Keski-Uusimaa siirtyi koronan kiihtymisvaiheeseen

Keski-Uusimaa, mukaan lukien Järvenpää, on siirtynyt koronaviruksen osalta perusvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Syynä ovat nousussa olevat tartuntaluvut, positiivisten näytteiden osuuden kasvu ja se, että tartuntoja ole voitu kattavasti yhdistää tunnettuihin tartuntaketjuihin.

Uudenmaan pandemiakoordinaatioryhmä on 15.7.2021 todennut, että Keski-Uudenmaan alue on siirtynyt perusvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Pandemiakoordinaatioryhmä ei esittänyt AVIlle rajoitusten tiukentamista tässä vaiheessa, koska sairaalahoidon tarve on pysynyt maltillisena.

Viimeisen kahden viikon aikana Keski-Uudenmaan alueella on todettu 145 koronatartuntaa. Ilmaantuvuusluku on ollut 73/100 000. Luvuissa on ollut selvää nousua sen jälkeen, kun Keski-Uusimaa siirtyi perusvaiheeseen kesäkuussa. Tällä hetkellä väestössä esiintyy viruksen deltamuunnosta, joka leviää herkästi rokottamattomiin tai vain yhden rokotusannoksen saaneisiin. Kaksi rokoteannosta on saanut vasta neljäsosa väestöstä.  

Jotta rajoitusten tiukentamiselta vältyttäisiin, Keusote suosittelee kiinnittämään huomiota turvaväleihin esimerkiksi kesätapahtumissa. Mikäli turvavälejä ei voida pitää, on hyvä käyttää kasvomaskia. Koronavirukseen viittaavien oireiden ilmetessä on syytä mennä maksuttomaan testiin viiveettä matalalla kynnyksellä.

Keusote kannustaa asiakkaita kahden rokotusannoksen ottamiseen riittävän tehokkaan suojan saamiseksi.

Muutokset Järvenpään kaupungin palveluihin

Järvenpään Opisto

Kurssitoimintaa toteutetaan sisä- ja ulkotiloissa tosiallisia turvavälejä noudattaen ilman henkilörajauksia.

Museot

Museokäyntejä ei tarvitse enää varata ennakkoon. Suvirannan luonteesta johtuen ennakkovarauskäytäntö jatkuu.

Kirjasto

Kirjastopalvelut normaalisti kesäaukiolojen mukaisesti. Noudatetaan voimassa olevia terveysturvallisuusohjeita, turvavälit ja hygieniavaatimukset huomioiden.

Perhetalo Joutsikki

Toiminnan toteuttamisessa noudatetaan terveysturvallisuusohjeita. Avoimessa ja ryhmätoiminnassa huomioidaan riittävät turvavälit. Kotikäyntejä tehdään tarveperustaista harkintaa käyttäen.

Nuorisopalvelut

Avointa- ryhmä- ja kerhotoimintaa toteutetaan lähitoimintana terveysturvallisuus huomioiden.

Myllytien toimintakeskus

Sovitut kohdennetut ryhmät sisällä ja ulkona toteutetaan suunnitelman mukaisesti ennen kesäsulkua terveysturvallisuusmääräyksiä noudattaen.

Maahanmuuttajatoimisto Verso

Kotoutumispalvelujen Verson toimipiste toimii ajanvarauksella sekä avoimena palvelutoimintana niin, että sisätiloissa henkilöt voivat oleskella toisistaan tosiasiallisin turvavälein.

Liikuntapalvelut

Kaupungin hallinnoimia ulko- ja sisäliikuntatiloja voidaan käyttää kaiken ikäisten ohjattuun harrastus- ja kilpa-/huippu-urheilutoimintaan terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Terveysturvallisuus on toiminnan järjestäjän vastuulla. Toiminnan järjestäjä voi joutua rajoittamaan osallistujien ja yleisön määrää, jotta riittävä väljyys voidaan toteuttaa.

Uimahallin ja kuntosalin aukioloajat näet täältä.

Liikuntatilojen tarkemmat toimintaohjeet löytyvät kaupungin liikuntapalveluiden sivuilta.

Ohjaamo, aikuisten uravalmennus ja etsivä nuorisotyö

Vaikuttamo ja etsivä nuorisotyö jatkavat asiakaspalvelua ajanvarauksella. Nuoria tavataan myös ulkona. Ryhmätoimintaa voidaan järjestää sisätiloissa 2 metrin turvavälein terveysturvallisuusohjeet huomioiden. Kotikäynnit työparin kanssa ovat mahdollisia terveysturvallisuus huomioiden.

Cooperin Kulma

Lounas- ja kahvilapalveluja järjestetään riittävin turvavälein niin, että noin puolet asiakaspaikoista on käytössä sisätiloissa. Ulkona ruokaileminen on mahdollista ilman turvavälejä, kunhan fyysistä kontaktia on mahdollista välttää.

Kartanon Kahvila

Sisätiloissa asiakkaat voivat oleskella toisistaan riittävin turvavälein. Kartanon Kahvilan terassialueella pöydät sijoitetaan niin, että asiakkaiden on mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa.

Rakentavien alojen LIITO-työpajat

 Työtehtävät suunnitellaan niin, että ryhmän asiakkaiden on mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa.

Lisätietoja:

Jaa juttu: