E-aineistot

Kirjaston e-aineistot 

Kirjasto tarjoaa asiakkailleen lukuisia e-palveluja, joissa voit ilmaiseksi lukea e-kirjoja ja aikakauslehtiä, kuunnella äänikirjoja, katsella elokuvia, nauttia musiikista tai opetella soittamista ja laulamista. Paikan päällä kirjastossa luettavissasi on yli 200 kotimaista e-sanomalehteä.  

E-aineistot ovat Kirkes-kirjastojen yhteisiä. Pääset käyttämään palveluita Kirkes-verkkokirjastosta.
E-aineistojen käyttöön tarvitset kirjastokortin numeron ja tunnusluvun.
Jos sinulla ei ole tunnuslukua, saat sen kirjaston asiakaspalvelusta näyttämällä kuvallista henkilöllisyystodistusta. 

Cineast-elokuvapalvelu

Cineast.fi-palvelussa on kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia aikuisille ja lapsille. Palvelua voi käyttää verkon kautta tai sen voi ladata sovelluksena älylaitteelle.

Kirkes-kirjastojen e-aineistot – muutoksia vuoden 2024 alusta

Kirkes-kirjastojen e-aineiston valikoima muuttuu. Muutokset liittyvät valtakunnalliseen e-kirjastopalveluun, joka otetaan käyttöön 23.4.2024.

Etäluettavat aikakauslehdet siirtymäaikana tauolla

Tällä hetkellä käytössä oleva ePressin aikakauslehtipalvelu poistuu käytöstä keskiviikkona 31.1. Kun valtakunnallinen e-kirjasto avautuu huhtikuun lopussa, digitaalisia lehtiä pääsee taas lukemaan.

ePress-sanomalehtipalveluun ei tule muutoksia, vaan digitaalisia näköislehtiä voi edelleen lukea kirjastojen tiloissa.

Digitaaliset kirjat ja äänikirjat

Kuntien yhteinen e-kirjasto korvaa jatkossa Ellibs-kirja- ja äänikirjapalvelun. Ellibs on kuitenkin käytössä 30.6.2024 saakka, ja asiakkaiden lainat ja varausjonot säilyvät palvelussa.

Vapaasti saatavilla olevat e-aineistot 

Kirjaston omien e-aineistojen lisäksi verkosta löytyy paljon maksutta saatavilla olevaa aineistoa. Kirkes-verkkokirjastoon on koottu linkkejä ilmaiseksi luettaviin, katseltaviin ja kuunneltaviin e-aineistoihin. 

Verkosta löytyy paljon myös maksuttomia hakutietokantoja ja palveluita, jotka tarjoavat hyödyllistä ja kiinnostavaa tietoa kulttuurista ja yhteiskunnasta. Esimerkiksi kaikkien kirjastojen yhteinen e-kirjasto ja Kirjastot.fi -palvelu tarjoavat paljon kiinnostavaa tietoa.

Ehdota verkkoaineistoa

Jaa juttu: