Kestävät tapahtumat

Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelma edistää kaupunkien kestävää kehitystä sekä käytännön kaupunkikehittämisen että strategisen johtamisen tasolla. Ohjelmalla tuetaan kumppanuuslähtöisesti erityisesti kaupunkien omaa toimintaa kohti kestävää kaupunkikehitystä. Järvenpää sai ohjelman kautta rahoituksen 1.3.2022-31.5.2023 toteutettavalle Kestävät tapahtumat -hankkeelle.

Mistä on kyse?

Hankkeen aikana rakennetaan yhdessä tulevaisuuden kestävien tapahtumien tuottamisen malli Järvenpäähän. Tavoitteena on mallin avulla lisätä tapahtumien määrää samalla kun niiden negatiiviset ympäristö- ja muut vaikutukset vähenevät. 

Hanke kokoaa yhteen Järvenpäässä tapahtumia järjestävät toimijat yhdessä kehittämään tulevaisuuden ekososiaalisesti kestävän tapahtumatuotannon mallin. Verkostoon kutsutaan mukaan kaupungin eri yksiköt sekä paikalliset yhdistykset ja yritykset. Ensin kartoitetaan ekososiaalisen tekemisen ja osaamisen lähtötilanne. Sen jälkeen luodaan suunnitelma, kuinka toimintaa voidaan kehittää. Kesän aikana testataan erilaisia toimenpiteitä tapahtumissa ja lopuksi tuotetaan ekososiaalisesti kestävän tapahtuman tuotantomalli Järvenpäähän.

Miten mukaan?

Verkostotoimintaan ovat tervetulleita kaikki tapahtumajärjestäjät niin yhdistyksistä kuin yrityksistä joiden toiminta liittyy kulttuuriin, liikuntaan, nuorisotoimintaan tai vaikkapa hyvinvointiin. Lähetä sähköpostia hanketyöntekijälle Erika Poikolaiselle erika.poikolainen @ jarvenpaa.fi, niin saat lisätietoja.

Tapahtumia (päivitettävä lista)

2022

  • 21.4. Tapahtumakuppila,  Bar Shed
  • 6.5. Yrittäjäaamiainen, Kahvila Tyyni
  • 9.5. Tulevaisuustyöpaja, Järvenpää-talo
  • 15.–20.8. Seurojen ja yhdistysten viikko
  • 20.8. Järvenpääjuhla


Jaa juttu: