Kirjasto ja päiväkodit

Omatoimiset ryhmät

Ryhmät ovat tervetulleita kirjastoon myös omatoimisille lainauskäynneille. Huomioithan käyntiä suunnitellessasi, että kirjaston asiakaspalvelu aukeaa vasta klo 11.

Esikouluryhmät

Esikouluryhmille järjestetään vuosittain vierailu kirjastossa. Käynnin aikana tehdään kirjastokierros ja tutustutaan kirjaston käyttöön sekä kirjojen käsittelyyn. Vierailuaika kannattaa varata hyvissä ajoin!

Satutunnit

Kirjastolla järjestetään n. kerran kuussa arkiaamupäivisin satutunteja, joille ryhmät ovat tervetulleita ennakkoilmoittautumisella. Satutunnit on suunnattu noin 3–6-vuotiaille. Tiedotamme arkiaamupäivien satutunneista erikseen sähköpostitse.

Teemapaketit

Kaikille ryhmille kerätään teemapaketteja halutuista aiheista. Ottakaa yhteyttä sähköpostitse kirjasto.lapset[at]jarvenpaa.fi, niin kasaamme toivomanne aineiston ja lainaamme sen ryhmän yhteisökortille. Kassin valmistumiseen on hyvä varata noin viikko aikaa. Valmiit paketit voi noutaa kirjastolta. Kaupungin toimijoille on mahdollista saada teemapaketti toimitettuna perille sisäpostin kuljettamana. Pakettitoiveessa on hyvä mainita, mikäli toivoo sisäpostikuljetusta.

Satulaatikot

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemat Järvenpään Lukemaan! ja Vantaan Lukunen – Lumoudu lukemisesta -hankkeet ovat tuottaneet lainattavaksi materiaaliksi tunne- ja kaveritaitolaatikot. Laatikot sisältävät tunne- ja kaveritaitoaiheisia kirjoja sekä niihin liittyviä tehtäviä ja lisämateriaaleja.

Laatikoiden sisältämät kirjat ja toimintasuunnitelmat on suunnattu noin 3–9-vuotiaille oppijoille. Laatikoita voivat lainata koulut ja päiväkotiryhmät, ja niiden saatavuutta voi tiedustella lastenosastolta (kirjasto.lapset[at]jarvenpaa.fi).

Laatikoiden sisällön ja tulostettavat ohjeet löydät Lukunen-hankkeen verkkosivuilta.

Blue-Bot -robotit

Kirjasto lainaa päiväkodeille Blue-Bot-robotteja. Blue-Bot-robotti on pieni, leppäkertun muotoinen robotti, jonka saa ohjelmoitua liikkumaan lattialla. Robotin selästä löytyvillä nuolilla botti liikkuu askel kerrallaan eteen- ja taaksepäin sekä kääntyy vasemmalle ja oikealle. Liikkumiskäskyjen kautta lapsi pääsee opettelemaan ohjelmoinnin alkeita.

Bottien lainaamisesta voi tiedustella lastenosastolta (kirjasto.lapset[at]jarvenpaa.fi).

Jaa juttu: