Museot ja näyttelytilat

Järvenpään kaupungin museopalvelut hallinnoi ja pitää avoinna Järvenpään taidemuseota, taiteilijapariskunta Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin entistä kotitaloa Aholaa sekä Eero ja Saimi Järnefeltin taiteilijakoti Suvirantaa. Lisäksi ainakin kesän 2022 ajan museopalvelut pitää auki pop up -tyylisesti auki säveltäjä-akateemikko Joonas Kokkosen taiteilijakoti Villa Kokkosta, joka sijaitsee Järvenpään Vanhankylänniemessä.

Yleiset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut koordinoi näyttelytoimintaa Järvenpää-talon Galleria Järnätissä sekä Prisma-keskuksen Rantagallerian näyttelyvitriineissä.

Muista tutustua myös verkossa olevaan Elävät juuret -elämysoppaaseen, jossa on kolme valmista museoreittiehdotusta Järvenpään, Keravan ja Tuusulan museoihin. Kulttuurielämysten lomassa voi nauttia luontokohteista ja paikallisten ravintoloiden tarjonnasta.

Taidekierros Järvenpäässä

Järvenpään keskusta-alueen veistoksiin ja kulttuurikohteisiin voi tutustua juuri silloin kun itselle sopii Taidekierros Järvenpäässä -sivuston parissa! Taidekierros Järvenpäässä -sivuston kartat ja valokuvat ohjaavat löytämään ulkona sijaitsevat taideteokset kertoen niistä kiinnostavaa lisätietoa.
Osaan teoksista liittyy pedagogista sisältöä yhdessä lasten kanssa tehtäväksi. Sivusto toimii apuna oman taidereittisi suunnittelussa – sivustolta löydät kiinnostavia tarinoita ja tietoiskuja paikan päällä tai kotioloissa tutustuttavaksi.

Jaa juttu: