Museot ja näyttelytilat

Järvenpään kaupungin museopalvelut hallinnoi ja pitää avoinna Järvenpään taidemuseota, taiteilijapariskunta Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin entistä kotitaloa Aholaa sekä Eero ja Saimi Järnefeltin taiteilijakoti Suvirantaa. Säveltäjä-akateemikko Joonas Kokkosen taiteilijakoti Villa Kokkonen sijaitsee Järvenpään Vanhankylänniemessä.

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut koordinoi näyttelytoimintaa Järvenpää-talon Galleria Järnätissä sekä Prisma-keskuksen Rantagallerian näyttelyvitriineissä.

Taidekierros Järvenpäässä

Järvenpään keskusta-alueen veistoksiin ja kulttuurikohteisiin voi tutustua juuri silloin kun itselle sopii Taidekierros Järvenpäässä -sivuston parissa!  Taidekierros Järvenpäässä -sivuston kartat ja valokuvat ohjaavat löytämään ulkona sijaitsevat taideteokset kertoen niistä kiinnostavaa lisätietoa.
Osaan teoksista liittyy pedagogista sisältöä yhdessä lasten kanssa tehtäväksi. Sivusto toimii apuna oman taidereittisi suunnittelussa – sivustolta löydät kiinnostavia tarinoita ja tietoiskuja paikan päällä tai kotioloissa tutustuttavaksi.

Jaa juttu: