketeatterinäyttämö ja mukava tuoli aikuiselle vaikka ääneen lukemista varten. Lapsille on tarjolla pienille sopivia istuimia.

Satuhuone Onnelin käytöstä peritään hinnaston mukaista vuokraa (kts. alempana).

Tutkijanhuone

Kirjastossa on yksi tutkijanhuone. Huoneen voi vuokrata käyttöönsä enintään kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Tutkijanhuoneen käytöstä peritään hinnaston mukaista vuokraa (kts. alempana).

Tutkijanhuoneessa on käytettävissä mustavalkotulostin. Tulostus on maksutonta, mutta tulostuspaperi tulee olla mukana itsellä.

Varaaminen ja vuokrat

Tyyni Tuulio -salin ja satuhuoneen sekä tutkijanhuoneen käytöstä peritään vuokraa hinnaston mukaisesti.
Kirjaston tilat ovat varattavissa kirjaston aukioloaikojen mukaisesti. Tilavaraus tulee peruuttaa vähintään 7 pv ennen tapahtumaa. Peruuttamattomasta vuorosta perutaan normaali maksu.

Kirjaston maksut

Varaukset:

Vakiovuoroja Tyyni Tuulio -saliin ja satuhuoneeseen haetaan erikseen kirjallisesti ja niistä päättää kirjastopalveluiden päällikkö.

Lady ja Pikku Mesikämmen (Terhi Kaakinen, 2019)

Taideteokset kirjastossa

Kirjaston tilassa on useampia Järvenpään kaupungin taidekokoelmaan kuuluvia taideteoksia. Lisätietoa taideteoksista voi lukea alla olevasta pdf-tiedostosta ja teoksiin voi käydä tutustumassa alla olevan kartan avulla.

Jaa juttu: