Keski-Uudenmaan Pride

Ensimmäinen Keski-Uudenmaan Pride juhlittiin 3.-5.9.2021. Puistojuhlaa vietettiin Järvenpään Rantapuistossa 4.9. Vuonna 2022 Keski-Uudenmaan Pridea juhlitaan Tuusulassa, Jokelan Tiilitehtaalla 3.9.2022.

Sinitaustainen kuva, jossa värikäs kuumailmapallo keskellä ja sateenkaaren värit vasemmalla, valkoisella tekstiä alaosassa sekä Tuusulan, Järvenpään, Nurmijärven ja Keravan logot oikealla.

Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi. Priden sanoma on, että jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä. Tänä vuonna Keski-Uudenmaan Pridea vietetään Minä elän! -teemalla, sillä Aleksis Kiven kuolemasta tulee kuluneeksi 150 vuotta. Minä elän! -merkkivuoden teemana on mielenhyvinvoinnin edistäminen kulttuurin, taiteen ja tiedon keinoin. 

Lisätietoa vuoden 2022 Keski-Uudenmaan Pride-tapahtumasta.

Keski-Uudenmaan Pride 2021

Keski-Uudenmaan Priden lippu

Tapahtuman tiedote kesäkuulta 2021:

Saimme teiltä kunniakkaan ja ilontäyteisen tehtävän järjestää juhlavaakin juhlavamman Keski-Uudenmaan yhteisen Pride-tapahtuman! Järvenpäässä ja Tuusulassa molemmissa tehtiin valtuustoaloite tapahtumasta, jonka molemmat Tuusulanjärven kunnat hyväksyivät. Yhteiseen matkaan Keravalta mukaan liittyi ArcoKerava, Sateenkaarinuorten tila, jota toteuttaa yhteistyössä Keravan nuorisopalvelut, Keravan kaupunginkirjasto ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaanpiirin Me-talo Kerava.

Nyt kutsumme kaikki mukaan tekemään keskiuusimaalaista Pridea! Alkusyksystä järjestettävän tapahtuman sisältöä suunnitellaan parhaillaan ja mukaan ehtii vielä loistavasti. Järjestämme laajan ja näyttävän liputuksen koko viikonlopun 3.-5.9. ajan, minkä lisäksi lauantaina 4.9 Rantapuistossa juhlitaan puistojuhla-henkistä päätapahtumaa, johon mukana olevat järjestäjät pääsevät suunnittelemaan ohjelmaa! Lisäksi olimme kesäkuun viimeisellä viikolla vietettävässä Pride-viikossa mukana sateenkariteemaisella visuaalisella ilmeellä niin Järvenpään kaupungin kotisivuilla kuin sosiaalisessa mediassakin.

Koska haluamme järjestää Priden terveysturvallisesti ja myös eri aikaan kuin suurenmoisen Helsinki Pride -tapahtuman, me juhlimme vasta syksyllä. Pride on aina ajankohtainen syy juhlia ja syyskuun alussa suotuisa sää mahdollistaa vielä ulkona kokoontumisen. Haluamme myös ehtiä kerätä mahdollisimman monta tahoa mukaan tekemään tätä, ja tulevaisuuden Prideä.

Sateenkaariyhteisön asemasta pidetään huolta mm. Järvenpään Nuorisopalveluiden Sateenkaarevat -toiminnan avulla: ”Tärkeitä arvojamme ovat tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja toimimme mm. sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvien ennakkoluulojen ja stereotypioiden purkamiseksi. Tavoitteenamme on eri toimintaympäristöissä tapahtuvan kohtaamisen ja osallisuuden lisäämisen keinoin tukea nuoren yksilöllistä kasvua kohti hyvinvoivaa aikuisuutta”, kertoo Järvenpään Nuorisopalvelut.

Ovi tapahtumaan pidetään avoinna ja mukaan ovat tervetulleita kaikki Keski-Uudenmaan kunnat. Ensimmäisenä vuonna Järvenpäässä 4.9. järjestettävä päätapahtuma tulee kiertämään vuosittain eri kuntien alueella, eli vuonna 2022 juhlitaan Tuusulassa.

Jaa juttu: