Kirjasto ja koulut

Alakoulut

Kirjasto kutsuu joka vuosi 2. ja 4. luokkien oppilaat tutustumaan kirjaston käyttöön ja kokoelmiin. Vierailut ovat osa kaupungin Kulttuuripolkua.

Jos oppilailla ei ole kirjastokortteja, ehdimme tehdä kortit valmiiksi, mikäli valmiiksi täytetyt kirjastokorttilomakkeet tuodaan kirjastoon viimeistään kaksi päivää ennen vierailua.

Opettajalle voidaan tehdä yhteisökortti, jolloin hänen ei tarvitse lainata henkilökohtaisella kortillaan aineistoa ryhmälle. Yhteisökortti voidaan tehdä kirjastovierailun yhteydessä.

Tokaluokkalaisten vierailulla käsitellään kirjastonkäytön perusteita, kuten lainaamista, varaamista ja palautusta. Lisäksi puhutaan yhteisistä pelisäännöistä ja aineiston kohtelusta. Lopuksi lapset saavat lukuvinkkejä ja pääsevät itse etsimään luettavaa hyllystä.

Nelosluokkalaisten kirjastokäynnillä vinkataan tietokirjoja ja harjoitellaan kirjaston hyllyjärjestystä. Käynnin lopuksi voi lainata kirjoja.

Muille luokille järjestetään mahdollisuuksien mukaan ohjelmaa. Näistä vierailuista tiedotamme erikseen.

Yläkoulut

Yläkouluille järjestetään sopimuksen mukaan kirjaston yleisesittelyjä, tiedonhaunopastuksia ja kirjavinkkauksia. Tarkemmat tiedot löytyvät Ryhmäkäynnit ja opetus -sivulta.

Omatoimiset vierailut

Ryhmät ovat tervetulleita kirjastoon myös omatoimisille lainauskäynneille. Huomioithan käyntiä suunnitellessasi, että kirjaston asiakaspalvelu aukeaa vasta klo 11.

Kirjakassit luokalle

Kaikille ryhmille kerätään kirjapaketteja halutuista aiheista. Ottakaa yhteyttä sähköpostitse, niin kasaamme toivomanne aineiston ja lainaamme sen luokan kortille. Kassin valmistumiseen on hyvä varata noin viikko aikaa. Valmiit paketit lähetämme kaupungin sisäpostilla tai ne voi tulla hakemaan kirjastolta.

Kirjasto on myös hankkinut useampia kappaleita tiettyjä kirjoja esimerkiksi lukupiiripakettipyyntöjä varten. Kirjat lainataan opettajan yhteisökortille kuten muutkin kirjakassikirjat. Lukupiiripakettikirjat on listattu alla olevaan tiedostoon. Kirjojen saatavuuden voi halutessaan tarkistaa Finnasta hakemalla kirjan nimellä ja etsimällä Järvenpään kirjaston alta sijainti “lukukirjapaketit” tai kysymällä suoraan kirjastosta.

Koulukirjastot

Järvenpään koulujen omien koulukirjastokokoelmien kehittäminen toteutetaan kirjastolta käsin. Koulujen omiin kokoelmiin hankitaan vuosittain uutta aineistoa. Koulukirjastojen kokoelmissa kirjat ovat helposti ja nopeasti opettajien ja oppilaiden käytettävissä Kirkes-kirjastokortilla.

Jaa juttu: