Perhetalo Joutsikki – Avoin kohtaamispaikka ja tukea lapsiperheille

Perhetalo Joutsikki tarjoaa lapsiperheille avointa kohtaamispaikkatoimintaa, perhekohtaista tukea, vertaisryhmiä, tapahtumia ja asiantuntijavierailuja. 

Perhetalon avoimet kohtaamispaikat ja aukioloajat:

Perhetalo Joutsikki, Naavatie 1.
– maanantai klo 9–15
– tiistai klo 9–15
– keskiviikko klo 9–18.
– torstai klo 9–15
– perjantai klo 10–15.

Pikku-Joutsikki (Cooperin päiväkodilla), Lääkärinkuja 11.
– maanantai klo 9–15
– tiistai klo 12–18, vauvatreffit klo 10–12
– keskiviikko klo 9–15
– torstai klo 9–13, vauvatreffit klo 13–15.

Perhetalo Joutsikin viikko-ohjelman sekä ajankohtaista tietoa ryhmistä, tapahtumista ja asiantuntijavierailuista löydät somesta: Facebook ja Instagram

Perhetalon avoimet kohtaamispaikat ovat suunnattuja lapsiperheille ja heidän läheisilleen. Kohtaamispaikoissa on mahdollisuus viettää aikaa, keskustella, leikkiä, pelata, askarrella, syödä omia eväitä sekä osallistua ohjattuun toimintaan. Perhetalo Joutsikin pihalla on hyvät mahdollisuudet ulkoleikkeihin. Pihalelut ovat käytössä aukioloaikoina.

Perhetalo Joutsikissa työskentelevät lapsiperheiden hyvinvoinninohjaajat, joiden kanssa voit keskustella mieltä askarruttavista asioista tai varata keskusteluajan.

Perhekohtainen tuki

Perhetalo Joutsikki tarjoaa lapsiperheiden hyvinvoinninohjausta 0–17-vuotiaiden lasten ja nuorten perheille. Palvelu on perheille maksutonta. Tavoitteena on edistää arjen sujuvuutta, vahvistaa perheenjäsenten keskinäistä vuorovaikutusta ja auttaa löytämään voimavaroja arkeen. Lapsiperheiden hyvinvoinninohjauksen tarkoitus on tukea perheitä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Soita rohkeasti, jos jokin asia mietityttää perheenne arjessa. Lapsiperheiden hyvinvoinninohjaajan kanssa voit pohtia tilannettanne ja sopia halutessasi tapaamisen. Asiakaspuhelinnumero: 040 315 2211.

Lapsiperheiden hyvinvoinninohjaajan kanssa voit keskustella vanhemmuuteen, lapsesi kasvuun ja kehitykseen sekä perhe-elämään liittyvistä asioista, joihin toivot tukea. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi kodin säännöt ja rutiinit, lapsen kasvu ja kehitys, kaveri- ja tunnetaidot, koulunkäynti, vapaa-aika. Voit saada ohjausta myös nepsy-haasteissa.

Yksilö- ja perhetapaamiset sovitaan joustavasti tilanteenne mukaan. Tapaamiset voivat olla kotonanne, Perhetalo Joutsikissa, ulkona, lapsesi koululla, varhaiskasvatusyksikössä tai etäyhteydellä. Voit asioida halutessasi myös anonyymisti.

Varhaiskasvatuksen ja koulujen henkilökunta voi konsultoida lapsiperheiden hyvinvoinninohjaajia lasten ja perheiden asioissa tai ohjata perhettä ottamaan suoraan yhteyttä Perhetalo Joutsikkiin.

Jaa juttu: