Ilmastotyö yrityksissä yhdessä kaupungin kanssa

Ilmastonmuutos haastaa yritykset toimimaan uudella tavalla. Suunnitelmallista ilmastotyötä tekemällä varmistat yrityksesi kilpailukyvyn ja toiminnan jatkuvuuden muuttuvassa maailmassa. Vähähiilisiä tuotteita ja palveluita kehittämällä voit parantaa yrityksesi kilpailukykyä, sillä kuluttajat vaativat yhä enenevässä määrin aitoa vastuullisuutta. Kiertotalousratkaisuilla ja hiilijalanjälkeä pienentämällä voit puolestaan vähentää yrityksesi kustannuksia.

Ensimmäinen askel päästöjen vähentämisessä on tunnistaa liiketoimintansa merkittävimmät päästöt, ja toisaalta potentiaali ilmastoystävällisten tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi. Kun parhaat vaikuttamisen paikat on tunnistettu, on huomattavasti helpompi lähteä tekemään aidosti vaikuttavaa ilmastotyötä, joka hyödyttää liiketoimintaa. 

Katso alta Järvenpään kaupungin lupaukset ilmastoyhteistyöhön ja tutustu erilaisiin tapoihin tehdä ilmastotyötä yrityksissä.

Järvenpään kaupungin lupaukset ilmastoyhteistyöhön 

1. Olemme läsnä ja näkyvillä, rakennamme ilmastokumppanuuksia 

Kaupunki viestii aktiivisesti omasta ilmastotyöstään sekä ajankohtaisista ilmastoasioista. Ilmasto- ja ympäristöteemat otetaan yhdeksi vakioaiheeksi yritystapaamisiin. Kaupungin yritys- ja ympäristöpalvelut voi kutsua vierailulle keskustelemaan ilmasto- ja ympäristöaiheista. 

2. Tarjoamme tukea ilmastotyöhön 

Kaupungin tärkein tehtävä yritysten ilmastotyön tukemiseksi on kehittää kestävää kaupunkirakennetta, joka mahdollistaa vähäpäästöiset energia- ja logistiikkaratkaisut. Varsinkin pienille yrityksille kaupunki tarjoaa ohjeita ja materiaaleja ilmastotyön tueksi. Vuosittain järjestetään webinaareja ja tilaisuuksia ilmastoteemoista, yrittäjien tarpeiden ja toiveiden mukaan. 

3. Tarjoamme näkyvyyttä yritysten ilmastoteoille/-ratkaisuille 

Nostamme kaupungin viestinnässä esiin yritysten ilmastoratkaisuja. Voit vinkata aiheen yrittäjiä käsitteleviä juttusarjoja varten. Kaupunki jakaa vuosittain Järkevä-palkinnon, jolla nostetaan esiin Järvenpäässä tehtäviä ympäristötekoja ja resurssiviisasta toimintaa. 

4. Käymme markkinavuoropuhelua ja kehitämme hankintoja 

Käymme jatkuvaa markkinavuoropuhelua, kartoitamme yritysten valmiuksia muuttuviin kriteereihin ja viestimme kiristyvistä päästövaatimuksista.

5. Ylläpidämme julkistoimijoiden yhteistyötä 

Teemme yhteistyötä oppilaitosten ja seudun muiden kuntien kanssa, jotta voimme tarjota yrityksille laadukasta ja lisäarvoa tuottavaa tietoa ja tukea ilmastotyöhön. Tavoitteena on mm. mahdollistaa opiskelijatöitä yrityksille, jotka haluavat kartoittaa hiilijalanjälkensä tai kehittää vastuullisuustyötään.

Järvenpään ympäristö- ja ilmastotavoitteisiin sekä kaupungin ilmastorooliin voit tutustua pähkinänkuoressa myös suomeksi ja englanniksi:


Järvenpään kaupunki on kehittänyt kunnan ja alueella toimivien yritysten välistä ilmastoyhteistyötä yhdessä Vantaan ja Keravan kaupunkien kanssa. Hanke on päättynyt kesällä 2022. Hankkeen loppuraportin, blogikirjoituksia ja muita aineistoja löydät hankkeen sivuilta.

Jaa juttu: