Museot ja näyttelytilat

Järvenpään kaupungin museopalvelut hallinnoi ja pitää avoinna Järvenpään taidemuseota, taiteilijapariskunta Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin entistä kotitaloa Aholaa sekä Eero ja Saimi Järnefeltin taiteilijakoti Suvirantaa. Lisäksi ainakin kesän 2022 ajan museopalvelut pitää auki pop up -tyylisesti auki säveltäjä-akateemikko Joonas Kokkosen taiteilijakoti Villa Kokkosta, joka sijaitsee Järvenpään Vanhankylänniemessä.

Yleiset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut koordinoi näyttelytoimintaa Järvenpää-talon Galleria Järnätissä sekä Prisma-keskuksen Rantagallerian näyttelyvitriineissä.

Lisäksi Järvenpään kaupunginkirjasto tarjoaa maksuttoman näyttelyseinän pienten taidenäyttelyiden järjestämiseen kirjastossa. Seinätila sijaitsee kirjastosalissa aikuisten asiakaspalvelupisteen vieressä.

Muista tutustua myös verkossa olevaan Elävät juuret -elämysoppaaseen, jossa on kolme valmista museoreittiehdotusta Järvenpään, Keravan ja Tuusulan museoihin. Kulttuurielämysten lomassa voi nauttia luontokohteista ja paikallisten ravintoloiden tarjonnasta.

Taidekierros Järvenpäässä

Järvenpään keskusta-alueen veistoksiin ja kulttuurikohteisiin voi tutustua juuri silloin kun itselle sopii Taidekierros Järvenpäässä -sivuston parissa! Taidekierros Järvenpäässä -sivuston kartat ja valokuvat ohjaavat löytämään ulkona sijaitsevat taideteokset kertoen niistä kiinnostavaa lisätietoa.
Osaan teoksista liittyy pedagogista sisältöä yhdessä lasten kanssa tehtäväksi. Sivusto toimii apuna oman taidereittisi suunnittelussa – sivustolta löydät kiinnostavia tarinoita ja tietoiskuja paikan päällä tai kotioloissa tutustuttavaksi.

Järvenpään museopalveluiden kokoelmat Finnassa

Järvenpään taidemuseon kätköissä on ainutlaatuiset kokoelmat Suomen taiteen kultakauden ajan taidetta. Museon kokoelmista on saatu siirrettyä jo yli 500 teosta Finna.fi-palveluun kaikkien saavutettavaksi. Muun muassa museon merkittävimmät taidekokoelmat Eero Järnefeltin (1863–1937) ja Venny Soldan-Brofeldtin (1863–1945) taiteesta löytyvät jo palvelusta. Tulevaisuudessa tavoitteena on lisätä Finnaan mm. Järvenpään kaupungin julkisen taiteen kokoelmat sekä valokuvakokoelmat. Lue lisää aiheesta Järvenpään taidemuseon tiedotteesta.

Jaa juttu: